Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami Poslovne prevare v nabavnih postopkih podjetjem še vedno povzročijo veliko škode. Kakšne rešitve prinašajo nove tehnologije in zakaj so zaposleni še vedno ključni za preprečevanje prevar?
Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti V Ljubljano prihaja omrežje za souporabo kitajskih električnih avtov, avtomobilski grozdi Avstrije, Madžarske in Slovenije pa stopajo na pot razvoja avtonomne in električne mobilnosti.
(Intervju) Julij Božič: Podatki so novodobna nafta (Intervju) Julij Božič: Podatki so novodobna nafta Zakaj verjetno potrebujete inovacijsko pisarno in zakaj je čas, da si znova ogledate Terminatorja?
Bo umetna inteligenca ustvarila toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila? Bo umetna inteligenca ustvarila toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila? Do največje izgube delovnih mest zaradi umetne inteligence bo prišlo v panogah proizvodnja in transport. Gari Kasparov bi dejal, da gre za ceno napredka. Pa vendar naj bi umetna inteligenca po napovedih PwC ustvarila vsaj toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila.
Lahko nove tehnologije zmanjšajo tveganja kajenja? Lahko nove tehnologije zmanjšajo tveganja kajenja? Eden glavnih ciljev trajnostnega razvoja ZN na področju zdravja je zmanjšanje tveganj kajenja. Lahko tehnologija pomaga kadilcem, zmanjševanje škode pa postane glavno gonilo ustvarjanja dobička?

SPIRIT namenja 6,6 milijona evrov za startupe

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
razpisi   dodaj
startupi   dodaj
subvencije   dodaj
Ministrstvo za... dodaj
Spirit dodaj
 
Čas branja: 1 min
05.02.2018  08:27
SPIRIT namenja 6,6 milijona evrov za startupe
Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
razpisi   dodaj
startupi   dodaj
subvencije   dodaj
Ministrstvo za... dodaj
Spirit dodaj

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo 4 razpise namenjene spodbujanju podjetništva v vrednosti več kot 13 milijonov evrov. Med njimi je v okviru agencije SPIRIT tudi razpis za start-upe in scale-upe v višini 6,6 milijona evrov.

Javna sredstva so namenjena:

  • povečevanju števila novoustanovljenih podjetij, predvsem tistih, ki dosegajo višjo dodano vrednost v primerjavi s slovenskim povprečjem;
  • povečevanju stopnje preživetja novoustanovljenih podjetij;
  • premagovanju ovir hitro rastočih podjetij.

Na razpis se lahko prijavijo:

  • inovativni potencialni podjetniki (inovativni posamezniki, dijaki, študenti, raziskovalci);
  • nova in obstoječa podjetja s potencialom hitre rasti;
  • hitro rastoča podjetja s potencialom globalne rasti.

Ob tem morajo že najmanj 24 mesecev pred oddajo vloge izvajati aktivnosti, ki so predmet razpisa.

Rok za oddajo vlog je 15. 3. 2018.

Finančna podpora se zagotavlja s promocijsko motivacijskimi dogodki, informiranji in svetovanji, tematskimi delavnicami, mentoriranjem, z zagotavljanjem pomoči prek ekspertov in z upravljanjem portfelja ciljnih skupin. Več v javnem razpisu.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti

V Ljubljano prihaja omrežje za souporabo kitajskih električnih avtov, avtomobilski grozdi Avstrije, Madžarske in Slovenije pa stopajo na...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami

Poslovne prevare v nabavnih postopkih podjetjem še vedno povzročijo veliko škode. Kakšne rešitve prinašajo nove tehnologije in zakaj...