Kako za podjetje iztržiti čim več? Kako za podjetje iztržiti čim več? Nakupe in prodaje podjetij bodo v prihodnosti vse bolj krojili moderni mehanizmi določanja kupnine, ki so že uveljavljeni na zahodnih kapitalskih trgih, njihovo razumevanje pa je zato ključno za uspešna pogajanja in maksimiranje dosežene cene.
Lekcija iz odgovorne proizvodnje in porabe Lekcija iz odgovorne proizvodnje in porabe Trajnostni učinek krožnega gospodarstva kot konkurenčna prednost v očeh okoljsko ozaveščenih porabnikov
Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Na velike spremembe se ne odzivajte prehitro, pomembno pa je, da se odzovete nanje. Raje se osredotočite na sprejemanje pomembnih strateških odločitev, potrebnih za krepitev svojega podjetja.
Nove tehnologije spreminjajo celotno verigo plačevanja Nove tehnologije spreminjajo celotno verigo plačevanja Poleg digitalnega plačevanja v ospredje prihajajo regulacijske tehnologije, kjer bo podjetjem pri prilagajanju novim predpisom in zagotavljanju skladnosti vse bolj pomagala avtomatizacija.
Evropa pri mobilnih nakupih zaostaja za ZDA in Azijo Evropa pri mobilnih nakupih zaostaja za ZDA in Azijo Leta 2021 naj bi bil vsak osmi nakup v svetu opravljen z mobilno napravo.

Nekdanji minister Omerzel ima start-up, ki pobira nagrade

Čas branja: 1 min
08.09.2016  15:36
Nekdanji minister za infrastrukturo Samo Omerzel se je s svojim start-up podjetjem Vendotel, ki razvija reštve za pametna mesta, uspel uvrstiti "med 15 evropskih start-upov", ki se bodo pod okriljem iniciative Startup Europe odpravili na turnejo v ameriško Silicijevo dolino.
Nekdanji minister Omerzel ima start-up, ki pobira nagrade

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
EIT dodaj
Google dodaj
Microsoft dodaj
LinkedIn dodaj
Uber dodaj

V igri za izbor v program, poimenovan Startup Europe Comes to Silicon Valley, je bilo po navedbah Omerzela več kot 500 startupov v fazi rasti. Tako kot lani se je v izbor uvrstilo 15 tovrstnih podjetij, poleg njih pa so za pot v ZDA ločeno izbrali še štiri hitro rastoča tehnološka podjetja, ki jih podpira pospeševalnik EIT Digital Accelerator.

Turneja v Silicijevi dolini bo potekala od 12. do 20. septembra, v njenem okviru bodo obiskali ameriške tehnološke velikane, kot so Google, Microsoft, Linkedin, Uber in GE Digital.

Turneja se bo sklenila z dogodkom, na katerem bo sodelovala tudi evropska komisarka za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja Elzbieta Bienkowska. 

Rešitev za pametna mesta

Vendotel, katerega ustanovitelj in lastnik je Omerzel, je razvil rešitev za področje pametnih mest. Njihov sistem lokacije javnih telefonskih govorilnic spreminja v točke, na katerih lahko uporabnik dostopa do številnih storitev. Na teh lokacijah lahko npr. plača položnice, napolni svoj mobilni telefon, dobi in napolni kartico za javni prevoz, brezplačno dostopa do interneta itn.

"Osnovna ideja je zgrajena na obstoječi infrastrukturi javnih telefonskih govorilnic, ki še vedno obstajajo, saj jih ščiti področje zakonodaje za univerzalne storitve. Primer: Nemčija ima še vedno 140.000 lokacij z javnimi telefonskimi govorilnicami, samo mesto New York jih ima 12.000," pravi Omerzel in dodaja, da je Vendotel manjkajoča povezava digitalnega mobilnega in realnega sveta.

Pet let stara ideja

Ideja in razvoj sistema segata v letu 2011, razvojni cikel in proces do serijske proizvodnje pa je zdaj zaključen. Na tem je ves čas delalo od 20 do 25 razvojnikov. Podjetje s spletno stranjo na naslovu www.vendotel.com/ je tako zdaj v fazi zbiranja kapitala za rast in nastopanje na globalnih trgih.

Optimistične napovedi

Vendotelova strategija nastopanja na globalnih trgih predvideva, da v prvem krogu poiščejo dobrih 10 milijonov evrov, v drugem 68 milijonov evrov in v tretjem 650 milijonov evrov. Vse naj bi se odvijalo v približno enoletnih ciklih.

"V prvem letu bomo dosegli 50 milijonov evrov realizacije, v drugem 68 milijonov evrov in v tretjem že slabih pet milijard evrov realizacije," pravi Omerzel.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih

Na velike spremembe se ne odzivajte prehitro, pomembno pa je, da se odzovete nanje. Raje se osredotočite na sprejemanje pomembnih...

Posel 2030
Finance
Finance Kako za podjetje iztržiti čim več?

Nakupe in prodaje podjetij bodo v prihodnosti vse bolj krojili moderni mehanizmi določanja kupnine, ki so že uveljavljeni na zahodnih...

Posel 2030
Zgodbe
Zgodbe Lekcija iz odgovorne proizvodnje in porabe

Trajnostni učinek krožnega gospodarstva kot konkurenčna prednost v očeh okoljsko ozaveščenih porabnikov

Posel 2030
Finance
Finance Prihodnost plačevanja je v SMS-plačilih

Biometrija bo s pomočjo umetne inteligence preverjala identiteto uporabnika na katerikoli platformi.

Posel 2030
Finance
Finance Nove tehnologije spreminjajo celotno verigo plačevanja

Poleg digitalnega plačevanja v ospredje prihajajo regulacijske tehnologije, kjer bo podjetjem pri prilagajanju novim predpisom in...

Posel 2030
Finance
Finance Evropa pri mobilnih nakupih zaostaja za ZDA in Azijo

Leta 2021 naj bi bil vsak osmi nakup v svetu opravljen z mobilno napravo.