So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

NT konferenca: digitalne tehnologije so povsod, hkrati pa so navzven nevidne

Čas branja: 1 min
17.05.2016  15:32
Poročamo z NT Konference, ki se ta teden odvija v Portorožu
NT konferenca: digitalne tehnologije so povsod, hkrati pa so navzven nevidne
Če želijo podjeta uspešno konkurirati na danšnjem trgu, se morajo stalno učiti in prilagajati na podlagi analize podatkov, pravi David Rowan, urednik britanskega Wireda.

Obveščaj me o novih člankih:  

"Praktično vsaka panoga se bo morala privaditi na svet stalno prihajajočih inovacij s potencialom obrniti celotno panogo na glavo. To zahteva razmišljanje na nov način," je na letošnji Microsoftovi NT konferenci v Portorožu povedal David Rowan, urednik britanske izdaje tehnološke revije Wired UK.

Vsako podjetje oziroma organizacija se mora danes najprej zavedati spremenjenih navad uporabnikov, ti namreč vedno več časa preživijo v digitalnem okolju. Boj za njihovo pozornost se bije v svetu digitalnih aplikacij, je dodal.

Poleg tega morajo posvojiti pristope, ki jih uporabljajo mlada, startup podjetja. To med drugim pomeni stalno učenje in prilagajanje na podlagi analize podatkov, pri čemer se pride tudi do interneta stvari in umetne inteligence, enostavnega dostopa in uporabniške izkušnje.

"Nevidna revolucija"

Digitalne tehnologije vedno bolj prežemajo vse vidike poslovanja in vsakdanjega življenja, hkrati pa so navzven nevidne. To je nevidna revolucija, je na slovesnem odprtju letošnje NT konference (NTK) v Portorožu poudaril generalni direktor Microsofta Slovenija Robert Trnovec.

"Informacijske tehnologije so v preteklosti igrale predvsem podporno vlogo, danes pa so strateško področje, ki zadeva vsa področja v podjetju, njihov vpliv pa se čuti tudi v vsakdanjem življenju," pa meni šef slovenske podrožnice Microsofta Robert Trnovec.

Ključno vlogo pri tem bodo igrali že danes dobro znani trendi, kot so masovni podatki, računalniški oblaki in mobilnost, ter vedno bolj uveljavljajoča se umetna inteligenca in avtomatizacija. "Avtomatizacija in umetna inteligenca bosta gonilo napredka v prihodnosti," pravi Trnovec.

-SGR1818.1463490668.jpg.w.960px.jpg
Tom Loosemore je pomagal preobraziti britansko administracijo

Internet spreminja tudi javne storitve

Letošnja Microsoftova NT konferenca je postregla tudi z diskusijo o digitalni preobrazbi javnih storitev. O tem je spregovoril ustanovitelj skupine britanske vlade za digitalne storitve Tom Loosemore.

»Britanski vladi želimo pomagati zmanjšati stroške digitalnih storitev in birokracijo končno pripeljati v internetno dobo. In to na zelo preprost način - s koriščanjem znanj, zmožnosti in tehnologij 21. stoletja. Medtem, ko je pred tem država imela dolgoročne pogodbe z velikimi, običajno ameriškimi podjetji, lahko storitve sedaj oblikuje sama.

Pri vsem tem pa ne gre zgolj za tehnologijo, spremeniti želimo način delovanja storitev in ustroja same organizacije - birokracije. Internet po mojem mnenju ne bo zgolj izboljšal učinkovitosti javnega sektorja, ampak ga bo popolnoma spremenil,« je povedal Loosemore.

Intervju z Loosemorjem si boste lahko prebrali v jutrišnjem časopisu in na Startaj.si.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...