So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Start-up DJ Umeka zbral pol milijona evrov za rešitev, ki dela red v 'kaotični' glasbeni industriji

Čas branja: 2 min
19.04.2016  16:05
Mlado podjetje Viberate.com, ki ga je soustanovil mojster elektronske glasbe DJ Umek, je za analitično orodje, ki glasbenikom, založbam in organizatorjem koncertov olajša delo, prejelo pol milijona evrov semenskega kapitala.
Start-up DJ Umeka zbral pol milijona evrov za rešitev, ki dela red v 'kaotični' glasbeni industriji
Slovenski glasbenik DJ Umek je soustanovitelj start-upa, ki se ukvarja z obdelavo podatkov v glasbeni industriji.

Obveščaj me o novih člankih:  
Aljoša Domijan dodaj
EnaA dodaj
ABC dodaj
Vasja Veber dodaj
Matej Gregorčič dodaj

Med investitorji v ljubljanski start-up Viberate.com, ki je razvilo statistično rešitev za glasbene profesionalce, so se znašli Aljoša Domijan, ustanovitelj EnaA, ene prvih spletnih trgovin pri nas, in še dva domača vlagatelja, ki pa želita ostati anonimna. Pri poslu je kot posrednik sodeloval pospeševalnik ABC.

Kaj delajo

Viberate.com je platforma, ki analizira ogromne količine podatkov in jih pretvarja v uporabne statistične informacije za glasbene profesionalce z vsega sveta. Po besedah soustanovitelja podjetja, Vasje Vebra, je rešitev koristna tako za glasbenike kot tudi založbe, iskalce talentov in prireditelje festivalov ter koncertov. Glasbeniki bodo s platformo lahko, na primer, izmerili priljubljenost na družabnih omrežjih, uspešnost promocijskih kampanj in turnej, organizatorji pripravili dogodke z najbolj vročimi glasbeniki, založbe pa hitreje prepoznale bodoče zvezde v industriji.

»V glasbeni posel smo vpeti že več kot desetletje in zavedamo se moči informacij v tej industriji. Že en sam slab dogodek ti lahko povzroči ogromno izgubo, zato je zelo pomembno, da se zavedaš trendov na glasbenem trgu in jih izkoristiš v svoj prid,« razlaga Matej Gregorčič, direktor in tretji ustanovitelj. DJ Umek z ekipo medtem sodeluje kot svetovalec pri razvoju storitev.

V iskanju oblikovalcev in programerjev

Kaj pa konkurenca? Ta po besedah Vasje Vebra seveda obstaja, a »smo od nje boljši zaradi kredibilnosti, ki smo si jo ustvarili z zelo kakovostno in preverjeno bazo«. Poslovnega potenciala je v glasbeni industriji, ki je - tako Veber - kaotična in v poslovnem smislu obstala v 90. letih -, veliko. To dokazujejo tudi nakupi tehnoloških velikanov, kot sta Apple in Spotify, ki sta v preteklosti že prevzemala analitične rešitve, podobne platformi Viberate.com.

Ali je kakšna ponudba za prevzem pristala tudi na mizi ljubljanskega start-up? Veber pravi, da ne, je bilo pa »veliko interesa za vlaganje«. Za zdaj ekipa ostaja v Ljubljani, se pa sogovornik zaveda, da je glavni trg čez lužo.

Mlado podjetje medtem tudi pospešeno zaposluje, v svojo 20-člansko ekipo pa vabijo predvsem dobre programerje in oblikovalce uporabniške izkušnje.

Eno izmed njihovih rešitev uporablja že 30 tisoč DJ-jev

Medtem ko bo rešitev Viberate.com na trgu prisotna predvidoma z jesenjo, pa je ekipa že pred tremi leti razvila podobno, sicer manj obsežno rešitev, ki pa je namenjena zgolj ustvarjalcem elektronske glasbe.

»Spletna platforma Topdeejays.com temelji na preprosti analitiki, s katero so DJ-ji lahko merili obisk na raznovrstnih socialnih omrežjih. Zadeva je sicer nastala iz stranskega projekta, ustvarjenega za DJ Umeka, od takrat pa se je razvila v izdelek, ki ga po svetu uporablja že več kot 30 tisoč elektronskih glasbenikov, med drugim tudi Afrojack, Calvin Harris in Paul Oakenfold,« še dodaja Vasja Veber.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...