Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami Poslovne prevare v nabavnih postopkih podjetjem še vedno povzročijo veliko škode. Kakšne rešitve prinašajo nove tehnologije in zakaj so zaposleni še vedno ključni za preprečevanje prevar?
Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti V Ljubljano prihaja omrežje za souporabo kitajskih električnih avtov, avtomobilski grozdi Avstrije, Madžarske in Slovenije pa stopajo na pot razvoja avtonomne in električne mobilnosti.
(Intervju) Julij Božič: Podatki so novodobna nafta (Intervju) Julij Božič: Podatki so novodobna nafta Zakaj verjetno potrebujete inovacijsko pisarno in zakaj je čas, da si znova ogledate Terminatorja?
Bo umetna inteligenca ustvarila toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila? Bo umetna inteligenca ustvarila toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila? Do največje izgube delovnih mest zaradi umetne inteligence bo prišlo v panogah proizvodnja in transport. Gari Kasparov bi dejal, da gre za ceno napredka. Pa vendar naj bi umetna inteligenca po napovedih PwC ustvarila vsaj toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila.
Lahko nove tehnologije zmanjšajo tveganja kajenja? Lahko nove tehnologije zmanjšajo tveganja kajenja? Eden glavnih ciljev trajnostnega razvoja ZN na področju zdravja je zmanjšanje tveganj kajenja. Lahko tehnologija pomaga kadilcem, zmanjševanje škode pa postane glavno gonilo ustvarjanja dobička?

Nekdaj idrijska rudniška uprava, danes coworking prostor

Čas branja: 1 min
29.11.2017  14:40
Idrija je dobila prostor za sodelo; projekt sta poleg občine podprla tudi Kolektor in iniciativa Startap Idrija.
Nekdaj idrijska rudniška uprava, danes coworking prostor
Foto: Bostjan Berglez

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Kolektor dodaj
Valter Leban dodaj

Pred dnevi so v Idriji odprli »coworking« prostor, namenjen podjetnim in kreativnim posameznikom. Prostor se nahaja na Arkovi 13 (nekdanja rudniška uprava), je polno opremljen in dovolj velik za okoli 15 oseb. Poleg dela je coworking namenjen tudi mreženju, pridobivanju znanj in izkušenj ter razvoju novih projektov.

Za zdaj sta na razpolago dve brezplačni in dve plačljivi delovni mesti ter dodatna večja pisarna, je pa možno prostor v primeru večjega interesa tudi razširiti. Lokalne razvojne agencije nameravajo v prostorih izvajati mentorstva, svetovanja in izobraževanja.

»Na ta način ustvarjamo podporno skupnost za razvoj novih idej in nenazadnje podjetij,« menijo podporniki projekta - to so občina Idrija, iniciativa Startap! Idrija in koncern Kolektor.

Dodajmo, idrijska korporacija je že vpeta v »startupovsko« okolje; pred dobrim letom in pol je namreč vzpostavila sklad tveganega kapitala za vlaganje v zagonska podjetja. »Običajno se tudi korporacije v tujini odločajo ali za kakšno obliko inkubatorja ali pa coworkinga oziroma prostora za sodelo. Na ta način mladim perspektivnim posameznikom in podjetjem v nastajanju omogočimo prostor za kreativno delo,« pa je ob odprtju coworkinga povedal Valter Leban, član uprave koncerna Kolektor.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti

V Ljubljano prihaja omrežje za souporabo kitajskih električnih avtov, avtomobilski grozdi Avstrije, Madžarske in Slovenije pa stopajo na...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami

Poslovne prevare v nabavnih postopkih podjetjem še vedno povzročijo veliko škode. Kakšne rešitve prinašajo nove tehnologije in zakaj...