So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

SAP in Techstars iščeta in nagrajujeta Slovence s pametnimi poslovnimi rešitvami

Čas branja: 1 min
21.08.2017  06:00
Zmagovalce tekmovanja čaka 15.000 evrov nagrade in vstop v berlinsko skupnost inovatorjev.
SAP in Techstars iščeta in nagrajujeta Slovence s pametnimi poslovnimi rešitvami

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
SAP dodaj
Sportina dodaj
Atlantic grupa dodaj
Focus dodaj

V teku je tekmovanje Innovmatch, namenjeno inovativnim in zagonskim podjetjem, razvojnikom, podjetnikom in študentom iz srednje in vzhodne Evrope, ki želijo s pomočjo najnovejše tehnologije razviti pametne poslovne rešitve.

Tekmovanje sodelujočim ponuja dostop do potrebnega znanja in orodij, da svoje zamisli pretvorijo v dejanske rešitve za obstoječe poslovne potrebe, so sporočili organizatorji tekmovanja.

Prijaviti je mogoče lastno poslovno zamisel ali rešitev poslovnega izziva enega od petih podjetij iz različnih sektorjev in držav srednje in vzhodne Evrope ob uporabi SAP oblačne platforme: Sportina (Slovenija), Atlantic Grupa (Hrvaška), GoodAI (Slovaška), Eurocash (Poljska) in Selgros (Romunija).

Obisk Berlina

Tri najboljše rešitve čaka nagradni sklad v skupni vrednosti 15.000 evrov, predstavnike zmagovalne rešitve pa tudi pot v Berlin, kjer bodo obiskali ekosistem zagonskih podjetij in inovatorjev, zbranih okoli podjetniškega pospeševalnika SAP.iO in Techstars.

Rok za prijavo rešitev je 16. oktober, 12. septembra pa bo potekala ljubljanska tehnična delavnica, na kateri se bodo udeleženci spoznali s SAP oblačno platformo ter tekmovanjem.

V sklopu projekta, ki poteka tretje leto, je bilo predstavljenih in živi že več kot 60 aplikacij, med njimi tudi lanskoletna zmagovalna rešitev iz Slovenije Evineyard. V to aplikacijo so integrirani zemljevidi lokacij, načrt dela, vremenski podatki, napotki za vinogradnike in drugo, kar vinogradnikom omogoča takojšnji vpogled v stanje vinograda. Rešitev uporablja tudi napredno analitiko ter vinogradniku svetuje o potrebnih aktivnostih skozi celotno sezono.

V tekmovanju Innovmatch, ki ga podpirajo SAP.iO, Techstars in Start up Focus, lahko sodeluje vsako inovativno podjetje ali posameznik iz srednje in vzhodne Evrope, ki bi rad razvil pametno poslovno rešitev s pomočjo najnovejše tehnologije. Iščejo inovativne zamisli s področij velepodatkov, napovedne analitike in analitike v realnem času, interneta stvari, strojnega učenja in drugih.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...