So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Barack Obama vabi tuje start-up podjetnike v ZDA

Čas branja: 1 min
29.08.2016  07:00
Administracija ameriškega predsednika Baracke Obama poenostavlja pridobivanje potrebnih dovoljenj za tuje start-up podjetnike, tudi evropske oziroma slovenske.
Barack Obama vabi tuje start-up podjetnike v ZDA

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Bela hiša dodaj
Barack Obama dodaj

Ameriško ministrstvo za domovinsko varnost je konec prejšnjega tedna objavilo program »International Entrepreneur Rule«, ki tujim ustanoviteljem start-upov omogoča pridobitev začasne vize.

Pod določenimi pogoji, seveda. Med drugim mora imeti mlado podjetje ameriške vlagatelje, ustanovitelji pa najmanj 15-odstotni delež v ZDA ustanovljenemu podjetju, ki poleg vsega »izkazuje potencial za rast in predstavlja pomembno korist za državo«.

Z izpolnjenimi pogoji lahko podjetniki ostanejo v ZDA za do dve leti z množnostjo podaljšanja za dodatne tri leta, če podjetje še naprej dela dobro, pridobiva investicije, ustvarja delovna mesta in prihodke.

Del "kontroverzne" reforme

Omenjen program je sicer zgolj eden od ukrepov Obamine imigracijske reforme, ki, še posebej v predvolilnem času, razdvaja ameriško javnost. Obama sicer pričakuje, da bo reforma spodbudila gospodarstvo in v naslednjih letih pomagala ustvariti dodatnih 250 milijard dolarjev in na drugi strani zmanjšala proračunski primanjkljaj za 65 milijard dolarjev.

Da je dozdajšnja konzervativna politika na tem področju velika težava, opozarjajo predvsem v velikih korporacijah. Direktorjih teh družb so namreč večkrat opozorili, da zaradi številnih omejitev pri pridobivanju tujega kadra težje tekmujejo z mednarodno konkurenco. 

Podpornik start-upov

Obama, ki se bo s prihodnjim letom poslovil od Bele hiše, je sicer ob več priložnostih izpostavil pomembnost start-upov in inovacij v tehnologiji. Med drugim se je podpisal pod iniciativo “Startup America”, v okviru katere se je administracija zavezala k zmanjšanju birokracije, odpiranju novih možnosti za pridobitev kapitala in pospeševanju inoviranja.

Nekaj kritik s strani “novodobnih podjetnikov” je ameriški predsednik  sicer moral požreti letos spomladi, ko je ministrstvo za delo spremenilo pravila glede nadur, jih podražilo in s tem po mnenju nekaterih udarilo zaposlene, ki si ne morejo privoščiti zgolj osemurnega delovnika.

 

 

 


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...