So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

V Kranju zaživela kovačnica poslovnih idej mladih

Čas branja: 1 min
25.11.2015  10:50
"Kranj potrebuje nove podjetniške ideje, novo kreativnost, pogumne mlade. Tudi gospodarstvo in industrija potrebujeta izobražen in smel kader."
V Kranju zaživela kovačnica poslovnih idej mladih

Obveščaj me o novih člankih:  

Mestna občina Kranj je v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Gorenjske v Kranju vzpostavila nov prostor za razvoj podjetniških idej in kreativnosti mladih. Prostor, namenjen delu, druženju, izmenjavi in uresničevanju idej, so poimenovali Kovačnica.

Eden izmed glavnih ciljev Kovačnice je zmanjševanje brezposelnosti predvsem med mladimi s spodbujanjem samozaposlovanja in aktivnega povezovanja z gospodarstvom. "Kranj potrebuje nove podjetniške ideje, novo kreativnost, pogumne mlade. Tudi gospodarstvo in industrija potrebujeta izobražen in smel kader," je poudaril kranjski župan Boštjan Trilar.

Start-up središča tudi v Škofji Loki in na Jesenicah

Vse več ljudi je samozaposlenih in projekcije kažejo, da se bo delež tovrstne delovno aktivne populacije še povečeval. Zato narašča povpraševanje po takšnih prostorih, prilagojenih novodobnemu uporabniku. Regionalna razvojna agencija tudi v strategiji razvoja načrtuje vzpostavljanje tovrstnih središč in povezovanje z že obstoječimi v Škofji Loki in na Jesenicah.

Za uspešen razvoj coworkinga kot nove oblike gospodarstva je ključno tudi vključevanje večjih podjetij in podpornih organizacij. Številni so sodelovali že pri sami vzpostavitvi Kovačnice, ki deluje v prostorih nekdanje Trgovske šole in zaenkrat lahko zagotavlja prostor za delo 20 posameznikov, kasneje pa bi se kapacitete lahko še povečale.

kov1.1448444833.JPG.n.960px.jpg

"Že ob pripravljanju prostora se je začela ustvarjati skupnost," je zadovoljen mentor v Kovačnici Domen Dolenc. Kot pravi, bodo v njej organizirali predavanja, delavnice in izobraževanja ter nudili mentorstva. Organizirali bodo tudi poslovna srečanja, namenjena združevanju izobraževalnih institucij, mladinskih organizacij in gospodarstva.

Finančna samostojnost

Do novega leta bodo aktivnosti brezplačne, v prihodnje pa bo v Kovačnici mogoče najeti svoj delovni prostor oziroma mizo ali sejno sobo. Sčasoma naj bi se namreč Kovačnica v čim večji meri financirala sama. Občina je za njeno vzpostavitev zagotovila 11 tisoč evrov, v letu 2016 Kovačnici namenja 20 tisoč evrov, v prihodnjih letih pa naj bi se proračunska sredstva zniževala.

kovacnica1.1448444372.jpg.n.960px.jpgNapišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...