Kako zmagati v dobi robotizacije služb Kako zmagati v dobi robotizacije služb Pet pogojev za uspešen prehod v nove oblike služb – od skupnih pristopov do zakonodajnih podlag
Bergman: Umetna inteligenca je trenutno najpomembnejši tehnološki trend Bergman: Umetna inteligenca je trenutno najpomembnejši tehnološki trend »Treba je razumeti tehnologijo, ki je na voljo, in ves čas slediti trendom,« je udeležencem 5. Konference slovenskih izvoznikov na Brdu pri Kranju povedal Nicklas Bergman.
Obogatena resničnost prinaša občutek lastništva še pred samim nakupom Obogatena resničnost prinaša občutek lastništva še pred samim nakupom Ne le, da so stranke pripravljene virtualno predstavljen izdelek kupiti prej, za njega so pripravljeni odšteti več.

Slovenski 'Apple za biologe' prejel 2 milijona evrov težko investicijo

Čas branja: 1 min
14.11.2017  11:01
2,3 milijone dolarjev težko semensko naložbo je slovensko-ameriški start-up Genialis pridobil od ameriškega in švicarskega sklada tveganega kapitala ter skupine zasebnih vlagateljev.
Slovenski 'Apple za biologe' prejel 2 milijona evrov težko investicijo

Genialisovi ekipi je s svojo inovativno tehnologijo uspelo prepričati oba vodilna institucionalna vlagatelja; sklada Redalpine Venture Partners iz Zuricha in First Star Ventures iz Bostona. V skupni naložbi se jima je pridružilo še slovensko podjetje Pikas in več angelskih investitorjev. Svež kapital bo namenjen širitvi v ZDA in komercializaciji izdelka Genialis Platform.

Genialis razvija programsko opremo za obdelavo bioloških podatkov. Ta znanstvenikom omogoča, da s podatki delajo samostojno skozi tehnologijo interaktivne vizualizacije v realnem času (»Real-Time Interactive Visualization technology«), kar zagotavlja neprimerljivo raven povezanosti bioznanstvenikov s podatki.

Mlado podjetje je sicer nastalo kot spin-out Laboratorija za bioinformatiko s Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Genialis je tudi zmagovalec letošnjega PODIM Challenge oz. investicijskega dela konference PODIM.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Obogatena resničnost prinaša občutek lastništva še pred samim nakupom

Ne le, da so stranke pripravljene virtualno predstavljen izdelek kupiti prej, za njega so pripravljeni odšteti več.

Posel 2030
Zdravje
Zdravje Razvoj medicine močno prehiteva naše finančne zmogljivosti

Bliskovit razvoj novih tehnologij prinaša visoke cene in s tem omejitve pri dosegljivosti zdravljenj. Katere dosežke medicine v...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Kako zmagati v dobi robotizacije služb

Pet pogojev za uspešen prehod v nove oblike služb – od skupnih pristopov do zakonodajnih podlag

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Bergman: Umetna inteligenca je trenutno najpomembnejši tehnološki trend

»Treba je razumeti tehnologijo, ki je na voljo, in ves čas slediti trendom,« je udeležencem 5. Konference slovenskih izvoznikov na Brdu...