So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Novice s Kickstarterja: kako gre slovenskim projektom

Čas branja: 3 min
03.05.2016  13:12
Od poceni visoke mize do namizne igre z bojevniki - kurenti
Novice s Kickstarterja: kako gre slovenskim projektom
Na Kickstarterju se predstavlja tudi kampanja, ki so jo pripravili osnovnošolski otroci. Denar zbirajo za novo prodajno stojnico. Njihov glavni mentor je bil Niko Klanšek.

Obveščaj me o novih člankih:  

Pogledali smo slovenske projekte na priljubljeni platformi za množično financiranje. Med šestimi projekti so trije že presegli svoj cilj.

SipaBoards

SipaBoardsAir-Balance3.1459363448.jpg.n.960px.jpg

Kampanja na Kickstarterju

Mlada ekipa SipaBoards, ki je razvila samonapihljivi sup z električnim pogonom, na Kickstarterju predstavlja novo generacijo priljubljenega športnega rekvizita -SipaBoards Air.

Ta se od prve serije razlikuje v tem, da ne vsebuje električnega motorja. Nova generacija samonapihljivih supov bo tako za uporabnike cenovno dostopnejša ter bolj preprosta za uporabo. S tem želijo po besedah ekipe, ki jo vodi Sebastjan Sitar, supe približati še širši skupini uporabnikov.

Začetni cilj, postavljen pri sto tisoč evrih so presegli, do konca kampanje pa je še 17 dni.

Sup na Kickstarterju sicer stane 990 dolarjev (sup z električnim motorjem v prvi kampanji je stal 1440 dolarjev). Ekipa napoveduje, da bodo prve supe sposobni poslati podpornikom letošnjega oktobra.

Xvida

ks-xvida.1462272399.jpg.n.960px.jpg

Kampanja na Kickstarterju

Xvida se po štirih letih od prvega nastopa na Kickstarterju tokrat predstavlja s posebnim držalom, ki po besedah direktorja podjetja Uroša Čadeža omogoča »ekstremno hitro« brezžično polnjenje pametnega telefona. Držalo je primerno zgolj za nekatere modele, in sicer iPhone 6 in 6S, iPhone 6 Plus in iPhone 6S Plus ter tiste, ki omogočajo Qi polnjenje. Uporaba je možna v domačem in delovnem okolju, tudi v avtomobilu.

"S svojo obstoječo rešitvijo smo z združitvijo in razvojem prilagojenih komponent uspeli prenesti energijo učinkoviteje kot standardni polnilni sistemi." Xvidin sistem, pravi Čadež, omogoča konstantno polnjenje z 0,970 A, kar je skoraj za 50 odstotkov več, kot zmorejo standardni Qi polnilci. Med drugim velja tudi za najtanjši in najlažji ovitek za prej omenjene iPhonove modele.

Cilj 35 tisoč dolarjev so že dosegli, do konca kampanje pa imajo še 22 dni. Denar bo namenjen financiranju prve proizvodnje in priprave produkta. Te naj bi po napovedih ekipe prejeli že maja oziroma junija.

Switch Stance

Kampanja na Kickstarterju

ks-switch-stance.1462272137.jpg.n.960px.jpg

Sašo Kastelic je razvil »Switch Stance«, prenosno rešitev, izdelano iz kartona, ki jo lahko v treh potezah sestavimo v preprosto visoko mizo. »Zadeva je zasnovna tako, da omogoča dva načina dela. Kartonasto mizo lahko uporabljamo v stoječem položaju, lahko pa enostavno zložimo zgornji del in Switch Stance postane podstavek za ekran oziroma prenosnik - ta je med sedečim delom tako v idealni višini,« razlaga Kastelic.

Kastelic na Kickstarterju zbira prva prednaročila. Uspešno je presegel cilj 4.300 dolarjev, nekaj dni pred koncem kampanje je presegel tudi številko sedem tisoč dolarjev. Z denarjem bi rad pokril del stroškov razvoja orodij za masovno proizvodnjo ter izdelal prvo, manjšo serijo izdelkov.

Cena za prvih sto najhitrejših podpornikov je bila 22 dolarjev, za vse ostale pa 25 dolarjev. »Cena v maloprodaji bo gotovo višja, vendar so točne cene odvisne od uspeha Kickstarter kampanje,« še razlaga Kastelic.

Stolžek

ks-stolzek.1462271824.jpg.w.960px.jpg

Kampanja na Kickstarterju

Tudi snovalci slovenskega večnamenskega stola stolžek so začeli s kampanjo na Kickstarterju. Stolžek je bil po besedah ekipe ustvarjen na osnovi prepričanja, da pohištvo ne bi smelo biti omejeno na eno samo funkcijo. Za njegovo proizvodnjo želijo zbrati 17.000 dolarjev, doslej so na tretjini zneska.

Stolžek oziroma The Woodieful Chair, kot ga ekipa predstavlja na mednarodnem tržišču, uporabniku omogoča številne možnosti uporabe in temelji na ideji, da les izraža eleganco narave. "Njegov namen je olajšati bivanje, hkrati pa daje poseben pečat vsakemu domu, ne glede na njegov slog," pojasnjujejo v ekipi.

V začetku je bil sicer stolžek zasnovan kot stol, vendar pa se njegova namembnost lahko spreminja. Uporabnik ga namreč lahko spremeni v mizo, nočno omarico ali polico. Osnovna različica na Kickstartetju stane 250 dolarjev.

Ekipo Woodieful sestavljajo mladi oblikovalski navdušenci pod vodstvom Klavdije Jarc, Urške Valenčak in Eve Psarn.

24 Hands Stands: A New Stand for Kids by Kids

ks-otroci.1462273783.jpg.n.960px.jpg

Kampanja na Kickstarterju

Pred dnevi je Društvo Tri sestre predstavilo prvo slovensko Kickstarter kampanjo, v kateri glavno vlogo igrajo osnovnošolski otroci stari od 9 do 13 let.

Cilj projekta 24 Hands Stands: A New Stand for Kids by Kids (pri katerem je sodeloval tudi Niko Klanšek, ustanovitelj FlyKlyja) je zbrati sredstva za izdelavo nove prodajne stojnice, ki so jo otroci z arhitektom oblikovali po svojih potrebah tako, da rešuje vse probleme ustvarjalnih otrok, ki svoje ročne izdelke razstavljajo in prodajajo.

Zato bo nova stojnica narejena z veliko senčno ponjavo, z zaščito pred dežjem, stabilna, lahko premična zaradi koles, prilagodljiva številu otrok, prilagodljiva tipu izdelkov, razširljiva. V zameno bodo ustvarjalci podpornikom poslali svoje ročne izdelke kot nagrade.

Kampanja bo trajala do 20. maja.

Army of Kurents

army-of-kurents.1462274243.png.n.960px.png

Kampanja na Kickstarterju

Army of Kurents je namizna igra z »mitološkimi bojevniki - kurenti«, v kateri poskušamo »poraziti« zimo. Avtor Boštjan Laznik igro na Kickstarterju prodaja za 30 dolarjev, zbrati pa želi šest tisoč dolarjev.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...