So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Kdo se bo lahko igral na Toboganu

Čas branja: 1 min
27.11.2015  17:23
Ljubljanski tehnološki park je danes v prostorih novega objekta na Brdu odprl Tobogan, podjetniški inkubator. Teh je sicer v Sloveniji vsako leto več, a predstavniki parka pravijo, da je njihov drugačen.
Kdo se bo lahko igral na Toboganu

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

»Odmikamo se od standardnih podjetniških inkubatorjev in start-up šol, naš moto je namreč individualen pristop. Tovrsten podjetniški program inkubatorja smo oblikovali zaradi dejanskih potreb podjetnikov v zagonski fazi, ki smo jih zaznali v zadnjih letih,« pravijo.

V Tobogan bodo sprejemali start-up ekipe in posameznike z visoko tehnološkimi idejami. Prav tako so dobrodošli freelancerji, ki želijo ustvarjati v coworking skupnosti.

"Individualni pristop"

Koordinatorka Tobogana Elvisa Basailović nam je ob začetku novega programa in ob selitvi v prostore povedala, da se odmikajo od programa in različnih 'skupinskih' podjetniških šol.

»Gradili bomo izključno na individualnem pristopu k posamezni ekipi. Pri dosedanjem delu s start-upi smo ugotovili, da so si ekipe različne tako po panogi kot po različnih predznanjih ter fazi razvoja, da zahtevajo individualen pristop. Tako kot učimo ekipe po lean metodologiji, naj v razvoj produkta vključujejo tudi svoje kupce, bomo enako storili mi.

Vsaka ekipa bo deležna individualnega svetovanja, vrhunskega mentorskega programa, različnih delavnic in dogodkov skupnosti, ter spremljanja napredka in pomoči do financiranja, vendar bomo samo vsebino prilagodili tako in v takšnem obsegu, da bo za ekipe maksimalno uporabna,« dodaja.

IMG-0068.1448641276.JPG.c.960px.jpg
Del prostorov je že naselila ekipa 4th Office

"Konkurenčna cena"

Cena za delovno mesto v Toboganu je 80 evrov. »Cena je konkurenčna,« pravi Basailovićeva, ki pričakuje, da bo prostor - ta lahko sprejeme okoli 80 posameznikov - poln v naslednjih dveh mesecih.

Prijave bodo možne na spletni strani Tehnološkega parka.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...