So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Poslovno potovanje v ZDA za start-upe s področja mZdravja!

Čas branja: 2 min
21.12.2015  09:25
Do 2. februarja se lahko start-upi s področja mobilnega zdravja prijavijo na tekmovanje v okviru mednarodne konference mHealth Israel , ki bo 18. februarja potekala v Tel Avivu. Zmagovalcu bo krito poslovno potovanje na konferenco in sejem Medical World Americas Conference and Expo v Houstonu, vsi finalisti pa bodo predstavljeni na konferenci v Izraelu.
Poslovno potovanje v ZDA za start-upe s področja mZdravja!
Ekipa izraelskega start-upa MobileODT, ki izdeluje z mobilnimi aparati povezljiv kolposkop - orodje za lažje diagnosticiranje raka na materničnem vratu. (Foto: Osebni arhiv)

Obveščaj me o novih člankih:  

Slednjo organizira neprofitna organizacija mHealth Israel, pod vodstvom vlagatelja Levija Shapira. Na februarsko konferenco je med drugim privabil številne ameriške in druge tuje strokovnjake področja mZdravja. Med drugim bodo med govorci dr. Marc Oerke, vodja korporativnih digitalnih naložb pri Allianz Group, Tom Sudow, direktor poslovnega razvoja na Cleveland Clinic, ter Matic Meglič, direktor za strategijo in inovacije poslovnih modelov za integrirane zdravstvene rešitve v regiji EMEA pri vodilnem svetovnem proizvajalcu medicinsko-tehnične opreme Medtronic.

Tekmovanje je zato še posebej zanimivo za tiste, katerih ciljni trg so ZDA, kamor prodirajo številna izraelska podjetja. Ker je izraelski trg majhen, se morajo start-upi zelo zgodaj začeti usmerjati v tujino, država pa to podpira s številnimi finančnimi subvencijami in podporo pospeševalnih pospeševalnih projektov. Kot navaja organizator konference, izraelski vlagatelj Levi Shapiro, je v državi okoli pet tisoč start-upov različnih start-upov in okoli 230 programov za pospeševanje razvoja podjetij.

tjasa1.1450643489.jpg.n.720px.jpg
Izraelski vlagatelj in organizator konference Levi Shapiro. Foto: Tjaša Zajc

Izkušnje zmagovalcev

Leta 2013 je na tekmovanju zmagal start-up MobileODT. Podjetje izdeluje z mobilnimi aparati povezljiv kolposkop - orodje za lažje diagnosticiranje raka na materničnem vratu. Medtem ko bolnišnični kolposkopi stanejo deset tisoč ameriških dolarjev in več, je cena priročne naprave precej nižja - 1.800 ameriških dolarjev.

MobileODT je danes navzoč v desetih državah po svetu, med drugim v Keniji, Etiopiji, Gambiji, na Haitiju, v Franciji, Mehiki, Gvatemali, je pojasnil vodja za finančne zadeve pri podjetju Len Pader. Kot pravi, je zmaga na tekmovanju v Izraelu pred dvema letoma pripomogla predvsem k večji prepoznavnosti podjetja in lažjemu iskanju novih investicijskih sredstev.

MobileODT cilja predvsem na države v razvoju, kjer je slabša dostopnost do zdravstvene oskrbe. Vizija ekipe je, da bi za diagnosticiranje usposobili čim več zdravstvenih delavcev. Na svetu, meni Pader, nikoli ne bo na voljo dovolj zdravnikov, da bi opravljali preventivna presejalna testiranja za zgodnje odkrivanje bolezni.

"Logična posledica torej je, da tudi drugim zdravstvenim delavcem ponudimo orodje, ki bo preprosto za uporabo, a hkrati strokovno, da so preventivni pregledi lahko učinkoviti," pravi Pader. Podjetje s 24-člansko ekipo ima sedež v Izraelu ter pisarno v ZDA in Keniji. Lani so zmagali na tekmovanju Vodafone Americas Foundation 2014 Wireless Innovation Project, letos pa še na MedTech Innovator competition.

O tekmovanju in konferenci

Kot pravi Shapiro, bo prvi predizbor med tekmovalci končan deset dni pred konferenco. Izbranih šest do osem finalistov se bo nato predstavilo pred komisijo vlagateljev in poznavalcev industrije. Konferenca mHealth Izrael letos poteka tretjič, vsako leto jo obišče več kot 400 podjetnikov s področja digitalnega zdravja z vsega sveta.

Na tekmovanje se lahko prijavite tukaj.

Tjaša Zajc je samostojna publicistka s področja razvoja tehnologij v zdravstvu. Trenutno je v podjetju Better del ekipe elektronskega sistema za zdravila OPENeP. Je tudi avtorica podkasta Faces of Digital Health. 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...