(Intervju) Julij Božič: Podatki so novodobna nafta (Intervju) Julij Božič: Podatki so novodobna nafta Zakaj verjetno potrebujete inovacijsko pisarno in zakaj je čas, da si znova ogledate Terminatorja?
Bo umetna inteligenca ustvarila toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila? Bo umetna inteligenca ustvarila toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila? Do največje izgube delovnih mest zaradi umetne inteligence bo prišlo v panogah proizvodnja in transport. Gari Kasparov bi dejal, da gre za ceno napredka. Pa vendar naj bi umetna inteligenca po napovedih PwC ustvarila vsaj toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila.
Lahko nove tehnologije zmanjšajo tveganja kajenja? Lahko nove tehnologije zmanjšajo tveganja kajenja? Eden glavnih ciljev trajnostnega razvoja ZN na področju zdravja je zmanjšanje tveganj kajenja. Lahko tehnologija pomaga kadilcem, zmanjševanje škode pa postane glavno gonilo ustvarjanja dobička?
Zakaj veliko digitalnih transformacij ne prinaša pričakovanih rezultatov? Zakaj veliko digitalnih transformacij ne prinaša pričakovanih rezultatov? Digitalizacija prinaša prednosti novim tehnološko usmerjenim podjetjem in jemlje konkurenčno prednost linearno oziroma industrijsko usmerjenim starodobnikom
Kako mesta oskrbeti z lokalno pridelano hrano? Kako mesta oskrbeti z lokalno pridelano hrano? Da bi omogočili pridelavo lokalne hrane v urbanem okolju in zmanjšali odvisnost oskrbe s hrano od uvoza in podnebnih sprememb, je Nizozemsko podjetje splavilo plavajočo kmetijo

Prijave na Podim Challenge le še do petka

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
startupi   dodaj
investicija   dodaj
konference   dodaj
Genialis dodaj
 
Čas branja: 1 min
19.03.2018  22:14  Dopolnjeno: 19.03.2018 22:16
Prijave na Podim Challenge le še do petka

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
startupi   dodaj
investicija   dodaj
konference   dodaj
Genialis dodaj

Samo še do petka, 23. marca, imajo start-upi čas za pridobitev posebne start-up vstopnice za konferenco Podim, s katero lahko sodelujejo na izzivu Podim Challenge. Ta je namenjen start-upom v zgodnjih fazah razvoja, ki iščejo semensko naložbo tveganega kapitala ali strateško partnerstvo z velikimi uveljavljenimi podjetji. Več na povezavi.

S tem start-upi dobijo možnost, da se na glavnem odru konference predstavijo predstavnikom korporacij in investitorjem iz vsega sveta ter se potegujejo za nagrade – med drugim tudi prilagojen ”all-inclusive” program v enem od svetovnih start-up vozlišč v skupni vrednosti več kot 10 tisoč evrov.

Žirija podjetnikov in investitorjev bo med vsemi prijavljenimi startupi izbrala 200 najbolj obetavnih, ki se bodo lahko udeležili konference in se v okviru Podim Challenge potegovali za nagrade.

Podim je največja startup konferenca v regiji, ki na enem mestu zbere več kot 800 start-upov in drugih deležnikov. Letos bo potekala 15. in 16. maja, v Mariboru, v hotelu Habakuk.

Lani je v tekmovanju Podim Challenge slavil start-up Genialis ki izdeluje programsko opremo za obdelavo genomskih podatkov. Več v članku: Spoznajte ljubljanske doktorje, ki so prepričali ameriškega in švicarskega vlagatelja.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Bo umetna inteligenca ustvarila toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila?

Do največje izgube delovnih mest zaradi umetne inteligence bo prišlo v panogah proizvodnja in transport. Gari Kasparov bi dejal, da gre...

Posel 2030
Zdravje
Zdravje Lahko nove tehnologije zmanjšajo tveganja kajenja?

Eden glavnih ciljev trajnostnega razvoja ZN na področju zdravja je zmanjšanje tveganj kajenja. Lahko tehnologija pomaga kadilcem,...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija (Intervju) Julij Božič: Podatki so novodobna nafta

Zakaj verjetno potrebujete inovacijsko pisarno in zakaj je čas, da si znova ogledate Terminatorja?