So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Slovensko-ameriški start-up Reveel prejel dva milijona dolarjev investicije!

Čas branja: 1 min
07.01.2016  14:59
Mlado podjetje razvija aplikacijo za prepoznavanje predmetov znotraj video in tiskanih vsebin. Pravijo, da bodo z rešitvijo revolucionirali televizijo in oglaševanje.
Slovensko-ameriški start-up Reveel prejel dva milijona dolarjev investicije!
Ekipa Reveel je razpeta med Mariborom, Dallasom in San Franciscom. Trenutno šteje devet članov, a se bo že zelo kmalu - predvsem zaradi pridobljene investicije - izdatno povečala.

Obveščaj me o novih člankih:  

Slovensko-ameriški start-up Reveel Technologies je odprl letošnjo investicijsko sezono mladih tehnoloških podjetij. V ekipo, ki razvija aplikacijo za prepoznavanje predmetov znotraj video in tiskanih vsebin, je dva milijona dolarjev vložil sklad iz Silicijeve doline.

Več o start-upu smo pisali v članku Razvijajo nevidno kodo za oglaševalce, potencial prvi opazili Američani.

Za kaj gre

Aplikacija uporabniku z eno potezo omogoča takojšnjo prepoznavo in nakup opaženih predmetov. Uporabnik obrne kamero mobilnega telefona proti želeni vsebini in takoj pridobi dodatne informacije o predmetih in vsebini, ki jih v danem trenutku vidi. Te izdelke lahko na enostaven način tudi kupi.

"Spreminjamo televizijo in oglaševanje. S tem, ko bodo uporabniki dobili možnost pregledovati in komunicirati z video vsebino, odpiramo povsem nove možnost kupovanja izdelkov in odkrivanja novih znamk," je podjetje zapisalo na svoji spletni strani.

Reveel-promo.1452174868.jpeg.n.960px.jpg

Svež denar za nove moči

Reveel je sicer tudi aktiven član mariborske start-up skupnosti in programa Start:up Maribor, investicijo pa bo namenil za zaposlitev tehničnega in prodajnega kadra oziroma financiranje hitre rasti.

"Investicijo bomo namenili predvsem za zaposlitve novih programerjev, dizajnerjev oziroma tehničnega kadra v Sloveniji ter prodajnega kadra v ZDA, " razlaga Aljaž Andrejaš, direktor in soustanovitelj mladega podjetja. Jedro ekipe sestavljajo še Kristijan Pukšič, Matija Vrbovšek in Rok Ajdnik.

Ekipa, ki deluje med Mariborom, Dallasom in San Franciscom, išče kadre s področja tehnologij iOS, android, front end in back end kot tudi UX/UI (podrobnosti na [www.reveel.it]).

Tako se nameravajo iz obstoječih devetih članov ekipe v enem letu razširili na približno 20 stalnih sodelavcev, ki bodo vsa svoja znanja usmerili v nadaljevanje razvoja aplikacije Reveel in njen globalni tržni preboj.

V ZDA se počutijo kot doma

Reveel je bil sicer februarja 2014 sprejet v priznani ameriški pospeševalnik Tech Wildcatters, takrat še z rešitvijo iCcode, predhodnico aplikacije Reveel. Pospeševalnik jih je med drugim povezal z uglednimi mentorji iz vrst uspešnih korporacij ameriške lestvice Fortune 500.

Reveel se je z novo investicijo uvrstil med start-upe slovenskih ustanoviteljev, ki jo prejeli najvišje vložke. Katera so ostala tehnološka podjetja na lestvici, si lahko preberete v članku Start-upi, ki so najbolj ogreli vlagatelje. Več o najuspešnejšemu med njimi, podjetju Lyst Sebastjana Trepče pa pišemo v članku Slovenski inženir, ki je prepričal enega najbogatejših Zemljanov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...