So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Zakaj Comtrade inovira kot start-up?

Čas branja: 2 min
22.04.2016  09:47
Sprememba kulture poslovanja, intenzivno povezovanje s start-upi, sočasno investiranje v več novih prebojnih inovacij in okrepljeno inoviranje znotraj obstoječih poslovnih področij.
Zakaj Comtrade inovira kot start-up?

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
ComTrade dodaj
Marko Javornik dodaj

To so le nekateri od ukrepov, s katerimi skupina Comtrade, ena največjih IKT družb v jugovzhodni Evropi, proaktivno odgovarja na globalno revolucijo, ki jo povzročajo inovativni start-upi s svojimi prebojnimi digitalnimi produkti in storitvami.

Kot tehnološko podjetje so v tem valu, ki ga mnogi imenujejo kar start-up cunami, prepoznali priložnost, in ne grožnjo, o čemer bo Marko Javornik, direktor za mobilnost in turizem v skupini Comtrade, govoril na letošnji konferenci PODIM, največjem start-up, inovacijskem in podjetniškem dogodku v Alpe-Adria regiji.

Sodobne tehnologije in digitalna transformacija

Veliki podatki, blok chain, računalništvo v oblaku, droni, mobilno zdravje ali internet stvari. To je le nekaj vročih izrazov ali sodobnih tehnologij, ki jih uveljavljena podjetja kot priložnosti ali grožnje analizirajo in načrtujejo v svojih strategijah za digitalno transformacijo.

Korporativne sile prebujene!

Na drugi strani jih prebojni start-upi uporabljajo kot osnovo za vitek razvoj svojih digitalnih produktov in storitev, s katerimi revolucionirajo poslovanje v praktično vseh industrijah. V skupini Comtrade so v tem globalnem trendu prepoznali priložnost.

Zato bo Marko Javornik, direktor za mobilnost in turizem iz podjetja Comtrade, na konferenci PODIM v posebnem vsebinskem sklopu z naslovom Startup Wars - The Corporate Force Awakens, kot eden izmed ključnih govornikov razkril, kako so preoblikovali svoje osnovno poslovanje in ohranili konkurenčnost v novem svetu digitalne ekonomije.

Aktivno povezovanje s start-upi ...

"Okrepili smo svoje interne inovacijske aktivnosti in se intenzivno začeli povezovati z zunanjimi start-up ekosistemi, tako na lokalni kot na globalni ravni," je kot ene izmed ključnih ukrepov na tem področju naštel Javornik.

... in investiranje v pet novih prebojnih inovacij

V podjetju Comtrade trenutno investirajo v pet povsem novih prebojnih inovacij, poleg številnih drugih inovacij znotraj obstoječih področij, ki jih v podjetju sicer pokrivajo. Pričakujejo namreč, da se bo njihov osnovni posel, to je zagotavljanje celovitih IT rešitev za ponudnike telekomunikacijskih storitev, finančni, javni in zdravstveni sektor ter srednja in velika podjetja, povečeval linearno. "Od novih inovacij pa seveda pričakujemo dolgoročno eksponentno rast," poudarja sogovornik.

MarkoJavornik-foto-tedx-websize.1460725682.jpg.s.960px.jpg
Marko Javornik, Comtrade, med TEDx LjubljanaSalon govorom na letalu

Uspešen korporacijski 'exit'

Do danes je podjetje Comtrade zelo uspešno unovčilo že dve prebojni inovaciji, kjer so z lastno tehnologijo ustvarili dva, zanje povsem nova tržna segmenta. "Zelo smo ponosni tudi na uspešen izhod, pri katerem je eno največjih podjetij iz Silicijeve doline odkupilo našo tehnologijo in jo sedaj trži kot pomemben del svoje globalne tehnološke rešitve," pojasnjuje sogovornik.

Načrtovanje in strategije vs. tvegano eksperimentiranje

Na vprašanje, kako obvladovati razlike med stabilnim korporacijskim poslovanjem z načrti in strategijami na eni strani ter tveganim start-up eksperimentiranjem na drugi, Marko Javornik odgovarja takole: "zavedamo se, da različni tipi posla zahtevajo različne prijeme, naši poslovni vodje pa imajo dovolj avtonomije in znanja, da način vodenja prilagodijo posameznemu tipu poslovanja."

Preberite celoten članek >>

Direktorji, razvojniki, vodje projektnih pisarn, inovatorji in idea managerji!

Potrebujete nove ideje in svež navdih?


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...