So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Kodrič in Merlak prva bitcoin trgovca na svetu z licenco, rezervirano za banke

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
banke   dodaj
Nejc Kodrič dodaj
Damijan Merlak dodaj
Evropska unija dodaj
 
Čas branja: 1 min
26.04.2016  09:35
"Hvala Luksemburg"
Kodrič in Merlak prva bitcoin trgovca na svetu z licenco, rezervirano za banke
Nejc Kodrič (na sliki) je skupaj z Damijanom Merlakom postavil menjalnico bitcoinov Bitstamp

Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
banke   dodaj
Nejc Kodrič dodaj
Damijan Merlak dodaj
Evropska unija dodaj

Bitstampu, spletni menjalnici za bitcoine slovenskih ustanoviteljev Nejca Kodriča in Damijana Merlaka, je država Luksemburgu podelila status organizacije za plačilni promet.

Licenca stopi v veljavo z julijem, z njo pa bo Bitstamp postal prva platforma za trgovanje s spletno valuto bitcoin z uradnim dovoljenjem za opravljanje finančnih storitev na svetu. Ker licenca članice Evropske unije velja za celotno območje Unije, bo Bitstamp lahko posloval v vseh 28 članicah, tudi v Sloveniji.

Bitstamp je tako kot postal prva bitcoin menjalnica, podvržena enakim varnostnim standardom kot veljajo za tradicionalne finančne institucije.

Evropska borza

Bitstamp je ob tem napovedal tudi ustanovitev evropske borze, na kateri bodo lahko uporabniki menjali evrsko valuto za bitcoine. Do zdaj so trgovci lahko svoje bitcoine menjali le za dolarje. "To je preboj v naši industriji," je odločitev luksemurških nadzornih finančnih institucij komentiral soustanovitelj Bitstampa Nejc Kodrič.

"Najvišji standardi"

Certifikat luksemburškega finančnega nadzornega organa "sporoča uporabnikom, da Bitstamp ter njegove storitve dosegajo najvišje standarde varnosti in varovanja uporabnikov - standarde, ki so jih doslej dosegale le tradicionalne finančne družbe".

"Mejnik za bitcoin"

Luksemburški finančni minister Pierre Gramegna je izdajo licence označil kot mejnik za bitcoin in digitalizacijo finančnega sveta v Evropi. »Bitstamp je najbolj dobrodošla novost v luksemburškem finančnotehnološkem ekosistemu,« je za sporočilo za javnost pojasnil Gramegna.

Investicija in hekerji

Start-up slovenskih ustanoviteljev sicer velja za tretjo največjo bitcoin menjalnico na svetu, leta 2014 pa je prejel tudi investicijo 10 milijonov evrov s strani finančne družbe Pantera Capital s sedežem v San Franciscu.

V začetku lanskega leta je podjetje pretresel hekerski napad, zaradi katerega je bila borza teden dni zaprta. Hekerji so ob vdoru v sistem ukradli okrog 19 tisoč kovancev v vrednosti okrog 4,3 milijona evrov.

Dodajmo, bitcoin je bil ob vrhuncu vreden več kot 980 dolarjev, danes pa se njegova vrednost giblje pri 450 dolarjih. Preberite tudi: Hekerji Bitstamp olajšali za 5 milijonov dolarjev, portal (še) ne deluje in Kaj je bitcoin, kakšna so tveganja in kje so prednosti.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...