Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami Poslovne prevare v nabavnih postopkih podjetjem še vedno povzročijo veliko škode. Kakšne rešitve prinašajo nove tehnologije in zakaj so zaposleni še vedno ključni za preprečevanje prevar?
Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti V Ljubljano prihaja omrežje za souporabo kitajskih električnih avtov, avtomobilski grozdi Avstrije, Madžarske in Slovenije pa stopajo na pot razvoja avtonomne in električne mobilnosti.
(Intervju) Julij Božič: Podatki so novodobna nafta (Intervju) Julij Božič: Podatki so novodobna nafta Zakaj verjetno potrebujete inovacijsko pisarno in zakaj je čas, da si znova ogledate Terminatorja?
Bo umetna inteligenca ustvarila toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila? Bo umetna inteligenca ustvarila toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila? Do največje izgube delovnih mest zaradi umetne inteligence bo prišlo v panogah proizvodnja in transport. Gari Kasparov bi dejal, da gre za ceno napredka. Pa vendar naj bi umetna inteligenca po napovedih PwC ustvarila vsaj toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila.
Lahko nove tehnologije zmanjšajo tveganja kajenja? Lahko nove tehnologije zmanjšajo tveganja kajenja? Eden glavnih ciljev trajnostnega razvoja ZN na področju zdravja je zmanjšanje tveganj kajenja. Lahko tehnologija pomaga kadilcem, zmanjševanje škode pa postane glavno gonilo ustvarjanja dobička?

Slovenski 'Apple za biologe' prejel 2 milijona evrov težko investicijo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
startupi   dodaj
Apple dodaj
Nejc Škoberne dodaj
Genialis dodaj
Real dodaj
 
Čas branja: 1 min
14.11.2017  11:01
2,3 milijone dolarjev težko semensko naložbo je slovensko-ameriški start-up Genialis pridobil od ameriškega in švicarskega sklada tveganega kapitala ter skupine zasebnih vlagateljev.
Slovenski 'Apple za biologe' prejel 2 milijona evrov težko investicijo

Obveščaj me o novih člankih:  
startupi   dodaj
Apple dodaj
Nejc Škoberne dodaj
Genialis dodaj
Real dodaj

Genialisovi ekipi je s svojo inovativno tehnologijo uspelo prepričati oba vodilna institucionalna vlagatelja; sklada Redalpine Venture Partners iz Zuricha in First Star Ventures iz Bostona. V skupni naložbi se jima je pridružilo še slovensko podjetje Pikas in več angelskih investitorjev. Svež kapital bo namenjen širitvi v ZDA in komercializaciji izdelka Genialis Platform.

Genialis razvija programsko opremo za obdelavo bioloških podatkov. Ta znanstvenikom omogoča, da s podatki delajo samostojno skozi tehnologijo interaktivne vizualizacije v realnem času (»Real-Time Interactive Visualization technology«), kar zagotavlja neprimerljivo raven povezanosti bioznanstvenikov s podatki.

Mlado podjetje je sicer nastalo kot spin-out Laboratorija za bioinformatiko s Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Genialis je tudi zmagovalec letošnjega PODIM Challenge oz. investicijskega dela konference PODIM.



Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti

V Ljubljano prihaja omrežje za souporabo kitajskih električnih avtov, avtomobilski grozdi Avstrije, Madžarske in Slovenije pa stopajo na...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami

Poslovne prevare v nabavnih postopkih podjetjem še vedno povzročijo veliko škode. Kakšne rešitve prinašajo nove tehnologije in zakaj...