So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Nov ljubljanski inkubator daje start-upom priložnost, da najdejo prve stranke

Čas branja: 2 min
25.10.2016  10:10
Tudi manjša, a že uveljavljena podjetja vse pogosteje iščejo načine, kako nekaj malega »vrniti nazaj skupnosti«.
Nov ljubljanski inkubator daje start-upom priložnost, da najdejo prve stranke

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Damjan Veber dodaj
Google dodaj

SI Splet, ljubljanski ponudnik  varnostnih programov in zastopnik mednarodne korporacije ESET, je pred časom tako opremil prostore na Ukmarjevi 4 in jih ponudil v uporabo mladim ekipam.

Googlov vpliv

Damjan Veber, šef podjetja, pravi, da ga je filozofija Googla navdušila tako zelo, da je tudi pri sebi »doma« postavil pisarno odprtega tipa.  »Zadnja leta delujem na sceni kot član raznih komisij za ocenjevanje start-upov, zato je bila razširitev obstoječega posla z novimi projekti povsem logična,« razlaga.

Po njegovih besedah želijo sodelovati predvsem s podjetji, ki so še v zgodnji fazi razvoja. S takimi, ki imajo neznan izdelek, storitev ali celo zgolj prototip. »Ob veliki konkurenci izdelkov in storitev na trgu je potrebno vložiti veliko truda in dela v nek projekt, če ga želimo spraviti od ideje na pisalni mizi do končnega izdelka ali storitve, ki ga potrošnik lahko kupi,« meni sogovornik.

Raznovrstna podpora

In kaj podjetjem ponujajo?  Veber odgovarja, da njihova pomoč prihaja v obliki mentorstev ter administrativne, marketinške in tehnološke podpore. »Poleg tega je na voljo tudi vsa infrastruktura, ki jo imamo v novih coworking prostorih,« razlaga.

Pol milijona evrov so namreč vložili v prenovo pisarn, v katerih se med drugim nahaja »sejna miza, ki se lahko nadgradi v pink-ponk mizo, govorniški pult, ki postane DJ miza, in plezalna stena, na katerih izvajamo tako imenovane team buildinge«.

Finančni vložki

Si splet po besedah Vebra start-upe tudi finančno podpira.  Njihov vložek je odvisen od potenciala ekipe in se giblje do 50 tisoč evrov. »Vlagamo sicer le do stopnje, do katere imajo ustanovitelji še dovolj možnosti odločanja pri nadaljnjem razvoju njihove rešitve,« pojanjuje sogovornik.

Trenutno v inkubatorju sodeluje ekipa spletne trgovine Medenka, ki prodaja naravne posladeke iz slovenskega medu in sadja. »Izdelek ne vsebuje nobenih aditivov, umetnih barvil ali konzervansov. Pakiran je v atraktivno embalažo, zaradi katere je uživanje zabavno in enostavno,« pravijo v ekipi.

 


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...