So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Slovenski programerji zmagovalci londonskega Disrupta 2015

Čas branja: 1 min
07.12.2015  11:58
Med 76 ekipami londonskega Disrupt Hackathona je najboljšo rešitev razvil in predstavil slovenski FreeMe, sicer ekipa iz podjetja Equal Eyes (Drugi vid).
Slovenski programerji zmagovalci londonskega Disrupta 2015

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Luka Topolovec dodaj
TechCrunch dodaj
Drugi vid dodaj
Equal dodaj

Aplikacija je namenjena ženskam v težavah. FreeMe omogoča, da uporabnica s pritiskom na gumb v javnih straniščih na hiter in enostaven način prikliče pomoč - policijo ali reševalce.

Sproži se tudi glasen in viden signal, ki pritegne pozornost ljudi iz okolice, prav tako pa so o klicu v sili obveščeni tudi vsi policisti, ki se nahajajo v bližini.

www.facebook.com] data-width="500">
Posted" href="https://www.facebook.com/EqualEyesSolutions/posts/972067822834349">Posted" target=_blank>www.facebook.com] by Equaleyes on Sunday, December 6, 2015

»Dober programer je tisti, ki razmišlja s svojo glavo, obvlada angleščino in komunikacijo, je iznajdljiv in zna poiskati optimalne rešitve za probleme, s katerimi se prvič srečuje. Hkrati je prilagodljiv glede na okoliščine, sposoben hitre iteracije pri razvoju najbolj osnovnih, že delujočih izdelkov, a je pazljiv ko gre za občutljive zadeve,« nam je povedal vodja ekipe Luka Topolovec.

Glavna nagrada: pet tisoč dolarjev

Hackhaton - dogodek, na katerem morajo programerji, oblikovalci in razvijalci v 24 urah oblikovati programsko rešitev - je organiziral eden najbolj priznanih podjetniških medijev - ameriški TechCrunch. Zmagovalna ekipa je kot nagrado prejela pet tisoč dolarjev.

Pritiska se ne bojijo

Mariborčani očitno zelo dobro kombinirajo časovni pritisk z vrhunskim programerskim znanjem. V začetku novembra so namreč zmagali na še eni od največjih svetovnih konferenc, londonskem Droidcon, posvečeni operacijskemu sistemu Android. Tam so prepričali z zabavno aplikacijo za Googlove pametne ure.

Uspeli z rešitvijo za slepe; sedaj na lovu za novimi izzivi

Podjetje Drugi vid (v Veliki Britaniji, kjer imajo prav tako podjetje, delujejo pod imenom Equal Eyes) je sicer nase opozorilo z vmesnikom za slepe in slabovidne. A poslovne ideje pridejo in gredo. Vmesnik je v fazi prodaje, Topolovec pa pravi, da so že na preži za novimi priložnostmi.

»Trenutno je podjetje v fazi iskanja novih produktov, kar pomeni, da precej eksperimentiramo pri iskanju primernega izdelka za trg. Verjamemo, da najbolj odmevni produkt šele pride in da bo reševal problem pretočnosti informacij v podjetjih,« še pravi Topolovec.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...