So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Slovenski start-up, ki digitalizira hotele, dobil pol milijona avstrijskih evrov

Čas branja: 1 min
01.09.2016  12:15
Njihova aplikacija pohitri pretok podatkov med zaposlenimi v hotelih, od sobaric do direktorjev.
Slovenski start-up, ki digitalizira hotele, dobil pol milijona avstrijskih evrov
Soustanovitelja start-upa Luka Berger (desno) in Aljaž Ketiš.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Start-up Facility je za istoimensko aplikacijo, ki optimizira komunikacijo v hotelih, zbral 550 tisoč evrov investicije s strani avstrijskega sklada Speedinvest.

Avstrijci so med drugim vložili tudi v Flaviar soustanovitelja Jugoslava Petkovića, ki se ukvarja z razpošiljanjem alkoholnih pijač.

Kako deluje

Aplikacija Facility pohitri pretok podatkov med zaposlenimi v hotelih, od sobaric do direktorjev. Rešitev prek uporabe tablic ali pametnih telelefonov omogoča pregled nalog vseh zaposlenih.

Sobarica vidi katere sobe je treba počistiti, med čiščenjem vzdrževalcu sporoči, ali je potrebno kakšno popravilo v sobi, in obvesti recepcijo, ko je soba pripravljena za novega gosta. Vsi zaposleni so znotraj aplikacije takoj obveščeni o nalogah, ki jih morajo opraviti.

Prihranek

Z uporabo aplikacije lahko hotel z 200 sobami po trditvah Luke Bergarja, soustanovitelja in direktorja, mesečno prihrani 200 delovnih ur, 3000 listov papirja ter zmanjša izgubo drobnega inventarja za 15 odstotkov in za trikrat zviša število opaženih težav v hotelu, ki jih je treba odpraviti.

»Platformo trenutno uporablja več kot sto nastanitvenih objektov v štirih državah, poleg domačih smo pridobili naročnike še iz Hrvaške, Srbije in Avstrije,” pravi sogovornik.

Devet mesecev za investicijo 

Bergar sicer meni, da je pot start-upov v Sloveniji in regiji veliko težja kot, denimo, v ZDA. Po njegovih besedah se v start-upe, kot je Facility, čez lužo vlaga več milijonov, tukaj pa so lahko zelo zadovoljni s pravkar pridobljenim pol milijona. Za pridobitev te investicije so se z investitorjem dogovarjali devet mesecev. Start-up se je sicer kalil tudi v ljubljanskem pospeševalniku ABC.

In načrti? Berger pravi, da želijo prisotnost aplikacije v naslednjih mesecih povečati v vsaj tisoč hotelih, dolgoročni cilj pa je preboj na ameriški trg.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...