So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

PODIM vabi uveljavljena podjetja: Spoznajte start-upe, zgolj tekmovanje bo premalo!

Čas branja: 2 min
20.04.2016  11:37
Ne podjetniški konferenci PODIM, ki bo 11. in 12. maja potekala v Mariboru, se bodo letos še posebej intenzivno ukvarjali z vprašanjem povezovanja med »starimi« in »novodobnimi« podjetji.
PODIM vabi uveljavljena podjetja: Spoznajte start-upe, zgolj tekmovanje bo premalo!

Obveščaj me o novih člankih:  
Gary Whitehill dodaj
Fortune dodaj
Alex Iskold dodaj
Duke University dodaj
Mint dodaj

Preberite tudi:
»Naj vam hitra, vitka in inovativna start-up podjetja, ki posegajo v prav vse pore poslovnega in zasebnega življenja ter ga obračajo na glavo, ne predstavljajo zgolj grožnje. Spoznajte jih, učite se od njih in se povezujte z njimi. Zgolj tekmovanje bo premalo.«

S temi besedami organizatorji vsakoletne podjetniške konference PODIM vabijo 11. in 12. maja na dogodek, ki bo tudi tokrat potekala v Mariboru. Prijavite se lahko tukaj.

Letošnji PODIM se bo po besedah organizatorjev osredotočil na »skrite prebojne sile« start-upov in bo razkril, kako start-upi revolucionirajo poslovanje in njegovo okolje.

Nekaj izzivov, ki jih lahko rešite v sodelovanju s PODIM start-upi:

• Kako svojim kupcem prikazati izvor surovin / ponudbe?

• Kako v svojem poslovanju uporabljati prezpilotne letalnike oz. drone?

• Kako upravljati z računalnikom, brez da bi se ga dotaknili?

• Kako stranke dobijo svoje ime na svoj produkt? Serijsko!

• Kako ustvarjati lastne razvijalce za aplikacije in spletne rešitve?

• Kako strankam in zaposlenim ponuditi nepozabno 3D virtualno izkušnjo svoje ponudbe?

• Kako zaposlenim dati vso dokumentacijo na iPad, kot jo imajo piloti za polete?

• Kje najti nizkocenovne rešitve na klik v logistiki česarkoli?

• Kako spremeniti/obogatiti storitve v turizmu?

Paleta govorcev

PODIM-kolaz-all-colours.1461142481.jpg.n.960px.jpg

Predstavljamo tri ključne govorce, ki bodo prišli v Maribor. Opis vseh najdete tukaj.

Gary Whitehill je globalno priznan podjetnik, mentor, filantrop in razvojno strateški svetovalec korporacijam s seznama Fortune 100 ter državnim voditeljem na področju spodbujanja podjetnikov in zagotavljanja podpore pri tržnem preboju njihovih disruptivnih inovacij.

Alex Iskold, generalni direktor enega največjih in najboljših ameriških pospeševalnikov Techstars iz New Yorka. Investitor in serijski visokotehnološki podjetnik, ki je ustanovil in uspešno prodal dve svoji podjetji. Eno od teh je tudi GetGlue, družbeno omrežje za ljubitelje filmov in televizije. Inženir po izobrazbi si je zadal novo poslanstvo - ustvariti novo generacijo odličnih strat-upov v New Yorku ter prispevati svoj delež k izgradnji globalne mreže uspešnih podjetnikov.

Poornima Vijayashanker je podjetnica, inženirka, računalniška programerka in priznana govornica ter avtorica, ki je pustila globok pečat na ameriški visokotehnološki sceni. Kot diplomantka ugledne Duke University, je Poornima kot ustanovna inženirka pomagala pri izgradnji, lansiranju in rasti spletne platforme za osebne finance Mint, ki jo je prevzelo podjetje Intuit. Nato je Poornima zagnala svoje izobraževalno startup podjetje Femgineer, ki visokotehnološkim strokovnjakom in podjetnikom zagotavlja vsa znanja za uspešno izgradnjo softverskih produktov in podjetij.

Skupaj se trudimo širiti dobre prakse vitkega startu-up razvijanja novih poslovnih modelov in ob tem povezovati uveljavljene izkušene managerje z inovativnimi start-up podjetniki:

• Startaj.si/Časnik Finance z medijskim projektom Startupozavri, v katerem izpostavljamo start-upovsko svežino v uveljavljenih slovenskih podjetjih in s tem prispevamo k zdravemu razvoju podjetnosti v slovenski družbi.

startupozavri-logo.1461145711.png.n.360px.png

Združenje Manager, ki pomaga managerjem pri izzivih uvajanja digitalnih sprememb, katerih tempo narekujejo hitra in vitka start-up podjetja s svojimi disruptivnimi digitalnimi produkti in storitvami.

Iniciativa Start:up Slovenja kot izvajalka ključnih nacionalnih programov za start-upe in povezovalka javnih in zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema, ki svoje aktivnosti vsako leto povzame na konferenci PODIM.

30Lean, kot uveljavljeni svetovalec in mentor vitkega inoviranja v že uveljavljenih organizacijah, mentor startup timov Slovenskega podjetniškega sklada, ABC pospeševalnika idr. ter nosilec gibanja Slovenijo delaj vitko.

Naše prve skupne aktivnosti so zajem in deljenje tovrstnih dobrih ter slabih izkušenj in soustvarjanje vsebin konference PODIM za uveljavljena podjetja.



Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...