So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena
Komentar

Čas umetne inteligence je napočil

Čas branja: 2 min
10.07.2017  07:07
Umetna inteligenca je tu in vsi, ki je še ne izkoriščajo, tvegajo, da bodo ostali za konkurenco, ki bolje razume, kako lahko tehnologija izboljša njihovo delo na praktično vseh področjih.

Obveščaj me o novih člankih:  

Po dogodkih v zadnjem letu lahko rečem le, da je čas umetne inteligence resnično napočil. Še pred nekaj leti bi si težko predstavljali splošno razširjeno tehnološko orodje, ki bi vsebovalo umetno inteligenco, danes pa si težko predstavljamo konkurenčno tehnologijo brez te komponente.

Za tako hiter razvoj umetne inteligence se je v zadnjih nekaj letih združilo nekaj trendov. Dobili smo dostop do računalniških zmogljivosti v oblaku in naprednih algoritmov ter velikanskih količin podatkov, kar nam bo omogočilo, da uresničimo vizijo umetne inteligence. Ta ima sedaj potencial, da preobrazi vse panoge in vse poslovne procese.

Na primer, naši raziskovalci so uporabili umetno inteligenco, da so dosegli najvišji rekord v igri Ms. Pac-Man, kar je bilo v preteklosti za ljudi nemogoče. Toda šalo na stran, uporabljeni pristopi in tehnike bodo omogočili razvoj umetne inteligence, ki bo bolje pripravljena na kompleksne naloge. Umetna inteligenca nam je pomagala tudi v boju proti prevarantom, ki nič hudega sluteče uporabnike poskušajo prepričati v plačilo za tehnično podporo, pri tem pa se pretvarjajo, da so predstavniki velikih podjetij, kot je Microsoft. S tehnologijami, kot so strojno učenje in računalniški vid, so naši strokovnjaki uspeli odkriti posameznike, ki stojijo za temi prevarami.

V Microsoftu verjamemo, da umetna inteligenca ob odgovornem razvoju ne bo nadomestila ljudi, temveč jim bo omogočila, da svoje delo opravljajo bolje in bolj učinkovito. Dopolnila bo človeško iznajdljivost in inovativnost ter nam omogočila, da hitreje dosežemo svoje cilje. Ko govorimo o umetni inteligenci, Microsoft ve o čem govori, saj na tehnologiji delamo že 20 let.

Ob tem si želimo, da bi bile možnosti umetne inteligence na voljo vsem, zaradi česar smo do sedaj razvili kar 29 storitev s tega področja, ki nosijo ime Cognitive Services. Te razvijalcem ponujajo širok nabor možnosti, da s samo nekaj vrsticami kode v svoje aplikacije in rešitve vključijo umetno inteligenco. Med možnostmi so prilagojeno iskanje z iskalnikom Bing, storitev računalniškega vida, strojno učenje, indeksiranje videa, prepoznavanje obrazov, prepoznavanje govora in številne druge.

Ta orodja so izjemno priljubljena, saj se je od njihove prve predstavitve pred dvema letoma za njihovo uporabo registriralo kar 569.000 razvijalcev iz 60 držav. Med najbolj priljubljenimi so orodja za izdelavo robotov ali botov, s katerimi je mogoče interakcije podjetij s strankami prenesti v digitalni svet in jim vdihniti moč umetne inteligence.

Zaostajajo pa niti naši izdelki. Office Researcher je orodje, ki uporabnikom pomaga v nekaj sekundah raziskati dokumente in pripraviti njihov oris. PowerPoint Designer je sposoben razumeti jezik in predlagati ustrezne vizualne elemente, ki ga podpirajo. V razvoju imamo tudi Presentation Translator, ki v realnem času pripravlja prepis in prevod predstavitve za udeležence.

V preteklem letu smo bili resnično lahko priča toliko novim projektom, povezanim z umetno inteligenco, da si preprosto ni mogoče več zatiskati oči. Umetna inteligenca je tu in vsi, ki je še ne izkoriščajo, tvegajo, da bodo ostali za konkurenco, ki bolje razume, kako lahko tehnologija izboljša njihovo delo na praktično vseh področjih.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...