So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Toshl s svežo podobo v boj za nove uporabnike

Čas branja: 2 min
21.12.2015  12:11
S prenovljeno aplikacijo za upravljanje osebnih financ je slovenski start-up pospešil korak v izjemno konkurenčni skupini podobnih rešitev.
Toshl s svežo podobo v boj za nove uporabnike
Prvi človek Toshla Matic Bitenc pričakuje, da bo nova podoba prepričala še več uporabnikov, »predvsem pa ustvarila še bolj zadovoljne uporabnike, ki bodo glas o aplikaciji širili naprej".

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Matic Bitenc dodaj
Toshl dodaj

Leto dni je ekipa Toshla, mladega kranjskega podjetja, ki ga vodi Matic Bitenc, razvijala novo podobo in sveže funkcionalnosti za istoimensko aplikacijo za upravljanje z osebnimi financami.

Različica 2.0 je po besedah Bitenca opremljena z novimi grafi, prikazi podatkov in različnimi finančnimi računi (podpira tudi bitcoin denarnice). Aplikacija omogoča shranjevanje lokacij, fotografij računov, opomnikov na stroške in prihodke, pa filtriranje po finančnih računih in kategorijah ter odklepanje na prstni odtis.

»Aplikacijo lahko uporablja vsak, ne glede ne lokacijo. Podpiramo 165 valut, osveženih vsakih deset minut. Vmesnik je lokaliziran v devet jezikov - tudi slovenščino. Najprej smo se osredotočili na univerzalno izkušnjo, sledijo globlje lokalne integracije s finančnimi storitvami,« napoveduje Bitenc.

Najprej iOS, čez nekaj mesecev tudi Andorid

Toshl 2.0 kot »native« aplikacija za zdaj deluje zgolj na operacijskem sistemu iOS. Bitenc različici za Android in Windows Phone napoveduje v prvi polovici prihodnjega leta - do takrat pa normalno delujeta z novo web aplikacijo.

Toshl-2.0-monster-0065-66.1450696139.jpg.o.480px.jpg
Toshl veliko stavi na zabavno vsebino, kot so denimo "prijazne pošasti", ki uporabnika spremljajo pri upravljanju s svojim denarjem

Načrtujejo več uporabnikov in denarja

Toshl se je svetu prvič predstavil 2010; danes pa beleži 2,4 milijona registriranih uporabnikov (aktivnih mesečnih uporabnikov ne razkrivajo). Sogovornik pričakuje, da bo nova podoba prepričala še več uporabnikov, »predvsem pa ustvarila še bolj zadovoljne uporabnike, ki bodo glas o aplikaciji širili naprej«.

»Tudi monetizacija bo precej boljša,« napoveduje Bitenc in dodaja, da so popusti za deljenje na družabnih omrežjih sedaj prisotni tudi v mobilni aplikaciji, spletna aplikacija pa bo v teh dneh dobila »drastično razširjene možnosti plačila - od plačila s kitajskimi kreditnimi karticami do evropskih SEPA nakazil«.

Toshl sicer služi s ponujanjem dodatnih funkcionalnosti. Medtem ko osnovna, brezplačna različica omogoča upravljanje z zgolj dvema računoma, plačljiva storitev tovrstnih omejitev nima, a stane - dva dolarja na mesec oziroma 20 dolarjev na leto.

Do zdaj dobili okoli 600 tisoč dolarjev investicij

»Že nekaj časa na ta način ustvarjamo lastne prihodke, zato nismo popolnoma odvisni od zunanjih vlagateljev,« pravi Bitenc. Toshl je namreč odcepljeno podjetje 3fs, ki je zagotovil začetno investicijo, ostalo pa so prispevali mednarodni pospeševalnik 500 Startups in ostali angelski vlagatelji, skupaj okoli 600 tisoč dolarjev.

Sogovornik prihodkov ne razkriva, pravi pa, da ima ekipa trenutno osem članov in da trenutno ne načrtujejo novih zaposlitev, »se pa to lahko kmalu spremeni«.

all.1450697707.png.w.960px.png

Stavijo na zabavo

Aplikacij za upravljanje financ je sicer malo morje, med drugiim Goodbudget, You Need A budget, tudi slovenski Moj budget. Bitenc ob tem zatrjuje, da ima Toshl »boljšo uporabniško izkušnjo, ki iz običajne sivine osebnih financ naredi nekaj precej bolj živahnega in celo zabavnega«.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...