Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Na velike spremembe se ne odzivajte prehitro, pomembno pa je, da se odzovete nanje. Raje se osredotočite na sprejemanje pomembnih strateških odločitev, potrebnih za krepitev svojega podjetja.
Nakupovali in plačevali bomo ... kakor bomo želeli Nakupovali in plačevali bomo ... kakor bomo želeli Na konferenci Money 20/20 konec leta v Las Vegasu smo lahko začutili utrip bančništva in plačevanja prihodnosti; svet drvi v brezgotovinsko družbo, zato nas čakajo številne spremembe – večinoma na bolje
Blockchain virtualna elektrarna in jedrska pot do nizkoogljične družbe Blockchain virtualna elektrarna in jedrska pot do nizkoogljične družbe Največja virtualna baterija na svetu lahko deloma nadomesti elektrarne na fosilna goriva, sočasno pa lahko zgolj ena tovorna ladja priskrbi dovolj elektrike za ves svet.
Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami Poslovne prevare v nabavnih postopkih podjetjem še vedno povzročijo veliko škode. Kakšne rešitve prinašajo nove tehnologije in zakaj so zaposleni še vedno ključni za preprečevanje prevar?
Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti V Ljubljano prihaja omrežje za souporabo kitajskih električnih avtov, avtomobilski grozdi Avstrije, Madžarske in Slovenije pa stopajo na pot razvoja avtonomne in električne mobilnosti.

Start-up DJ Umeka zbral pol milijona evrov za rešitev, ki dela red v 'kaotični' glasbeni industriji

Čas branja: 2 min
19.04.2016  16:05
Mlado podjetje Viberate.com, ki ga je soustanovil mojster elektronske glasbe DJ Umek, je za analitično orodje, ki glasbenikom, založbam in organizatorjem koncertov olajša delo, prejelo pol milijona evrov semenskega kapitala.
Start-up DJ Umeka zbral pol milijona evrov za rešitev, ki dela red v 'kaotični' glasbeni industriji
Slovenski glasbenik DJ Umek je soustanovitelj start-upa, ki se ukvarja z obdelavo podatkov v glasbeni industriji.

Obveščaj me o novih člankih:  
Aljoša Domijan dodaj
EnaA dodaj
ABC dodaj
Vasja Veber dodaj
Matej Gregorčič dodaj

Med investitorji v ljubljanski start-up Viberate.com, ki je razvilo statistično rešitev za glasbene profesionalce, so se znašli Aljoša Domijan, ustanovitelj EnaA, ene prvih spletnih trgovin pri nas, in še dva domača vlagatelja, ki pa želita ostati anonimna. Pri poslu je kot posrednik sodeloval pospeševalnik ABC.

Kaj delajo

Viberate.com je platforma, ki analizira ogromne količine podatkov in jih pretvarja v uporabne statistične informacije za glasbene profesionalce z vsega sveta. Po besedah soustanovitelja podjetja, Vasje Vebra, je rešitev koristna tako za glasbenike kot tudi založbe, iskalce talentov in prireditelje festivalov ter koncertov. Glasbeniki bodo s platformo lahko, na primer, izmerili priljubljenost na družabnih omrežjih, uspešnost promocijskih kampanj in turnej, organizatorji pripravili dogodke z najbolj vročimi glasbeniki, založbe pa hitreje prepoznale bodoče zvezde v industriji.

»V glasbeni posel smo vpeti že več kot desetletje in zavedamo se moči informacij v tej industriji. Že en sam slab dogodek ti lahko povzroči ogromno izgubo, zato je zelo pomembno, da se zavedaš trendov na glasbenem trgu in jih izkoristiš v svoj prid,« razlaga Matej Gregorčič, direktor in tretji ustanovitelj. DJ Umek z ekipo medtem sodeluje kot svetovalec pri razvoju storitev.

V iskanju oblikovalcev in programerjev

Kaj pa konkurenca? Ta po besedah Vasje Vebra seveda obstaja, a »smo od nje boljši zaradi kredibilnosti, ki smo si jo ustvarili z zelo kakovostno in preverjeno bazo«. Poslovnega potenciala je v glasbeni industriji, ki je - tako Veber - kaotična in v poslovnem smislu obstala v 90. letih -, veliko. To dokazujejo tudi nakupi tehnoloških velikanov, kot sta Apple in Spotify, ki sta v preteklosti že prevzemala analitične rešitve, podobne platformi Viberate.com.

Ali je kakšna ponudba za prevzem pristala tudi na mizi ljubljanskega start-up? Veber pravi, da ne, je bilo pa »veliko interesa za vlaganje«. Za zdaj ekipa ostaja v Ljubljani, se pa sogovornik zaveda, da je glavni trg čez lužo.

Mlado podjetje medtem tudi pospešeno zaposluje, v svojo 20-člansko ekipo pa vabijo predvsem dobre programerje in oblikovalce uporabniške izkušnje.

Eno izmed njihovih rešitev uporablja že 30 tisoč DJ-jev

Medtem ko bo rešitev Viberate.com na trgu prisotna predvidoma z jesenjo, pa je ekipa že pred tremi leti razvila podobno, sicer manj obsežno rešitev, ki pa je namenjena zgolj ustvarjalcem elektronske glasbe.

»Spletna platforma Topdeejays.com temelji na preprosti analitiki, s katero so DJ-ji lahko merili obisk na raznovrstnih socialnih omrežjih. Zadeva je sicer nastala iz stranskega projekta, ustvarjenega za DJ Umeka, od takrat pa se je razvila v izdelek, ki ga po svetu uporablja že več kot 30 tisoč elektronskih glasbenikov, med drugim tudi Afrojack, Calvin Harris in Paul Oakenfold,« še dodaja Vasja Veber.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih

Na velike spremembe se ne odzivajte prehitro, pomembno pa je, da se odzovete nanje. Raje se osredotočite na sprejemanje pomembnih...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Nakupovali in plačevali bomo ... kakor bomo želeli

Na konferenci Money 20/20 konec leta v Las Vegasu smo lahko začutili utrip bančništva in plačevanja prihodnosti; svet drvi v...