Kako daleč so podjetja pri razvoju in uporabi tehnologije blockchain? Kako daleč so podjetja pri razvoju in uporabi tehnologije blockchain? Leta 2030 naj bi na novi tehnologiji veriženja blokov temeljilo od 10 do 20 odstotkov svetovnega gospodarstva. Kakšna pa je trenutna podjetniška praksa?
Protekcionizem ali ne, 5G prinaša nove poslovne modele Protekcionizem ali ne, 5G prinaša nove poslovne modele 5G bo poleg močno izboljšane odzivnosti omogočil predvsem nove poslovne modele in tudi tehnološke preboje. Samovozeča vozila bodo komunicirala s pametno infrastrukturo, urbana okolja bodo postala pametna mesta.
Kako za podjetje iztržiti čim več? Kako za podjetje iztržiti čim več? Nakupe in prodaje podjetij bodo v prihodnosti vse bolj krojili moderni mehanizmi določanja kupnine, ki so že uveljavljeni na zahodnih kapitalskih trgih, njihovo razumevanje pa je zato ključno za uspešna pogajanja in maksimiranje dosežene cene.
Lekcija iz odgovorne proizvodnje in porabe Lekcija iz odgovorne proizvodnje in porabe Trajnostni učinek krožnega gospodarstva kot konkurenčna prednost v očeh okoljsko ozaveščenih porabnikov
Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Na velike spremembe se ne odzivajte prehitro, pomembno pa je, da se odzovete nanje. Raje se osredotočite na sprejemanje pomembnih strateških odločitev, potrebnih za krepitev svojega podjetja.

Švicarski sklad z desetimi milijoni do dobre četrtine slovenskega GenePlaneta

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 3 min
09.07.2018  09:43  Dopolnjeno: 09.07.2018 10:32
Švicarski sklad z desetimi milijoni do dobre četrtine slovenskega GenePlaneta
Foto: Shutterstock

Obveščaj me o novih člankih:  

Švicarski sklad družine Jacobs (JF Investments AG) je v slovensko podjetje za genetiko GenePlanet vložil deset milijonov evrov. Naložba je namenjena razširitvi biotehnološkega podjetja na mednarodno raven in pospešenemu razvoju produktov. V podjetju GenePlanet se ukvarjajo z razvojem in prodajo preventivnih genetskih testov, s katerimi naj bi izboljšali kakovost življenja.

Glede na podatke iz javno dostopnih baz so Švicarji v GenePlanetu, ki je lani ustvaril skoraj štiri milijone evrov prihodkov, pridobili 26,8-odstotni lastniški delež. Če sklepamo po švicarski naložbi, je slovenska družba ovrednotena na okoli 40 milijonov evrov.

Kaj bodo počeli z denarjem?

Eden izmed glavnih novih produktov bo razvoj platforme Health Intelligence (HI!), ki bo delovala kot osebni trener in prehranski svetovalec. Platforma bo prek pametnega telefona in preostalih nosljivih naprav pridobila uporabnikovo krvno in genetsko sliko. S podatki bo lahko uporabnik sledil svojemu napredku in z nasveti dosegel svoje zadane cilje za izboljšanje počutja (izguba teže, znižanje holesterola). GenePlanet je leta 2008 ustanovil Marko Bitenc, podjetje pa ima danes okoli 50 zaposlenih.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Kako daleč so podjetja pri razvoju in uporabi tehnologije blockchain?

Leta 2030 naj bi na novi tehnologiji veriženja blokov temeljilo od 10 do 20 odstotkov svetovnega gospodarstva. Kakšna pa je trenutna...

Posel 2030
Telekomunikacije
Telekomunikacije Protekcionizem ali ne, 5G prinaša nove poslovne modele

5G bo poleg močno izboljšane odzivnosti omogočil predvsem nove poslovne modele in tudi tehnološke preboje. Samovozeča vozila bodo...