So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Kaj slovenskim start-upom ponuja Microsoft

Čas branja: 4 min
08.09.2016  12:05
Ameriški velikan je eden v vrsti velikih tehnoloških korporacij, ki spodbuja start-upe. Na ta način po lastnih besedah vzgajajo nov rod podjetnikov in - bodočih strank. Preverite, kaj vam lahko Microsoft ponudi.
Kaj slovenskim start-upom ponuja Microsoft

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Microsoft dodaj
Google dodaj
IBM dodaj
Oracle dodaj
Intel dodaj

Nekatere globalne korporacije, predvsem tiste, ki so tako ali drugače povezane z razvojem tehnologije, intenzivno vlagajo in podpirajo mlajše generacije podjetnikov.

Razlogi za njihov »aktivizem« so ponavadi povsem pragmatični – pridobivanje novih strank, promocija storitev in izdelkov ter krepitev znamke.

Ker pa so številni ustanovitelji danes največjih podjetij na svetu pogostokrat začeli ustvarjati v »garaži«, želijo s finančno in materialno podporo nekaj tudi preprosto vrniti nazaj skupnosti.

Microsoft in njihov BizSpark

Med najbolj angažirane multinacionalke uvrščamo Google, IBM, Oracle, Intel in Microsoft.

Tokrat predstavljamo program BizSpark, ki ga je v pomoč start-upom, tudi slovenskim, vzpostavil velikan iz Seattla. 

Microsoft zanimajo podjetja, ki morajo biti v zasebni lasti, mlajša od pet let, njihov letni zaslužek pa ne sme presegati milijon dolarjev.

»Če so izpolnjeni vsi pogoji, vedno preverimo, če je glavna dejavnost podjetja računalništvo oziroma ustvarjanje novih programskih rešitev,« razlaga Bojan Vrhovnik iz slovenske podružnice Microsofta.

Program namreč ni namenjen podjetjem, katerega primarna dejavnost je svetovanje, ali podjetjem, ki se kategorizirajo kot startup-i, vendar je njihov namen zgolj izkoriščanje zastonj licenc preko tega programa.

»Če odštejemo vsiljene start-upe (podane lažne spletne strani, neobstoječi kontakti,…), je v program sprejetih skoraj 90 odstotkov vseh prijavljenih podjetij. Med 10 odstotkov štejemo večinoma tiste, ki nas želijo pretentati z navajanjem nepravilnih informacij,« dodaja.

Kaj dobijo start-upi

Podjetje oziroma njegovi zaposleni z vstopom v BizSpark pridobijo dostop do več kot 11 TB različnih Microsoftovih produktov in licenc ter:

  1. Brezplačnega razvojnega računa za skupino produktov O365
  2. Različice Microsoft Power BI Pro
  3. Xamarin (orodja za razvoj mobilnih rešitev na operacijskih sistemih Windows, Android ter Mac / iOs)
  4. Zastonj Windows in Windows Phone račun za objavo aplikacij
  5. 45 dnevni dostop do profesionalnega portala za učenje Pluralsight
  6. 150 dolarjev mesečno kredita za uporabo vseh storitev v oblaku Microsoft Azure (v času trajanja za okoli 27 tisoč dolarjev dostopa)
  7. Dostop do delavnic različnih tipov (večinoma na vabilo v tujino)
  8. Dostopi do t.i. webinarjev (spletnih video vsebin), izključno za start-upe

Program je po njegovih trditvah na voljo brezplačno, »podjetja nam niso dolžna ničesar«. Ob tem si sogovornik sicer želi, da »podjetja tudi v bodoče ostanejo naše stranke in partnerji«.

Kaj pravijo inkubiranci?

 


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...