So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Pametne ure na Kickstarterju: Pebble spet prišel po milijone množic

Čas branja: 1 min
25.05.2016  10:46
Nove naprave omogočajo tudi spremljanje srčnega utripa; projekt je v dveh dneh zbral že šest milijonov dolarjev
Pametne ure na Kickstarterju: Pebble spet prišel po milijone množic
Trije novi izdelki, s katerimi se Pebble ponovno predstavlja na Kickstarterju. Z razliko od ostalih nove naprave niso samo komunikacijsko orodje, ampak tudi fitnes rešitve.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Kickstarter dodaj
Time dodaj
Garmin dodaj
Microsoft dodaj
Apple dodaj

Pebble, kalifornijski proizvajalec pametnih ur, že tretjič svoje kupce išče na platformi za množično financiranje Kickstarter. Leta 2012 je za svojo prvo različico pametnih ur zbral deset milijonov dolarjev, lani februarja za izboljšano verzijo še enkrat več (v zgolj 49 minutah je prišel do milijona dolarjev, kar še vedno velja za rekord), enako uspešna pa bo očitno tudi njihova trenutna kampanja.

Po dveh dnevih od začetka so jih uporabniki Kickstarterja podprli že s šestimi milijoni dolarjev, do izteka projekta pa je še dolgih 35 dni. Pebble na lestvici najuspešnejših Kickstarter kampanj s predhodnima projektom že zaseda prvo in tretje mesto; vmes se je vrnila zgolj »pametna« hladilna torba Coolest Cooler.

Nove naprave

Pebble na Kickstarterju letos predstavlja tri različne izdelke. Peeble 2 in Pebble Time 2 imata za razliko od prejšnjih pametnih ur, ki so omogočale zgolj osnovno komunikacijo in sprejemanje obvestil (denimo s Facebooka), vključene senzorje za merjenje srčnega utripa.

Pri Pebblu pravijo, da se tako želijo pozicionirati kot ponudnik nosljivih fitnes naprav. To pa je trg, ki ga trenutno obvladujejo Fitbit, Jawbone in Garmin, v igri so tudi Microsoft, Apple in Xiaomi.

Tretja letošnja Peeblova naprava na Kickstarteju pa je Pebble Core. Gre za gedžet, ki ni pametna ura, ampak naprava brez zaslona namenjena tekočem, s katero lahko merijo pretečene kilometre in poslušajo glasbo. Naprave stanejo od 99 do 169 dolarjev.

Škoda za skupnost

In zakaj se je Peeble že tretjič odločil za nastop na Kickstarterju? Spletna stran Wired piše, da gre za dobro oglaševalsko potezo. Kickstarter je namreč postal prostor, kjer že uveljavljena podjetja vznemirjajo javnost okoli novih izdelkov.

Kritiki sicer pravijo, da je Pebble na ta način zasenčil projekte, ki dejansko potrebujejo pomoč Kickstarterja in njegovih uporabnikov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...