Kako za podjetje iztržiti čim več? Kako za podjetje iztržiti čim več? Nakupe in prodaje podjetij bodo v prihodnosti vse bolj krojili moderni mehanizmi določanja kupnine, ki so že uveljavljeni na zahodnih kapitalskih trgih, njihovo razumevanje pa je zato ključno za uspešna pogajanja in maksimiranje dosežene cene.
Lekcija iz odgovorne proizvodnje in porabe Lekcija iz odgovorne proizvodnje in porabe Trajnostni učinek krožnega gospodarstva kot konkurenčna prednost v očeh okoljsko ozaveščenih porabnikov
Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Na velike spremembe se ne odzivajte prehitro, pomembno pa je, da se odzovete nanje. Raje se osredotočite na sprejemanje pomembnih strateških odločitev, potrebnih za krepitev svojega podjetja.
Nove tehnologije spreminjajo celotno verigo plačevanja Nove tehnologije spreminjajo celotno verigo plačevanja Poleg digitalnega plačevanja v ospredje prihajajo regulacijske tehnologije, kjer bo podjetjem pri prilagajanju novim predpisom in zagotavljanju skladnosti vse bolj pomagala avtomatizacija.
Evropa pri mobilnih nakupih zaostaja za ZDA in Azijo Evropa pri mobilnih nakupih zaostaja za ZDA in Azijo Leta 2021 naj bi bil vsak osmi nakup v svetu opravljen z mobilno napravo.

Kamniški KIKštarter slovenski finalist za prestižno evropsko nagrado

Čas branja: 1 min
30.06.2016  18:11
Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi.
Kamniški KIKštarter slovenski finalist za prestižno evropsko nagrado
Skupni prostori KIKštarterja v Kamniku

Obveščaj me o novih člankih:  

Zavod Mladinski center Kotlovnica Kamnik je s projektom KIKštarter zmagal na nacionalnem natečaju Evropske komisije, ki ga je v Sloveniji razpisala agencija Spirit. MC Kotlovnica je zmagala v kategoriji spodbujanja podjetniškega duha in se bo tako lahko potegovala za pridobitev evropskega naziva, so sporočili iz Tehnološkega parka Ljubljana.

Kot so zapisali v tehnološkem parku, je bil zavod Mladinski center Kotlovnica Kamnik ustanovljen leta 2007 kot neprofitni zasebni zavod, namenjen kakovostnemu in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa mladih. Po nekaj letih delovanja so skupaj z lokalnimi partnerji ter Tehnološkim parkom Ljubljana prepoznali potenciale mladih prebivalcev Kamnika in njihovo potrebo po ustvarjanju ter uresničevanju podjetniških priložnosti.

Nastal je coworking prostor KIKštarter, ki naj bi motiviral in spodbujal mlade pri kreiranju in uresničevanju podjetniških idej, hkrati pa naj bi Kamnik iz spalnega naselja prelevil v stimulativno delovno in gospodarsko okolje, pojasnjujejo v tehnološkem parku.

Primer dobre prakse

"Pobuda je postala prepoznana kot primer dobre prakse oživitve gospodarstva v postindustrijskih okoljih manjših mest, ki nimajo kritične mase za razvoj visokotehnološkega gospodarstva," so še zapisali.

Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi. Tekmovalci se potegujejo za nagrade v šestih kategorijah. Najbolj ustvarjalna in navdihujoča zamisel iz katerekoli kategorije pa prejme tudi veliko nagrada žirije, piše na spletni strani Evropske komisije.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih

Na velike spremembe se ne odzivajte prehitro, pomembno pa je, da se odzovete nanje. Raje se osredotočite na sprejemanje pomembnih...

Posel 2030
Finance
Finance Kako za podjetje iztržiti čim več?

Nakupe in prodaje podjetij bodo v prihodnosti vse bolj krojili moderni mehanizmi določanja kupnine, ki so že uveljavljeni na zahodnih...

Posel 2030
Zgodbe
Zgodbe Lekcija iz odgovorne proizvodnje in porabe

Trajnostni učinek krožnega gospodarstva kot konkurenčna prednost v očeh okoljsko ozaveščenih porabnikov

Posel 2030
Finance
Finance Prihodnost plačevanja je v SMS-plačilih

Biometrija bo s pomočjo umetne inteligence preverjala identiteto uporabnika na katerikoli platformi.

Posel 2030
Finance
Finance Nove tehnologije spreminjajo celotno verigo plačevanja

Poleg digitalnega plačevanja v ospredje prihajajo regulacijske tehnologije, kjer bo podjetjem pri prilagajanju novim predpisom in...

Posel 2030
Finance
Finance Evropa pri mobilnih nakupih zaostaja za ZDA in Azijo

Leta 2021 naj bi bil vsak osmi nakup v svetu opravljen z mobilno napravo.