So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Kickstarter odslej v živo

Čas branja: 1 min
02.11.2016  11:45
Kaj prinaša funkcija Kickstarter Live
Kickstarter odslej v živo
"V živo" se je na Kickstarterju predstavil tudi Anže Miklavec, vodja ekipe, ki prav zdaj na Kickstarterju predstavlja "pametni kavni avtomat" Gina.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Gina dodaj
Mag dodaj
Kickstarter dodaj
Live dodaj

Upravljavci platforme za množično financiranje so pred dnevi predstavili novo funkcionalnost, ki bo po njihovem mnenju še povečala kredibilnost projektov.

Kickstarter »live« je platforma, na kateri lahko ustvarjalci projektov v živo komuncirajo s svojimi potencialnimi podporniki, predstavijo delovanje izdelka, za katerega iščejo sredstva, ali predvajajo povezane dogodke, kot je zaključek kampanje.

Predstavniki Kickstarterja pravijo, da je osnovna ideja najnovejše pridobitve »intimnost«. Uporabniki platforme lahko namreč postavljajo vprašanja o projektih, spoznajo njihove avtorje in idejo tudi neposredno podprejo.

V nekaj dneh od prve predstavitve so avtorji projektov za Kickstarter live pripravili glasbene dogodke, kuharske šove, predstavitve produktov ... »Kreativni proces je tako še bolj v osredju. Na ta način upamo, da se nam bodo pridružili tudi ostali,« še pravijo na Kickstarterju.

Slovenski uspehi

Sicer pa velja omeniti, da so se v zadnjem mesecu na Kickstarterju zelo uspešno predstavili trije slovenski projekti. Ironate, inovativna posoda za peko pic, je pred dnevi svojo kampanjo že zaključila; končna bilanca – zastavljeni cilj 20 tisoč dolarjev je ekipa presegla za kar sedemkrat.

Na poti do rekordnih zneskov pa sta trenutno Gina, »pametni kavni avtomat« (45 dni pred koncem kampanje so zbrali 265 tisoč dolarjev), in inovativni gramofon Mag-Lev, ki so ga podporniki podprli z najmanj 400 tisoč dolarji. Do konca ima slovenska ekipa še 19 dni.

Podrobnosti o projektih si lahko preberete v članku Slovenski projekti navdušujejo na Kickstarterju. 


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...