So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

CREA 2016: Ideja, kako podjetniško preživeti poletje

Čas branja: 2 min
12.05.2016  10:21
Tema letošnje poletne šole, ki bo na fakulteti za računalništvo in informatiko potekala med 19. in 29. julijem, je Zelena prihodnost.
CREA 2016: Ideja, kako podjetniško preživeti poletje
Utrinek z lanske poletne šole

Obveščaj me o novih člankih:  
Aleš Pustovrh dodaj
ABC dodaj
Jože Guna dodaj
fakulteta za... dodaj
Cisco dodaj

Študenti se lahko do 17. maja prijavijo na drugo brezplačno poletno šolo Crea 2016. Udeleženci bodo v okviru desetdnevnega programa pridobili praktična znanja s področja podjetništva, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in oblikovanja ter priložnost, da razvijejo svoje startup podjetje.

Tema letošnje poletne šole, ki bo na fakulteti za računalništvo in informatiko potekala med 19. in 29. julijem, je Zelena prihodnost. "Ljubljana kot nosilka naziva Zelena prestolnica Evrope 2016 namreč poudarja pomen novih storitev in produktov, ki doprinesejo k bolj trajnostni prihodnosti," so zapisali organizatorji dogodka.

Komu je namenjena CREA?

CREA je v prvi vrsti namenjena študentom različnih smeri in fakultet, tako ekipam, ki so v začetni fazi razvoja svoje podjetniške ideje, kakor tudi posameznikom, ki jih zanima področje podjetništva in se želijo pridružiti ekipi ali pa bi želeli razviti svojo idejo in iščejo člane ekipe s specifični znanji in veščinami.

Trije razlogi, zakaj se je udeležiti?

1. Ker združuje pristope treh pomembnih področij: IKT, podjetništvo in kreativnost ter vrhunske domače in tuje mentorje, s čimer velik poudarek daje na povezovanje in interdisciplinarnost.

2. Ker nudi celosten in intenziven 10 dnevni program, ki vključuje pridobivanje teoretičnih in praktičnih znanj iz vseh treh področij, kar doprinese k nadaljnjemu razvoju podjetniške ideje.

3. Ker je mednarodna in omogoča sodelovanje s študenti iz celega sveta, kakor tudi sodelovanje najboljših na mednarodnem podjetniškem dogodku.

Ali potrebujem idejo/izdelek/ekipo, da se udeležim šole?

Ideja, izdelek ali oblikovana ekipa ni pogoj za udeležbo. Brezplačne poletne šole CREA se namreč lahko udeležijo tako tisti, ki že imajo izdelano idejo, pa ne vedo kako pridobiti sodelavce s katerimi bi jo razvijali kot tisti, ki si želijo podjetniške poti, imajo specifična znanja potrebna za razvoj idej, nimajo pa izdelane svoje lastne ideje. Seveda vabljene tudi že oblikovane ekipe.

Kdo bo tam od mentorjev?

Ekipo mentorjev sestavljajo Aleš Pustovrh (Ekonomska fakulteta, UL; ABC Accelerator), Jože Guna (Fakulteta za elektrotehniko, UL;licenca za Cisco in Apple), Miha Klinar (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje,UL; Gigodesign, KCDM), Ivan upič (Ekonomska fakulteta, UL;programski direktor Centra za digitalno ekonomijo), Andrej Brodnik (Fakulteta za računalniptvo in informatiko, UL; Tehnološki vodja v industriji), Dorian Maarse (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht; teamcoaching en training)

Ali moram kaj plačati? Če sem iz drugih mest po Sloveniji, ali imam urejeno prenočišče?

Poletna šola CREA letos zadnjič poteka brezplačno, brezplačne so tudi nekatere družabne aktivnosti ter malica in kosilo. Hkrati je zagotovljeno prenočišče za tuje študente in slovenske študente iz drugih mest po Sloveniji.

Ker gre za šolo, ali dobim na koncu oceno?

Udeleženci pridobijo potrdilo o udeležbi, študentje lahko uveljavljajo 3 ECT točke.

Kaj so po vašem mnenju najpomembnejše lastnosti podjetnika?

Vztrajnost, pogum, inovativnost, nagnjenost k sodelovanju in povezovanju, iskanje novih znanj in praks.

Ali imajo v Sloveniji mladi dovolj možnosti za svoj start-up?

Za pridobivanje znanj na tem področju je v Sloveniji dovolj priložnosti, vendar se je potrebno zaradi specifičnosti slovenskega tržišča hitro povezati, usmeriti in sodelovati v mednarodnem kontekstu.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...