Kako daleč so podjetja pri razvoju in uporabi tehnologije blockchain? Kako daleč so podjetja pri razvoju in uporabi tehnologije blockchain? Leta 2030 naj bi na novi tehnologiji veriženja blokov temeljilo od 10 do 20 odstotkov svetovnega gospodarstva. Kakšna pa je trenutna podjetniška praksa?
Protekcionizem ali ne, 5G prinaša nove poslovne modele Protekcionizem ali ne, 5G prinaša nove poslovne modele 5G bo poleg močno izboljšane odzivnosti omogočil predvsem nove poslovne modele in tudi tehnološke preboje. Samovozeča vozila bodo komunicirala s pametno infrastrukturo, urbana okolja bodo postala pametna mesta.
Kako za podjetje iztržiti čim več? Kako za podjetje iztržiti čim več? Nakupe in prodaje podjetij bodo v prihodnosti vse bolj krojili moderni mehanizmi določanja kupnine, ki so že uveljavljeni na zahodnih kapitalskih trgih, njihovo razumevanje pa je zato ključno za uspešna pogajanja in maksimiranje dosežene cene.
Lekcija iz odgovorne proizvodnje in porabe Lekcija iz odgovorne proizvodnje in porabe Trajnostni učinek krožnega gospodarstva kot konkurenčna prednost v očeh okoljsko ozaveščenih porabnikov
Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Na velike spremembe se ne odzivajte prehitro, pomembno pa je, da se odzovete nanje. Raje se osredotočite na sprejemanje pomembnih strateških odločitev, potrebnih za krepitev svojega podjetja.

Prijave na Podim Challenge le še do petka

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
startupi   dodaj
investicija   dodaj
konference   dodaj
Genialis dodaj
 
Čas branja: 1 min
19.03.2018  22:14  Dopolnjeno: 19.03.2018 22:16
Prijave na Podim Challenge le še do petka

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
startupi   dodaj
investicija   dodaj
konference   dodaj
Genialis dodaj

Samo še do petka, 23. marca, imajo start-upi čas za pridobitev posebne start-up vstopnice za konferenco Podim, s katero lahko sodelujejo na izzivu Podim Challenge. Ta je namenjen start-upom v zgodnjih fazah razvoja, ki iščejo semensko naložbo tveganega kapitala ali strateško partnerstvo z velikimi uveljavljenimi podjetji. Več na povezavi.

S tem start-upi dobijo možnost, da se na glavnem odru konference predstavijo predstavnikom korporacij in investitorjem iz vsega sveta ter se potegujejo za nagrade – med drugim tudi prilagojen ”all-inclusive” program v enem od svetovnih start-up vozlišč v skupni vrednosti več kot 10 tisoč evrov.

Žirija podjetnikov in investitorjev bo med vsemi prijavljenimi startupi izbrala 200 najbolj obetavnih, ki se bodo lahko udeležili konference in se v okviru Podim Challenge potegovali za nagrade.

Podim je največja startup konferenca v regiji, ki na enem mestu zbere več kot 800 start-upov in drugih deležnikov. Letos bo potekala 15. in 16. maja, v Mariboru, v hotelu Habakuk.

Lani je v tekmovanju Podim Challenge slavil start-up Genialis ki izdeluje programsko opremo za obdelavo genomskih podatkov. Več v članku: Spoznajte ljubljanske doktorje, ki so prepričali ameriškega in švicarskega vlagatelja.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Kako daleč so podjetja pri razvoju in uporabi tehnologije blockchain?

Leta 2030 naj bi na novi tehnologiji veriženja blokov temeljilo od 10 do 20 odstotkov svetovnega gospodarstva. Kakšna pa je trenutna...

Posel 2030
Telekomunikacije
Telekomunikacije Protekcionizem ali ne, 5G prinaša nove poslovne modele

5G bo poleg močno izboljšane odzivnosti omogočil predvsem nove poslovne modele in tudi tehnološke preboje. Samovozeča vozila bodo...