So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Slovenska tehnološka rešitev za vinogradnike prepričala SAP

Čas branja: 2 min
29.11.2016  11:15
Slovenska rešitev, ki vinogradnikom pomaga pri pridelavi bolj kakovostnega pridelka z manjšimi stroški, je zmagala na tekmovanju SAP HCP Challenge v Bratislavi.
Slovenska tehnološka rešitev za vinogradnike prepričala SAP
»Z eno od vinskih kleti v Španiji se dogovarjamo, da bi jim pilotno postavili nadgrajeno aplikacijo eVineyard, ki vključuje tudi namestitev senzorjev,« pravi Matic Šerc (skrajno levo) iz Elmitela. Ob njem stojita (z leve) Igor Litrop, Jernej Karba, spredaj je Matej Šerc.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Matic Šerc dodaj
SAP dodaj
HCP dodaj
Pavol Uhrin dodaj

Matic Šerc, vodja mlade ekipe eVineyard, pravi, da njihova rešitev deluje kot centralni sistem za vse informacije, ki zanimajo vinogradnika.

V aplikacijo so integrirali zemljevide lokacij, načrt dela, vremenske podatke, napotke za vinogradnike in drugo, kar vinogradnikom omogoča takojšnji vpogled v stanje vinograda. Rešitev na podlagi algoritmov vinogradniku svetuje o potrebnih aktivnostih skozi celotno sezono. »Ni jim več treba ugibati, kdaj naj namakajo, škropijo in oberejo trto,« razlaga Šerc.

Po besedah sogovornika vinogradniki lahko prihranijo »letno do nekaj deset evrov na hektar vinograda samo pri škropivu ter v povprečju nekaj ur mesečno zaradi optimizacije dela«.

Za povprečen slovenski vinograd 250 evrov

Cena aplikacije je odvisna od velikosti vinograda in tega, katere vse funkcionalnosti želijo vinogradniki uporabljati. »Za slovenske razmere srednje velik vinograd se programska oprema začne pri 250 evrih na leto, senzorji s katerimi je povezljiva, pa so dražji. Rešitev lahko ponudimo tudi največjim pridelovalcem, za njih imamo tudi nekaj zelo uporabnih dodatnih funkcij.«

Kupce imajo tako v Sloveniji kot v tujini, a Šerc podrobnosti ne razkriva, pove pa, da aktivno delajo tudi na programski opremi za nekaj drugih kultur. Več v članku eVineyard optimizira škropljenje v vinogradu in poceni pridelavo grozdja.

S SAP na trg

“Za sodelovanje na natečaju, ki nas je pripeljalo do zmage na SAP HCP Challengu v Bratislavi, smo se odločili, ker v tem vidimo odlično priložnost za vstop na trg s pomočjo tehnologije SAP,” še dodaja Šerc.

eVineyard bo kot eden izmed treh zmagovalcev Sapovega tekmovanja pridobil triletni dostop do oblačne platforme SAP Hana, podporo tehničnih strokovnjakov iz podjetja SAP in dostop do obsežne baze več kot 300 tisoč strank po svetu. Zmagovalce bodo prihodnje leto povabili tudi na SAP forume, kjer bodo svoje rešitve predstavili strankam in partnerjem podjetja SAP. 

Uspeh je v povezovanju in sodelovanju

SAP je sicer eden največji globalnih razvijalcev poslovnih programskih orodij. Kupce ima praktično po vsem po svetu, lani pa je korporacija ustvarila več kot 20 milijard evrov prihodkov. V podjetju so prepričani, da je uspeh v digitalnem gospodarstvu odvisen od sodelovanja, povezovanja in deljenja idej ter znanja. Trdijo, da trenutno sodelujejo z več kot dva tisoč start-upi s celega sveta.

Nekaj njihovih programov, aktualnih tudi za slovenske start-upe:

Startup Focus Program – 12-mesečni program, v katerem mladim podjetjem, ki razvijajo rešitve v Sapovem oblaku HANA, pomagajo do novih trgov in strank.

SAP Sapphire – sklad tveganega kapitala, ki bo v naslednjih letih investiral milijardo dolarjev v start-upe

HCP Challange – Sapova iniciativa za spodbujanje start-upov in podjetnikov v Srednji in Vzhodni Evropi, ki razvijajo ideje na platformi HANA.

Startery CEE – podporna iniciativa za “socialne podjetnike”


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...