So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Kako danska korporacija ustvarja prostor za tvegane ideje

Čas branja: 3 min
19.04.2017  07:56
V Berlinu smo si ogledali, kako danski Danfoss spodbuja podjetništvo med svojimi zaposlenimi in tako išče nove izdelke in poslovne modele na področju interneta stvari; pri oblikovanju programa imajo ključno vlogo Slovenci.
Kako danska korporacija ustvarja prostor za tvegane ideje
Idejna začetnika koncepta internega pospeševalnika 24Idea Mateja Panjan in Gašper Hren (desno). Na sredini mentor Matej Golob iz svetovalnega podjetja CorpoHub.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Gašper Hren dodaj
Mateja Panjan dodaj
Danfoss dodaj
Matej Golob dodaj

Gašper Hren in Mateja Panjan predstavljata jedro ekipe slovenske podružnice danskega Danfossa, ki je zadolžena za spodbujanje podjetništva med zaposlenimi. Pred dvema letoma sta zasnovala program 24Idea, v okviru katerega lahko zaposleni predlagajo raznovrstne ideje (te morajo biti seveda v skladu s strategijo podjetja), ki jih nato na posebnih dogodkih, hekatonih, poskušajo v 24 urah razviti ter na koncu predstaviti menedžmentu podjetja.

Učenje na napakah

Program so doslej izpeljali trikrat. »Pri tem smo se naučili, da je ključna podporo vodstva. Potrebuješ namreč odločevalce, ki odpirajo vrata,« pravi Mateja Panjan.

Na minulih dogodkih so najuspešnejšim ekipam za nagrado omogočili 20 odstotkov časa, ki so ga lahko v okviru rednega dela posvetili lastnim idejam. »A to se je zgodilo redko. Večinoma so zaposleni dobili 5 do 10 odstotkov časa, ostalih 10-15 odstotkov pa so bili bolj obremenjeni v svojem prostem času in tako je bil napredek na teh idejah počasen. Včasih tako počasen, da so ljudje izgubili motivacijo. Pravim idejam je namreč treba zagotoviti primerno podporo,« je prepričana sogovornica.

Program so prilagodili, podporo pa sčasoma pridobili tudi pri odločevalcih na ravni korporacije. Ta se ukvarja s proizvodnjo izdelkov za ogrevanja, hlajenje in klimatizacijo, zaposluje pa več kot 25 tisoč ljudi. Lani je Danofss ustvaril 5,3 milijarde evrov, šest odstotkov več kot leto prej.

Sistematski pristop

V nasprotju s številnimi že videnimi in pogostokrat neuspešnimi poskusi vzpostavljanja inovacijsko-podjetniške kulture v podjetju so pri Danfossu zadeve zastavili bolj sistematsko.

»24 idea smo povezali z 'Man on the moon', internim letnim tekmovanjem v razvoju inovativnih izdelkov in poslovnih modelov, ki ga korporacija izvaja že več kot deset let,« nadaljuje Gašper Hren.

Zaposleni iz različnih segmentov podjetja so na interno spletno platformo najprej predlagali ideje – potencialne izdelke, storitve ali poslovne modele. Vodje oziroma sponzorji so jih nato pregledali in uvrstili v eno izmed kategorij ter na koncu izmed 74 predlogov izbrali 11 najbolj perspektivnih.

»To je bil prvi filter, na finalno tekmovanje so tako prišle zgolj najboljše ideje,« pojasnuje Panjanova. Dogodek je prejšnji teden potekal v Berlinu, na njem pa so ekipe – tudi s pomočjo slovenskega strokovnjaka za uvajanje vitkih pristopov v podjetjih Mateja Goloba – pilili predstavitve ter ideje na koncu predstavili predsednikom različnih segmentov korporacije.

Zmagovalne rešitve

Slednji so izbrali štiri najboljše - rešitev za mikrotransakcije v energetiki, pametni merilnik porabe toplote, nadzorni sistem za zmanjšanje porabe energije in integriran električni nadzor povezanih hidravličnih sistemov. Ekipe, ki jo projekte predlagali, bodo prihodnje tri mesece v nemškem glavnem mestu povsem neodvisno ideje tudi razvijali.

»Če greš nazaj v podjetje, kmalu postaneš žrtev rednega dela in vsakdanjih opravil,« je namreč prepričan Hren. Po njegovih besedah zaposleni v okviru trimesečnega programa spodbujanja notranjega podjetništva dobijo vso potrebno svobodo. »Tukaj lahko delujejo izven pravil koporacije. Ne rabijo se namreč ukvarjati z nujnimi sestanki, poročanjem in izpolnjevanjem obrazcev. Zaposleni je na mestu voznika – podjetnika, ki gradi lastno podjetje,« ga dopolni Panjanova.

Priprava na prihodnost

Podobno razmišlja tudi Britanec Njal Pettit, ki v Danfossu skrbi za poslovne inovacije in je prvi mož Man on the Moon. »Digitalizacija spreminja svet, tudi zahteve in želje naših kupcev,« pravi. Po njegovih besedah se Danofoss pripravlja na svet interneta stvari, ki bo – vsaj taka so pričakovanja številnih strokovnjakov – povezal naprave, stroje in senzorje. Tako v vsakdanjem življenju kot tudi v pisarnah in tovarnah.

»Internet stvari ne predstavlja našega osnovnega posla, zato se moramo odpreti in iskati priložnosti, tudi tam, kjer sploh še ne obstajajo. V ta namen pa je treba nujno imeti prostor za ljudi, kjer lahko v miru razvijajo storitve in poslovne modele za prihodnost,« še dodaja Pettit in ob tem izpostavlja ključen pomen ljudi na najvišjih položajih. »Bolj kot so ideje radikalne, več je tudi negotovosti. In na tem mestu samo samo predsedniki in direktorji tisti, ki lahko ustvarijo prostor za inovacijo.«


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...