Kako zmagati v dobi robotizacije služb Kako zmagati v dobi robotizacije služb Pet pogojev za uspešen prehod v nove oblike služb – od skupnih pristopov do zakonodajnih podlag
Bergman: Umetna inteligenca je trenutno najpomembnejši tehnološki trend Bergman: Umetna inteligenca je trenutno najpomembnejši tehnološki trend »Treba je razumeti tehnologijo, ki je na voljo, in ves čas slediti trendom,« je udeležencem 5. Konference slovenskih izvoznikov na Brdu pri Kranju povedal Nicklas Bergman.
Obogatena resničnost prinaša občutek lastništva še pred samim nakupom Obogatena resničnost prinaša občutek lastništva še pred samim nakupom Ne le, da so stranke pripravljene virtualno predstavljen izdelek kupiti prej, za njega so pripravljeni odšteti več.

Nekdaj idrijska rudniška uprava, danes coworking prostor

Čas branja: 1 min
29.11.2017  14:40
Idrija je dobila prostor za sodelo; projekt sta poleg občine podprla tudi Kolektor in iniciativa Startap Idrija.
Nekdaj idrijska rudniška uprava, danes coworking prostor
Foto: Bostjan Berglez

Pred dnevi so v Idriji odprli »coworking« prostor, namenjen podjetnim in kreativnim posameznikom. Prostor se nahaja na Arkovi 13 (nekdanja rudniška uprava), je polno opremljen in dovolj velik za okoli 15 oseb. Poleg dela je coworking namenjen tudi mreženju, pridobivanju znanj in izkušenj ter razvoju novih projektov.

Za zdaj sta na razpolago dve brezplačni in dve plačljivi delovni mesti ter dodatna večja pisarna, je pa možno prostor v primeru večjega interesa tudi razširiti. Lokalne razvojne agencije nameravajo v prostorih izvajati mentorstva, svetovanja in izobraževanja.

»Na ta način ustvarjamo podporno skupnost za razvoj novih idej in nenazadnje podjetij,« menijo podporniki projekta - to so občina Idrija, iniciativa Startap! Idrija in koncern Kolektor.

Dodajmo, idrijska korporacija je že vpeta v »startupovsko« okolje; pred dobrim letom in pol je namreč vzpostavila sklad tveganega kapitala za vlaganje v zagonska podjetja. »Običajno se tudi korporacije v tujini odločajo ali za kakšno obliko inkubatorja ali pa coworkinga oziroma prostora za sodelo. Na ta način mladim perspektivnim posameznikom in podjetjem v nastajanju omogočimo prostor za kreativno delo,« pa je ob odprtju coworkinga povedal Valter Leban, član uprave koncerna Kolektor.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Obogatena resničnost prinaša občutek lastništva še pred samim nakupom

Ne le, da so stranke pripravljene virtualno predstavljen izdelek kupiti prej, za njega so pripravljeni odšteti več.

Posel 2030
Zdravje
Zdravje Razvoj medicine močno prehiteva naše finančne zmogljivosti

Bliskovit razvoj novih tehnologij prinaša visoke cene in s tem omejitve pri dosegljivosti zdravljenj. Katere dosežke medicine v...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Kako zmagati v dobi robotizacije služb

Pet pogojev za uspešen prehod v nove oblike služb – od skupnih pristopov do zakonodajnih podlag

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Bergman: Umetna inteligenca je trenutno najpomembnejši tehnološki trend

»Treba je razumeti tehnologijo, ki je na voljo, in ves čas slediti trendom,« je udeležencem 5. Konference slovenskih izvoznikov na Brdu...