Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Na velike spremembe se ne odzivajte prehitro, pomembno pa je, da se odzovete nanje. Raje se osredotočite na sprejemanje pomembnih strateških odločitev, potrebnih za krepitev svojega podjetja.
Nakupovali in plačevali bomo ... kakor bomo želeli Nakupovali in plačevali bomo ... kakor bomo želeli Na konferenci Money 20/20 konec leta v Las Vegasu smo lahko začutili utrip bančništva in plačevanja prihodnosti; svet drvi v brezgotovinsko družbo, zato nas čakajo številne spremembe – večinoma na bolje
Blockchain virtualna elektrarna in jedrska pot do nizkoogljične družbe Blockchain virtualna elektrarna in jedrska pot do nizkoogljične družbe Največja virtualna baterija na svetu lahko deloma nadomesti elektrarne na fosilna goriva, sočasno pa lahko zgolj ena tovorna ladja priskrbi dovolj elektrike za ves svet.
Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami Poslovne prevare v nabavnih postopkih podjetjem še vedno povzročijo veliko škode. Kakšne rešitve prinašajo nove tehnologije in zakaj so zaposleni še vedno ključni za preprečevanje prevar?
Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti V Ljubljano prihaja omrežje za souporabo kitajskih električnih avtov, avtomobilski grozdi Avstrije, Madžarske in Slovenije pa stopajo na pot razvoja avtonomne in električne mobilnosti.

PODIM vabi uveljavljena podjetja: Spoznajte start-upe, zgolj tekmovanje bo premalo!

Čas branja: 2 min
20.04.2016  11:37
Ne podjetniški konferenci PODIM, ki bo 11. in 12. maja potekala v Mariboru, se bodo letos še posebej intenzivno ukvarjali z vprašanjem povezovanja med »starimi« in »novodobnimi« podjetji.
PODIM vabi uveljavljena podjetja: Spoznajte start-upe, zgolj tekmovanje bo premalo!

Obveščaj me o novih člankih:  
Gary Whitehill dodaj
Fortune dodaj
Alex Iskold dodaj
Duke University dodaj
Mint dodaj

Preberite tudi:
»Naj vam hitra, vitka in inovativna start-up podjetja, ki posegajo v prav vse pore poslovnega in zasebnega življenja ter ga obračajo na glavo, ne predstavljajo zgolj grožnje. Spoznajte jih, učite se od njih in se povezujte z njimi. Zgolj tekmovanje bo premalo.«

S temi besedami organizatorji vsakoletne podjetniške konference PODIM vabijo 11. in 12. maja na dogodek, ki bo tudi tokrat potekala v Mariboru. Prijavite se lahko tukaj.

Letošnji PODIM se bo po besedah organizatorjev osredotočil na »skrite prebojne sile« start-upov in bo razkril, kako start-upi revolucionirajo poslovanje in njegovo okolje.

Nekaj izzivov, ki jih lahko rešite v sodelovanju s PODIM start-upi:

• Kako svojim kupcem prikazati izvor surovin / ponudbe?

• Kako v svojem poslovanju uporabljati prezpilotne letalnike oz. drone?

• Kako upravljati z računalnikom, brez da bi se ga dotaknili?

• Kako stranke dobijo svoje ime na svoj produkt? Serijsko!

• Kako ustvarjati lastne razvijalce za aplikacije in spletne rešitve?

• Kako strankam in zaposlenim ponuditi nepozabno 3D virtualno izkušnjo svoje ponudbe?

• Kako zaposlenim dati vso dokumentacijo na iPad, kot jo imajo piloti za polete?

• Kje najti nizkocenovne rešitve na klik v logistiki česarkoli?

• Kako spremeniti/obogatiti storitve v turizmu?

Paleta govorcev

PODIM-kolaz-all-colours.1461142481.jpg.n.960px.jpg

Predstavljamo tri ključne govorce, ki bodo prišli v Maribor. Opis vseh najdete tukaj.

Gary Whitehill je globalno priznan podjetnik, mentor, filantrop in razvojno strateški svetovalec korporacijam s seznama Fortune 100 ter državnim voditeljem na področju spodbujanja podjetnikov in zagotavljanja podpore pri tržnem preboju njihovih disruptivnih inovacij.

Alex Iskold, generalni direktor enega največjih in najboljših ameriških pospeševalnikov Techstars iz New Yorka. Investitor in serijski visokotehnološki podjetnik, ki je ustanovil in uspešno prodal dve svoji podjetji. Eno od teh je tudi GetGlue, družbeno omrežje za ljubitelje filmov in televizije. Inženir po izobrazbi si je zadal novo poslanstvo - ustvariti novo generacijo odličnih strat-upov v New Yorku ter prispevati svoj delež k izgradnji globalne mreže uspešnih podjetnikov.

Poornima Vijayashanker je podjetnica, inženirka, računalniška programerka in priznana govornica ter avtorica, ki je pustila globok pečat na ameriški visokotehnološki sceni. Kot diplomantka ugledne Duke University, je Poornima kot ustanovna inženirka pomagala pri izgradnji, lansiranju in rasti spletne platforme za osebne finance Mint, ki jo je prevzelo podjetje Intuit. Nato je Poornima zagnala svoje izobraževalno startup podjetje Femgineer, ki visokotehnološkim strokovnjakom in podjetnikom zagotavlja vsa znanja za uspešno izgradnjo softverskih produktov in podjetij.

Skupaj se trudimo širiti dobre prakse vitkega startu-up razvijanja novih poslovnih modelov in ob tem povezovati uveljavljene izkušene managerje z inovativnimi start-up podjetniki:

• Startaj.si/Časnik Finance z medijskim projektom Startupozavri, v katerem izpostavljamo start-upovsko svežino v uveljavljenih slovenskih podjetjih in s tem prispevamo k zdravemu razvoju podjetnosti v slovenski družbi.

startupozavri-logo.1461145711.png.n.360px.png

Združenje Manager, ki pomaga managerjem pri izzivih uvajanja digitalnih sprememb, katerih tempo narekujejo hitra in vitka start-up podjetja s svojimi disruptivnimi digitalnimi produkti in storitvami.

Iniciativa Start:up Slovenja kot izvajalka ključnih nacionalnih programov za start-upe in povezovalka javnih in zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema, ki svoje aktivnosti vsako leto povzame na konferenci PODIM.

30Lean, kot uveljavljeni svetovalec in mentor vitkega inoviranja v že uveljavljenih organizacijah, mentor startup timov Slovenskega podjetniškega sklada, ABC pospeševalnika idr. ter nosilec gibanja Slovenijo delaj vitko.

Naše prve skupne aktivnosti so zajem in deljenje tovrstnih dobrih ter slabih izkušenj in soustvarjanje vsebin konference PODIM za uveljavljena podjetja.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih

Na velike spremembe se ne odzivajte prehitro, pomembno pa je, da se odzovete nanje. Raje se osredotočite na sprejemanje pomembnih...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Nakupovali in plačevali bomo ... kakor bomo želeli

Na konferenci Money 20/20 konec leta v Las Vegasu smo lahko začutili utrip bančništva in plačevanja prihodnosti; svet drvi v...