So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

GoOpti zbral 4,4 milijona evrov za širitev po Evropi

Čas branja: 1 min
07.11.2016  16:43
Svež kapital je kombinacija privatnih vložkov in evropskih sredstev; podjetje medtem načrtuje že nove investicije, za letos pa 66-odstotno povečanje prihodkov.
GoOpti zbral 4,4 milijona evrov za širitev po Evropi
Ustanovitelja "prevoznika" na letališča Marko Guček (levo) in Tomaž Lorenzetti.

Obveščaj me o novih člankih:  

GoOpti, upravljavec platforme za naročanje prevozov na letališča, je prejel 4,4 milijona evrov vložka, s katerim se nameravajo razširiti po več evropskih mestih. Trenutno so prisotni v Sloveniji, Hrvaškem, Italiji, Avstriji, Nemčiji, Madžarski in na Slovaškem.  

Večino svežega kapitala je omogočila skupina skladov tveganega kapitala, in sicer berlinski Point Nine, poljski RTA in investicijski del banke EBRD, preostalih 1,5 milijona evrov pa je GoOpti pridobil prek evropskega razpisa v okviru programa Horizon 2020. Sklad RTA je sicer že vlagal v slovenske ekipe, natančneje v Doctrino, ki razvija platformo za povezovanje farmacevtov in farmacevtskih družb.

V iskanju novih vložkov

Denar so po besedah direktorja in soustanovitelja podjetja Marka Gučka  sicer dobili že pred časom – konec lanskega leta, evropska sredstva pa letos poleti -, a "šele zdej obveščamo javnost, saj pripravljamo novo rundo financiranja ter iščemo nove mednarodne vlagatelje".

"Naša platforma uporabnikom omogoča poceni, preprost in neposreden prevoz na letališče v določenem časovnem obdobju. Prevoznike pa podpiramo z oglaševanjem, prodajo, načrtovanjem poti in oddelkom za pomoč uporabnikom," razlaga Guček.

Kako se je začelo

GoOpti sta leta 2010 poleg Gučka ustanovila še Sašo Sušnik in Tomaž Lorenzetti. Lorenzetti in Guček sta že pred tem skupaj ustanovila podjetje TM Potovanja, ki se ukvarja s prodajo letalskih vozovnic. Kupci vozovnic so povpraševali po prevozih na letališča v okolici Ljubljane, zato so investirali v informacijsko rešitev za naročanje prevozov in kupili prva vozila.

Zdaj po lastnih besedah sodelujejo z več kot 700 partnerji – številnimi prevozniki, agencijami in letalskimi družbami, kot je Emirates. Do danes naj bi prepeljali več kot 700 tisoč potnikov.

Hitra rast

V zadnjih letih so hitro povečevali prihodke, v letu 2015 so zrasli na približno 4,5 milijona evrov. Po besedah Gučka medtem načrtujejo novo odpiranje trgov v Italiji in Španiji in tudi to naj bi med drugim še okrepilo prihodke. »Na nivoju skupine pričakujemo 7,5 milijona evrov,« pravi. Kaj pa dobiček? Tega še ne bo, ker »veliko investiramo v širitev in razvoj platforme«.

V ekipi je trenuntno 65 zaposlnih, načrtujejo pa še deset novih zaposlitev v naslednjih mesecih.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...