So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Na Ptuju zaživela Kreativnica poslovnih idej mladih

Čas branja: 1 min
23.02.2016  10:21
Nov ptujski inkubator in coworking prostor sta ustanovila Intera in Databox podjetnika Davorina Gabrovca
Na Ptuju zaživela Kreativnica poslovnih idej mladih
Ekipa Kreativnice, ptujskega podjetniškega inkubatorja.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Intera dodaj
Davorin Gabrovec dodaj

Pred dnevi je na Osojnikovi cesti 3 zaživel "prvi ptujski" coworking prostor in inkubator. Zaenkrat ga naseljujejo štiri mlade start-up ekipe.

Ustanovitelja Kreativnice, ptujski podjetji Intera in Databox, sporočata, da je na voljo še nekaj prostih mest. Prijavite se lahko na spletni strani.

Vsebina in oprema

Kreativnica bo po besedah Davorina Gabrovca, soustanovitelja Intere in Databoxa, poleg delovnih prostorov in pisarniške opreme zagotavljala tudi pomoč strokovnjakov z različnih področij podjetništva.

Gabrovec pravi, da si v prostorih želijo posameznike in ekipe, ki imajo »strast do dela, do neke mere izdelano idejo ali izdelek in potrebujejo mentorstvo ter vzpodbudno okolje«. Za start-upe, ki še ne ustvarjajo prihodkov je uporaba Kreativnice brezplačna.

kreativnica.1456219267.jpg.n.960px.jpg

Podpora Američanov

Med podporniki projekta je sicer tudi priznani ameriški pospeševalnik Techstars, ki je eden prvih vlagateljev v Databox. Mimogrede, Databox razvija poslovne aplikacije, septembra pa so ga ameriški skladi tveganega kapitala podprli s 3,3 milijona dolarjev. Več v člankih Ptujčan, ki je prepričal vlagatelje in multinacionalke in Slovenski start-upi lani zbrali toliko kot v prejšnjih sedmih letih skupaj!.

»Kot alumni člani Techstarsa imamo dostop do njihove celotne mreže (tako članov kot mentorjev in investitorjev), hkrati pa tudi dodaten vpliv pri priporočilih novih start-up ekip, ki se prijavljajo v pospeševalnik. Tako bomo poskušali pomagati tudi članom Kreativnice, če bodo to potrebovali,« še dodaja Gaborovec.

Prvi štirje inkubiranci:

Mobilna aplikacija GarageOnNet uporabnikom omogoča vodenje evidenc o vozilih (spremljanje porabe goriva, servisov, zavarovanja, prevoženih kilometrov ...).

Zadruga Bilka namerava razvijati prehranske in druge izdelke za hišne ljubljenčke iz industrijske konoplje.

Z mobilno in desktop aplikacijo VideoCherry namerava izkušen računalniški programer premagati pomanjkljivosti obstoječih platform za deljenje osebnih video vsebin med prijatelji in znanci.

KulTurna Špranja pa bo na Ptuju spodbujala inovativne oblike turizma.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...