So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

ABC pospeševalnik bo z ameriškimi svetovalci digitaliziral korporacije

Čas branja: 2 min
25.05.2017  15:59
"Del Silicijeve doline smo prinesli v Slovenijo," pravi direktor pospeševalnika Dejan Roljič.
ABC pospeševalnik bo z ameriškimi svetovalci digitaliziral korporacije
Herman Gyr, soustanovitelj ameriškega svetovalnega podjetja EDG, ki koporacijam svetuje na področju transformacije v digitalno in (bolj) agilno organizacijo.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
ABC dodaj
Dejan Roljič dodaj
Apple dodaj
BBC dodaj
Toyota dodaj

Ljubljanski pospeševalnik ABC je sklenil sodelovanje s svetovalnim podjetjem EDG iz Silicijeve doline, s katerim nameravajo ponuditi skupne storitve korporacijam, ki iščejo poti do digitalne transformacije.

Po besedah predstavnikov podjetij to konkretno pomeni organizacijo in vodenje raznovrstnih programov, seminarjev in delavnic, s katerimi nameravajo korporacijam pomagati pri »raziskovanju inovacijskega potenciala znotraj podjetja, povezovanju s ključnimi igralci v ekosistemu in pripravi orodij ter procesov na področju inoviranja«.

»Del Silicijeve doline v Sloveniji«

Dejan Roljič, direktor pospeševalnika, trdi, da EDG v Silicijevi dolini velja za najboljše podjetje, ki se ukvarja z digitalizacijo korporacij. »S tem smo pripeljali del Silicijeve doline tudi v Slovenijo. Za nas je to priznanje, da gremo v pravo smer,« je povedal na včerajšnji tiskovni konferenci. Po njegovih besedah Slovenijo v krajih med San Franciscom in San Josejem »dobro poznajo – tam je namreč ključen talent in pri nas ga je veliko«.

EDG sicer deluje že okoli 30 let, med drugim pa so – glede na spletno stran – sodelovali z Applom, BBC, Toyoto, švicarskim telekomom in Unicreditom. Pozicionirajo se predvsem kot svetovalec na področju priprave strategije, vzpostavljanja organizacijskega ustroja in izobraževanja vodij.

Tudi ABC pospeševalnik je pred časom oblikoval trimsečni program, ki je prav tako namenjan korporacijam, a z razliko od EDG temeji predvsem na delu z zaposlenimi. Več v članku V korporacijah dobre ideje večinoma umrejo. Kako to spremeniti?

Povezovanje s start-upi

Pospeševalnik - svoje pisarne ima poleg Ljubljane tudi v Munchnu in Silicijevi dolini - se sicer v osnovi ukvarja s svetovanjem start-upom. Trenutno se v njihovih prostorih kalijo mlada podjetja četrte generacije, ki se ukvarjajo s področjem »inteligentnih stvari«. Herman Gyr, soustanovitelj EDG, pravi, da so prav start-upi lahko zelo pomembni pri transformaciji korporacij. Dodal je, da podjetja s katerimi sodelujejo, želijo spoznati tovrstna slovenska podjetja, z njimi sodelovati ali vlagati.

»Kaj takega še nisem videl«

Gyr je ob tem izpostavil še koncept tako imenovanega »živega laboratorija«, ki ga vzpostavlja BTC, sicer tudi soustanovitelj ABC pospeševalnika. Gre za koncept navzven odprtega ekosistema, ki v nasprotju s tradicionalnimi metodami testiranja uporabnike postavlja v vlogo aktivnega ocenjevalca. To pomeni, da lahko podjetja skupaj s potrošniki oziroma kupci na področju BTC centrarazvijajo, pilijo oziroma oblikujejo nove ideje, poslovne modele, inovativne izdelke in storitve ter jih tudi prodajo.

»Ustvariti želimo okolje, v katerem bomo sebi in drugim dali možnost, da pohitrijo proces transformacije v bolj agilno in digitalizirano prihodnost,« ob tem razlaga Julij Božič, ki v podjetju BTC skrbi za digitalizacijo poslovanja. Po trditvah Gyra pa nikjer na svetu »še nismo videl kaj podobnega«. Intervju z Američanom bomo objavili prihodnji teden.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...