So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Žgečkljivi slovenski Kickstarter projekt ali kako se masira igralka Inja Zalta

Čas branja: 2 min
07.11.2016  14:18
Ravno prav sugestivna Kickstarter kampanja za »zdravstveni pripomoček, ki masira podkožje« je prepričala dovolj podpornikov in pred dnevi zbrala zastavljenih deset tisoč dolarjev na platformi za množično financiranje.
Žgečkljivi slovenski Kickstarter projekt ali kako se masira igralka Inja Zalta

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Nace Panić dodaj
Matej Muck dodaj
Inja Zalta dodaj
Dea Lee dodaj
Kickstarter dodaj

Pripomoček je sicer razvil hrvaški izumitelj, na Kickstarterju pa prva naročila zanj zbira ekipa pod vodstvom Naceta Panića. V ekipi sodelujejo še Matej Mück, Kal Dečman in slovenska igralka Inja Zalta, ki jo morda poznate iz serije Usodno vino.

Pride še aplikacija

»Oto the massage shagger«, kot so poimenovali napravo, sicer ni ravno tehnološki presežek – sestavljen je iz lesenega ročaja in dveh gibljivih zank, ki omogočajo tri tehnike: glajenje, pri čemer po besedah Panića pospešimo krvni in limfni obtok, tapkanje in pa stimulacijo točk z ročajem.

»Ob tem bomo razvili tudi aplikacijo, kjer bomo ob pomoči profesionalne tuinologinje predstavili splošno delovanje kitajske medicine,« pravi Panić.

Pripomoček je namenjen – kot pravi sogovornik – ljudem s težavami, kot so boleč vrat in napeta ramena, kar sta pogosta sindroma probremenjenosti in stresa.  

Radi bi zgradili simpatično kampanjo

Oto na Kickstarterju stane 25 dolarjev, v maloprodaji pa se bo njega cena gibala okoli 30 evrov. Panić razlaga, da bo proizvodnja naprave v Sloveniji. Po koncu kampanje pa bi radi zgradili »simpatično blagovno znamko s svojevrstnim karakterjem, se osredotočili na spletno prodajo, hodili naokrog po dogodkih in napravo predstavili čim širšemu krogu ljudi«.

Idejo sta Panić in Zalta dobila pred dobrim letom dni na izletu po Dalmaciji. »Takrat naju je zmasiral prijatelj in hrvaški izumitelj s svojim prototipom. Občutek je bil - po petih urah sedenja v avtu - nor. Kot družba preveč sedimo in reševanje tega problema je bil naš prvi motiv,« razlaga Panić.

Čohalniki že obstajajo

Podobni »čohalniki« sicer že obstajajo in niso nova pogruntavščina. Eden najbolj znanih je avstralski »orgasmatron« - pripomoček za masažo glave, kakršno so poznali že aborigini.

Panić pravi, da z Otom po drugi strani »z lahkoto dosežemo večino svojega telesa, poleg tega je iznajdljiv in zagotovo bolj seksi od večine masažnih pripomočkov ter ni moteč element v prostoru.«

Seks se prodaja

Če kaj, moramo priznati, da »seksi aspekta« pripomočku res ne primanjkuje, pa tudi ekipa ga rada pokaže. Tako so, denimo, eno od tehnik masiranja poimenovali »the casual handjob«, nakupu treh naprav skupaj pravijo »the bunny threesome«, najbolj reprezentativen pa je predstavitveni video.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

»Radi se hecamo, beseda shagger nam je prirasla k srcu, je sveža, ima več pomenov, nam zveni podobno kot čohalnik, kot ga je prevedel prijatelj. Odzivi so bili sicer mešani, rahlo polarizirani, veliko pohval, prejeli pa smo kar nekaj zgroženih odzivov,« razlaga Panić.

Kickstarter sicer prepoveduje spolne pripomočke, kar je pred leti izkusila tudi Slovenka z njenim lesenim dildom Dee Lee Doo.

 


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...