So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Olaii trži napreden sistem za plačevanje na dogodkih

Čas branja: 1 min
07.08.2016  22:30
Da bi naredili dogodek prijaznejši tako za obiskovalce kot organizatorje, so v ekipi start-upa Olaii razvili celoten ekosistem za plačevanje na dogodkih. Vključuje lastne POS-blagajne, sistem za brezgotovinsko plačevanje s karticami in spletno platformo za prodajo vstopnic. Povezuje jih zaledna pisarna, ki omogoča analizo prodaje v realnem času. Sistem želijo razširiti na Hrvaško, v Italijo in Avstrijo.
Olaii trži napreden sistem za plačevanje na dogodkih
Ekipa Olaii se z organizatorji na Hrvaškem, v Italiji in Avstriji že dogovarja o uporabi naprednega sistema za plačevanje na dogodkih.

Obveščaj me o novih člankih:  

Trenutno imajo registriranih že več kot deset tisoč uporabnikov z računom in kupljeno vstopnico, ob koncu leta pa pričakujejo okoli sto tisoč evrov prihodkov.

Ni nepotrebnih stroškov niti birokratskih zank

Med prednosti pred tekmecema Eventim in Eventbrit Jure Kastelic šteje to, da so odpravili vse nepotrebne stroške, ki nastanejo pri prodaji vstopnic prek spleta, in plačljive birokratske zanke, ki dušijo organizatorje. »Organizatorjem dogodkov omogočamo, da si lahko račun ustvarijo sami, dodajajo dogodke in vstopnice kar iz svojega naslanjača,« poudarja Kastelic. Ker je precej ljudi še vajenih kupiti vstopnice na fizični lokaciji, to ponujajo na več kot 300 prodajnih mestih po Sloveniji. Uredili so tudi preprost nadzor vstopnic na dogodku, saj lahko organizatorji kar s pametnim telefonom ali bralnikom kod preverijo njihovo veljavnost.

Njihov poslovni model je preprost. »Edini strošek organizatorja je vstopnica, v njeno ceno je vključen tudi strošek bančne transakcije. Vsaka vstopnica se zaračuna z enim evrom in petimi odstotki cene, drugih stroškov urejanja in dodajanja dogodkov ter kontrole dostopa pa ni,« zagotavlja Jure Kastelic. Poleg vstopnic organizatorjem ponujajo še najem davčnih blagajn, prehod z gotovinskega na brezgotovinsko poslovanje s predplačniškimi karticami ali zapestnicami.

Uspešno sodelujejo z dogodki, kot so Kurzschluss, ECO festival, KKŠ SummerFest, Škisova tržnica, festival komedije Panč, festival Lakeness, Project X iz Italije, Layerjeva hiša, Štuk, TedxMaribor, Val 202, ljubljanske zabave Zooja in MonkeyBusiness, mariborski Štuk, klub Kompleks in Hangar. Jeseni bo dogodkov še več, zato že snubijo druge organizatorje.

Prodor v sosednje države

Pogovarjajo se že z organizatorji glasbenih dogodkov na Hrvaškem, v Italiji in Avstriji. Z več tujimi organizatorji se dogovarjajo o preizkušanju njihovega sistema za plačevanje na dogodkih, ki so ga razvijali leto dni.

Ekipo Olaii sestavljajo mladi magistri informacijskih tehnologij. Idejo o sistemu za plačevanje na dogodkih so dobili, ko so še delali pod okriljem podjetja Xlab v Tehnološkem parku Ljubljana. Varno okolje podjetja pa so prerasli in šli na svoje.Preberite tudi:

07.08.2016

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...