So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

NERVteh simulator vožnje prodaja od Katarja do ZDA

Čas branja: 1 min
30.08.2016  12:37
Največ sodelujejo z zavarovalnicami, kot je denimo Zavarovalnica Triglav, in avtomobilsko industrijo, kjer sodelujejo s proizvajalcem izpušnih sistemov Akrapovič.
NERVteh simulator vožnje prodaja od Katarja do ZDA
Matej Vengust, šef start-upa NERVteh, išče nove investitorje za trženje in razvoj simulatorja vožnje.

Obveščaj me o novih člankih:  

Slovenski startup NERVteh, ki smo ga na Startaj.si leta 2014 uvrstili med najbolj perspektivna mlada podjetja, želi s simulatorjem vožnje Zetadrive, ki voznika postavi v resnično okolje in zbira njegove biometrične in nevrološke podatke, povečati varnost v prometu.

Trenutno je njihov največji cilj dokončati prvo verzijo prometne simulacije za kupce v tujini, kjer se že dogovarjajo in zaključujejo večje posle, je povedal direktor podjetja Matej Vengust.

Podjetje, ki je na trgu od decembra 2015, je do marca 2016 zabeležilo približno 200 tisoč evrov prihodkov. Do konca leta pa načrtujejo štirikratni porast.

Kupci po celem svetu

Trenutno se dogovarjajo in zaključujejo večje posle s partnerji v Rusiji, Katarju, Združenih arabskih emiratih, Singapurju, Angliji, Nemčiji in ZDA, je razkril Vengust.

Njihovi uporabniki so predvsem zavarovalnice, avtomobilska industrija in vladne organizacije za prometno varnost. Največ sodelujejo z zavarovalnicami, kot je denimo Zavarovalnica Triglav, in avtomobilsko industrijo, kjer sodelujejo s proizvajalcem izpušnih sistemov Akrapovič.

Kako deluje

Simulator vožnje Zetadrive je sestavljen iz delov pravega avtomobila in ekrana, ki uporabniku omogoča popolni periferni vid. Premična platforma medtem simulira premikanje podvozja avtomobila ter vozniku omogoča, da občuti dogajanje na ekranu.

S pomočjo naprednega nevrološkega profiliranja zbira biometrične in nevrološke podatke posameznika, ki je postavljen v resnično okolje. Analiza teh podatkov voznikom pomaga, da se izboljšajo v situacijah, kjer so slabo odreagirali. To bi lahko po besedah Vengusta v prihodnje omogočilo tudi razvoj naprednih tehnologij za samovozeča vozila.

Kot je pojasnil, se želi simulator vožnje Zetadrive uveljaviti kot popolno izobraževalno orodje, ki posnema resnično vozilo in realistično cestno okolje, pomaga izboljšati varnost vožnje oz. kulture v prometu in dolgoročno zmanjšati tudi število cestnoprometnih nesreč.

Štiri smeri gibanja

Simulator je kljub boljšim lastnostim v primerjavi s konkurenco - omogoča namreč štiri smeri gibanja ter zelo visoko odzivnost in realističnost premikov - izredno kompakten in lahek za transport, saj lahko podobni simulatorji zasedajo tudi cele hale, je pojasnil Vengust.

Izdelek stalno nadgrajujejo, posodabljajo strojno in programsko opremo. Celoten razvoj produkta poteka znotraj ekipe NERVteh, ki trenutno obsega 10 članov. Največji izziv pa je razvoj strojne opreme, ki je izjemno drag, zato si ne smejo privoščiti večjih napak, pravi Vengust.

Nove investicije

Leta 2014 so prejeli investicijo podjetniškega sklada v višini 50.000 evrov. Zadnja večja investicija je prišla s strani Zavarovalnice Triglav. Dogovarjajo pa se že za naslednje investicije, saj razvoj trenutno poteka zelo hitro, je še povedal Vengust.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...