Kako zmagati v dobi robotizacije služb Kako zmagati v dobi robotizacije služb Pet pogojev za uspešen prehod v nove oblike služb – od skupnih pristopov do zakonodajnih podlag
Bergman: Umetna inteligenca je trenutno najpomembnejši tehnološki trend Bergman: Umetna inteligenca je trenutno najpomembnejši tehnološki trend »Treba je razumeti tehnologijo, ki je na voljo, in ves čas slediti trendom,« je udeležencem 5. Konference slovenskih izvoznikov na Brdu pri Kranju povedal Nicklas Bergman.
Obogatena resničnost prinaša občutek lastništva še pred samim nakupom Obogatena resničnost prinaša občutek lastništva še pred samim nakupom Ne le, da so stranke pripravljene virtualno predstavljen izdelek kupiti prej, za njega so pripravljeni odšteti več.

Švicarski sklad z desetimi milijoni do dobre četrtine slovenskega GenePlaneta

Čas branja: 3 min
09.07.2018  09:43  Dopolnjeno: 09.07.2018 10:32
Švicarski sklad z desetimi milijoni do dobre četrtine slovenskega GenePlaneta
Foto: Shutterstock

Švicarski sklad družine Jacobs (JF Investments AG) je v slovensko podjetje za genetiko GenePlanet vložil deset milijonov evrov. Naložba je namenjena razširitvi biotehnološkega podjetja na mednarodno raven in pospešenemu razvoju produktov. V podjetju GenePlanet se ukvarjajo z razvojem in prodajo preventivnih genetskih testov, s katerimi naj bi izboljšali kakovost življenja.

Glede na podatke iz javno dostopnih baz so Švicarji v GenePlanetu, ki je lani ustvaril skoraj štiri milijone evrov prihodkov, pridobili 26,8-odstotni lastniški delež. Če sklepamo po švicarski naložbi, je slovenska družba ovrednotena na okoli 40 milijonov evrov.

Kaj bodo počeli z denarjem?

Eden izmed glavnih novih produktov bo razvoj platforme Health Intelligence (HI!), ki bo delovala kot osebni trener in prehranski svetovalec. Platforma bo prek pametnega telefona in preostalih nosljivih naprav pridobila uporabnikovo krvno in genetsko sliko. S podatki bo lahko uporabnik sledil svojemu napredku in z nasveti dosegel svoje zadane cilje za izboljšanje počutja (izguba teže, znižanje holesterola). GenePlanet je leta 2008 ustanovil Marko Bitenc, podjetje pa ima danes okoli 50 zaposlenih.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Obogatena resničnost prinaša občutek lastništva še pred samim nakupom

Ne le, da so stranke pripravljene virtualno predstavljen izdelek kupiti prej, za njega so pripravljeni odšteti več.

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Kako zmagati v dobi robotizacije služb

Pet pogojev za uspešen prehod v nove oblike služb – od skupnih pristopov do zakonodajnih podlag

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Bergman: Umetna inteligenca je trenutno najpomembnejši tehnološki trend

»Treba je razumeti tehnologijo, ki je na voljo, in ves čas slediti trendom,« je udeležencem 5. Konference slovenskih izvoznikov na Brdu...