Videoklic postaja zlati standard podpornih storitev Videoklic postaja zlati standard podpornih storitev Podjetja se vse bolj zavedajo, da tehnologija videoklica postaja nuja pri zagotavljanju podpore strankam
Osem najpomembnejših tehnologij za spopad z naslednjo krizo Osem najpomembnejših tehnologij za spopad z naslednjo krizo Hitra prilagoditev poslovnih modelov je ena izmed glavnih prednosti digitalne transformacije. V regiji srednje in vzhodne Evrope je Slovenija po merilu načrtovanih vlaganj v digitalizacijo uvrščena najvišje.
Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih računov
Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve najboljše za kakovost življenja v mestih

Mladi podjetnik leta 2016 je Panorganic

Čas branja: 1 min
16.06.2016  17:21  Dopolnjeno: 16.06.2016 19:30
Nagrada Zavoda mladi podjetnik gre letos v roke prleških pridelovalcev zelenjave in sadja
Mladi podjetnik leta 2016 je Panorganic
Lastnik podjetja Panorganic Mario Kurtović.

Obveščaj me o novih člankih:  

Nagrado "Mladi podjetnik leta 2016" je prejela ekipa podjetja Kmetijskega gospodarstva Panorganic, ki se ukvarja s pridelavo zelenjave in sadja.

Tako je na današnjem dogodku v NLB Centru inovativnega podjetništva, ki ga je organiziral Zavod Mladi podjetnik, odločila komisija.

Kdo je zmagovalec

Kmetijsko gospodarstvo Panorganic, katerega lastnik je Mario Kurtović, je največji slovenski pridelovalec fižola in česna. Prleško podjetje prideluje tudi ameriške borovnice in goji jagode, lani pa se je predstavilo še z živo solato, ki raste v lončkih. Njegova posebnost je sodoben način pridelave zelenjave in sadja, s katerim za razliko od ostalih kmetijskih obratov ne uničujejo narave.

Sredi Ljutomera tako stoji en hektar velik rastlinjak, ki ga odlikuje najsodobnejša tehnologija pridelave solat in zelišč. »Leta 2020 si želimo postati eden največjih proizvajalcev zelenjave in sadja v srednji Evropi,« je za Mladi podjetnik pojasnil šef marketinga Niko Miholič in razkril, da bodo podoben rastlinjak še letos postavili tudi v sosednji Avstriji.

Ostali finalisti

Med petimi finalisti so se poleg Miholiča znašli še Matej Bešter, Jaka Žukovec in Miha Geršič iz Popolne postave, Miha Fabjan in Matej Ramuta iz podjetja SmartNinja, soustanovitelja podjetja Mali junaki Rado Daradan in Mitja Melanšek, Matija Kovač in Marko Hozjan iz Akademije Int.

Naziv Mladega podjetnika prejme podjetnik, ki je s svojim podjetjem in delom "vzor bodočim podjetnikom in mladim podjetnikom, ki so šele na začetku podjetniške poti", pravi Borut Borštnik, direktor zavoda.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.