So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Celjski start-up Viar dobil ameriške vlagatelje, seli se v Seattle in zaposluje

Čas branja: 1 min
27.06.2016  09:49
Razvijalec rešitev za virtualno resničnost bi rad prodrl na ameriški trg
Celjski start-up Viar dobil ameriške vlagatelje, seli se v Seattle in zaposluje
Del ekipe Viar je že v Seattlu, kjer jih čaka štirimesečno intenzivno usposabljanje.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Jernej Mirt dodaj
Blaž Zafošnik dodaj
Samsung dodaj
Epson dodaj
Disney dodaj

Celjski start-up VIAR, ki se ukvarja z virtualno resničnostjo, je prejel investicijo v višini 105 tisoč dolarjev.

S finančno injekcijo ga je podprl ameriški B2B pospeševalnik 9mile Labs iz Seattla, ki v zameno vzame med sedem in deset odstotkov podjetja.

Del ekipe bo tja odpotoval konec meseca in bo tam vse do konca oktobra, ko bodo nastopili na demo dnevu, na katerem se bodo potegovali za novo investicijsko rundo.

Dostop do ameriškega trga

VIAR sicer razvija dva produkta na področju virtualne resničnosti. Prvi, bolj uveljavljen, so po meri narejena kartonasta očala za virtualno resničnost ViarBox. Drugi, ki je trenutno v razvoju, pa je spletna platforma VIAR360, ki omogoča, da lahko kdorkoli brez programiranja ustvari zgodbo v virtualni resničnosti. Več pišemo spodaj.

»Od investicije in vstopa v program si obetamo dostop do trga, sodelovanje z odličnimi mentorji in pomoč pri vzpostavljanju prodajne ekipe,« pravi eden od soustanoviteljev Jernej Mirt.

Ekipa, ki jo poleg Mirta vodi tudi Blaž Zafošnik, je po lastnih besedah že sodelovala z več priznanimi podjetji, kot so denimo Samsung, Epson in Sphericam. Njihova najnovejša stranka pa je pred kratkim postal tudi veliki Disney.

V iskanju novih kadrov

Osemčlanski ekipi se bo prek poletja pridružil spletni razvijalec. Iščejo pa se že novi ljudje. Kot pravi Mirt, potrebujejo tri sodelavce na področju marketinga in enega na področju spletnega pretakanja video vsebin (video streaming). Prijave zbirajo na virtuoso@viar.si.

Katarina-Viarbox-smaller.1467013715.png.n.960px.png
Kartonasta očala, ki jih izdeluje Viar

Kartonasta očala

Viarjeva očala temeljijo na Googlovem cardboardu. Mirt pravi, da so Googlov koncept nadgradili: dodali so peno za udobnost, poenostavili postopek sestavljanja in dodali možnost lastnega dizajna. Dodaja, da so jih do danes prodali za petmestno številko, natančno koliko, pa ne razkriva. Največ kupcev je med podjetji.

Spletna platforma

Drugo orodje, ki ga razvijajo Celjani, pa je spletna platforma, s katero lahko urejamo, delimo ter analiziramo 3D- oziroma 360-stopinjske posnetke. »Poenostaviti želimo proces distribucije posnetkov, obenem pa producentom omogočiti pregled in analizo njihovih vsebin ter njihovih uporabnikov,« razlaga Mirt in dodaja, da je na tem področju konkurence še malo.

»Obstajata sicer podobni platformi, ki pa zahtevata dodatno namestitev aplikacij na telefonu, nekaj, kar uporabniki in marketinške agencije sovražijo.« Preberite tudi: Kako slovenski Viar služi z navidezno resničnostjo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...