So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Iščemo 'dinozavrska' podjetja, ki inovirajo kot start-upi. Iščemo STARTUPOZAVRE!

Čas branja: 2 min
21.04.2016  22:30
Iščemo 'dinozavrska' podjetja, ki inovirajo kot start-upi. Iščemo STARTUPOZAVRE!

Obveščaj me o novih člankih:  

Kaj dela Danfoss, da ga start-upi ne »šišajo«?

Zakaj Comtrade inovira kot start-up?

Startupozavri so medijski projekt Startaj.si, podjetniškega portala Časnika Finance, pri katerem sodelujejo še Iniciativa Start:up Slovenija, Združenje Manager in 30Lean. Iščemo dobre prakse uveljavljenih podjetij, ki v svojih ekipah ne iščejo zgolj zaposlene, ampak podjetnike. Ki ne samo spremljajo trende, ampak jih ustvarjajo. Ki gojijo kulturo inoviranja in nenehno iščejo nove možnosti, kako postati prvi v svojem poslu.

Kdo so Startupozavri

Priznajmo si, svet in biznis se korenito spreminjata. Nove generacije tako imenovanih start-up podjetnikov rastejo s prirojenim občutkom za razvoj inovativnih rešitev in učinkovitih načinov, kako izdelek ali storitev pripeljati do potencialne stranke. Svoje kupce znajo sistematično prepoznati, na spremembe se odzivajo hitreje, nenehno eksperimentirajo, preizkušajo in so na preži. Delujejo vitko in se ne bojijo neuspehov - ta jih kvečjemu krepi.

Z novimi, včasih radikalnimi metodami, start-upi na sistematičen način krepijo kulturo inoviranja in tisti način razmišljanja, da ko »padeš, se hitro poberi in naredi drugače«. V start-upu so namreč vsi zaposleni po malem podjetniki, ki imajo možnost uveljaviti idejo, seveda pod pogojem, da je ta koristna za podjetje. In prav iskanje zvezdniških kadrov, torej tistih, ki izklopijo »varni način« in drugače pristopijo k reševanju problema, bi moralo biti v sodobnem svetu prioriteta sleherne organizacije - še posebej uveljavljenih podjetjih.

Nekatera izmed njih se z vzpostavljenem notranje inovacijsko-podjetniške kulture že intenzivno ukvarjajo. Med drugim tehnološki velikani, kot so Apple, Microsoft, BMW in GE. A po dobre zglede ni treba pretirano daleč, nekatere imamo celo pred nosom.

Torej, če ste startupozaver in želite svoje znanje prenašati naprej, nam pišite na blazej.kupec@finance.si


Skupaj se trudimo širiti dobre prakse vitkega startu-up razvijanja novih poslovnih modelov in ob tem povezovati uveljavljene izkušene managerje z inovativnimi start-up podjetniki:

• Startaj.si/Časnik Finance z medijskim projektom Startupozavri, v katerem izpostavljamo start-upovsko svežino v uveljavljenih slovenskih podjetjih in s tem prispevamo k zdravemu razvoju podjetnosti v slovenski družbi.

Združenje Manager, ki pomaga managerjem pri izzivih uvajanja digitalnih sprememb, katerih tempo narekujejo hitra in vitka start-up podjetja s svojimi disruptivnimi digitalnimi produkti in storitvami.

Iniciativa Start:up Slovenja kot izvajalka ključnih nacionalnih programov za start-upe in povezovalka javnih in zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema, ki svoje aktivnosti vsako leto povzame na konferenci PODIM.

30Lean, kot uveljavljeni svetovalec in mentor vitkega inoviranja v že uveljavljenih organizacijah, mentor startup timov Slovenskega podjetniškega sklada, ABC pospeševalnika idr. ter nosilec gibanja Slovenijo delaj vitko.

Naše prve skupne aktivnosti so zajem in deljenje tovrstnih dobrih ter slabih izkušenj in soustvarjanje vsebin konference PODIM za uveljavljena podjetja.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...