So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Iz Trbovelj na Kickstarter s hibridom smuči in kolesa

Čas branja: 1 min
10.02.2016  12:35
Hillstrike je trismučnik, ki občutke gorskega kolesarjenja prenaša na smučišča. Ekipa iz Trbovelj za napravo na Kickstarterju zbira 64 tisoč dolarjev.
Iz Trbovelj na Kickstarter s hibridom smuči in kolesa
Hillstrike je namenjen tako adrenalinskim "junkiejem" kot tistim "bolj umirjenim", pravijo v ekipi.

Obveščaj me o novih člankih:  

Štirje mladi Zasavčani, prijatelji in adrenalinski navdušenci, pripravljajo novo zimsko doživetje za gorske kolesarje. Od leta 2011 so namreč razvijali, načrtovali, varili in pilili trismučnik - športni rekvizit za vožnjo v karving tehniki. Pravijo, da lahko po 14. prototipih predstavijo takega, ki je enostaven za uporabo, hkrati pa dovolj vzdržljiv, tudi za najbolj zahtevne spuste ali vragolije.

»Kot gorski kolesarji smo iskali možnosti za dobro zimsko alternativo. A nismo bili zadovoljni s ponudbo, zato smo se odločili, da oblikujemo lastno napravo, ki omogoča najboljši občutek vožnje s kolesom,« pravijo v ekipi, ki jo vodi Matic Hribar, sestavljajo pa jo še Janez Forte, Jaša Kofol in Rok Prašnikar.

Hillstrike-Flachau-48-of-55-.1455103094.jpg.w.960px.jpg

Skrivnost je v vzmetju in ojačanih smučeh

Napravo lahko po besedah Hribarja uporabljamo na smučiščih z raznovrstnimi žičnicami. Vključuje tudi varovalo, ki preprečuje, da bi trismučnik zdrsnil po smučišču. "Hillstrike zdrži pritiske, sunke, skoke in trike, ki jih poznamo s koles, skejtov in boardov. Sistem pedal zagotavlja trdno oporo, medtem ko vzmetje absorbira manjše sunke in večje pritiske med vožnjo.

Smuči z lesenim jedrom so izdelane posebej za Hillstrikove trismučnike in so ojačane na kritičnih točkah, tako da jih ni mogoče zlomiti," razlaga Hribar. Trismučnik sta med drugimi preskusila profesionalna gorska kolesarja, Avstrijca Matthias Garber in Elias Vonier.

Po denar za proizvodnjo

Fantje na Kickstarterju za napravo zbirajo 64 tisoč dolarjev. Če bodo uspešni, nameravajo z denarjem kupiti potrebna orodja, vzpostaviti proizvodnjo, hkrati pa oblikovati novo skupnost navdušencev nad zimskim športi.

Hillstrike-Flachau-Video-40.1455103220.jpg.n.960px.jpg

Kaj pa cena?

Na Kickstarterju se giblje od 1.790 in 2.390 dolarjev - odvisno, kako hitro podprete projekt. Predvidena maloprodajna cena je po drugi strani postavljena pri 2.690 dolarjih.

Največ zanimanja je sicer iz skandinavskih držav, Nemčije, Avstrije, Šivce, pa tudi iz Kanade in ZDA. »Po končani kampanji se bo takoj sprostila spletna prodaja in iskanje distributorjev ter ponudnikov športne opreme,« še dodaja Hribar.

hillstrike-ekipa.1455103384.jpg.n.600px.jpg
Razširjena ekipa HillstrikeNapišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...