So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Ljubljana med top šestimi mesti prihodnosti za digitalne nomade

Čas branja: 1 min
01.04.2016  14:28
Kdo sploh so digitalni nomadi in zakaj imajo radi slovensko glavno mesto
Ljubljana med top šestimi mesti prihodnosti za digitalne nomade

Več iz teme:  
Aviva >
Obveščaj me o novih člankih:  
Aviva dodaj

Svetovni splet je temeljito spremenil pomen dela in ljudje ne iščejo več službe od »devetih do petih«, veliko jih dela na daljavo, medtem ko potujejo po oddaljenih krajih. Pravijo jim digitalni nomadi.

Vse kar rabiš sta internet in računalnik

Pri svojih delovnih nalogah izkoriščajo možnosti telekomunikacijske tehnologije, delajo od doma, v kavarnah, knjižnicah, čedalje pogosteje v prostorih za sodelavnost (coworking).

Digitalni nomadi so svobodnjaki, honorarni delavci vseh vrst, samostojni pisci in novinarji, fotografi in videoustvarjalci, »pridruženi« (partnerski) strokovnjaki za trženje, spletni oblikovalci, razvijalci programov, grafični oblikovalci ..., ki lahko svoje delo opravljajo neodvisno od fizične lokacije. Njihova glavna orodja so brezžični svetovni splet, pametni telefon in aplikacije v oblaku.

Preberite tudi: Samozaposlena Nina iz Berlina: Raje živim z manj denarja kot pa pod stresom

"Ljubljana je poceni in zanimiva"

Na seznamih mest, ki so najbolj prijazne digitalnim nomadom, se pogostokrat znajdejo mesta, kot so Bangkok, Singapur, London in San Francisco.

Tokrat se je na eni izmed lestvic, ki sta jo pripravila StartUp Blink, globalni pregledovalnik start-up scene, in Nomad List, vodnik po najbolj primernih mestih za digitalne nomade, znašla tudi Ljubljana. Avtorji seznama so jo uvrstili med šest mest, ki bodo v bližnji prihodnosti še posebej priljubljena med digitalnimi nomadi.

»Ljubljana z dostojno internetno povezavo in številnimi dogodki postaja vse bolj priljubljena lokacija za vse tiste, ki želijo preživljati čas v vzhodni Evropi. Življenje v mestu je poceni, nočnega življenja veliko, zgodovina bogata. Tudi lokalov, v katerih lahko nomadi delajo, je kar nekaj, ne nudijo pa vsi brezžične povezave. Slovenija je tudi odlična odskočna deska za ostalo vzhodno Evropo,« so v obrazložitvi zapisali ocenjevalci.

Ljubljana se je sicer znašla v družbi južnokorejskega mesta Jeju, Siem Reapa v Kambodži, izraelskega Tel Aviva, brazilske Curitibe in argentinske Cordobe.


Več iz teme:  
Aviva >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...