Videoklic postaja zlati standard podpornih storitev Videoklic postaja zlati standard podpornih storitev Podjetja se vse bolj zavedajo, da tehnologija videoklica postaja nuja pri zagotavljanju podpore strankam
Osem najpomembnejših tehnologij za spopad z naslednjo krizo Osem najpomembnejših tehnologij za spopad z naslednjo krizo Hitra prilagoditev poslovnih modelov je ena izmed glavnih prednosti digitalne transformacije. V regiji srednje in vzhodne Evrope je Slovenija po merilu načrtovanih vlaganj v digitalizacijo uvrščena najvišje.
Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih računov
Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve najboljše za kakovost življenja v mestih

Evropa pri mobilnih nakupih zaostaja za ZDA in Azijo

Čas branja: 2 min
26.02.2019  14:45  Dopolnjeno: 26.02.2019 14:53
Leta 2021 naj bi bil vsak osmi nakup v svetu opravljen z mobilno napravo.
Evropa pri mobilnih nakupih zaostaja za ZDA in Azijo

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Research dodaj
Paypal dodaj
Apple dodaj
Starbucks dodaj
WalMart dodaj

K izjemni rasti e-trgovine, ki je že predlani presegla vrednost dva trilijona evrov, so največ pripomogle rešitve za mobilno nakupovanje in plačevanje, saj je m-trgovina v celotni digitalni trgovini imela skoraj 59-odstotni delež. Svoj prvi nakup v digitalnem svetu večina že opravi prek mobilne naprave, večinoma pametnega telefona. Sodeč po številkah, to občinstvo pospešeno digitalno dozoreva, saj prejšnje vedenje, ko je elektronske oziroma digitalne kanale uporabljalo predvsem za iskanje informacij o izdelkih, že nadgrajuje v dejanske nakupe.

Mobilni proti spletnim nakupom

Frekvenca in obseg spletnih in mobilnih nakupov se močno povečujeta. Pri tem smo (zahodni) Evropejci kar nekoliko zadržani, saj po podatkih podjetja eMarketer le 35 odstotkov elektronskih nakupov opravimo prek mobilnih naprav, medtem ko je ta delež v azijsko-pacifiški regiji že presegel 76 odstotkov. Kljub temu lahko zapišemo, da je mobilno nakupovanje komaj dobro shodilo, saj si je v celotni svetovni trgovini lani odrezalo sedemodstotni delež. Bo pa strmo raslo, že leta 2021 naj bi bil vsak osmi nakup (česarkoli) v svetu opravljen z mobilno napravo.

Število trgovskih e-denarnic strmo narašča

Skladno z vzponom mobilnega nakupovanja raste tudi število uporabnikov, ki si na svoje mobilne naprave nameščajo namenske aplikacije trgovcev. Raziskava Synchrony 2018 Digital Study kaže, da povprečni uporabnik v ZDA uporablja že štiri trgovske mobilne aplikacije, kar je še enkrat več kot leto prej. Pravzaprav je kar 67 odstotkov ljudi, ki obiskujejo določeno trgovino, že namestilo njeno mobilno aplikacijo. Več kot polovica jih je to storila zato, da bi pridobila kupon ali popust.

Mobilne denarnice bodo nadomestile klasične

Šest izmed desetih porabnikov v ZDA verjame, da bodo do leta 2025 mobilne denarnice v celoti zamenjale fizične.

Pri mobilnem plačevanju danes prevladuje generacija milenijcev, v kateri pa so, presenetljivo, v ospredju starejši milenijci – 61 odstotkov teh je namreč že danes pripravljenih pustiti svojo denarnico doma in se po nakupih odpraviti zgolj s telefonom. V raziskavi podjetja Synchrony je 42 odstotkov vprašanih priznalo, da bi lahko že danes preklopili zgolj na uporabo mobilne denarnice.

Zanimivi so tudi izsledki raziskave podjetja 451 Research, ki je poleti uporabnike v ZDA spraševalo, katere mobilne denarnice so uporabili v zadnjih 90 dneh. Na prvem mestu je močno vodil PayPal (67 odstotkov), sledila pa sta mu Apple Pay (30 odstotkov) in Starbucks (16 odstotkov). Da, prav ste prebrali, veriga restavracij z obsežno ponudbo kav in čajev ima lastno mobilno denarnico, ki jo stranke s pridom uporabljajo. Podobno velja za trgovca z živili Walmart, katerega mobilna denarnica Walmart Pay je že dosegla desetino kupcev, prav tako kot storitev Samsung Pay (10 odstotkov).


Več iz teme: