Kako daleč so podjetja pri razvoju in uporabi tehnologije blockchain? Kako daleč so podjetja pri razvoju in uporabi tehnologije blockchain? Leta 2030 naj bi na novi tehnologiji veriženja blokov temeljilo od 10 do 20 odstotkov svetovnega gospodarstva. Kakšna pa je trenutna podjetniška praksa?
Protekcionizem ali ne, 5G prinaša nove poslovne modele Protekcionizem ali ne, 5G prinaša nove poslovne modele 5G bo poleg močno izboljšane odzivnosti omogočil predvsem nove poslovne modele in tudi tehnološke preboje. Samovozeča vozila bodo komunicirala s pametno infrastrukturo, urbana okolja bodo postala pametna mesta.
Kako za podjetje iztržiti čim več? Kako za podjetje iztržiti čim več? Nakupe in prodaje podjetij bodo v prihodnosti vse bolj krojili moderni mehanizmi določanja kupnine, ki so že uveljavljeni na zahodnih kapitalskih trgih, njihovo razumevanje pa je zato ključno za uspešna pogajanja in maksimiranje dosežene cene.
Lekcija iz odgovorne proizvodnje in porabe Lekcija iz odgovorne proizvodnje in porabe Trajnostni učinek krožnega gospodarstva kot konkurenčna prednost v očeh okoljsko ozaveščenih porabnikov
Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Na velike spremembe se ne odzivajte prehitro, pomembno pa je, da se odzovete nanje. Raje se osredotočite na sprejemanje pomembnih strateških odločitev, potrebnih za krepitev svojega podjetja.

V Kranju zaživela kovačnica poslovnih idej mladih

Čas branja: 1 min
25.11.2015  10:50
"Kranj potrebuje nove podjetniške ideje, novo kreativnost, pogumne mlade. Tudi gospodarstvo in industrija potrebujeta izobražen in smel kader."
V Kranju zaživela kovačnica poslovnih idej mladih

Obveščaj me o novih člankih:  

Mestna občina Kranj je v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Gorenjske v Kranju vzpostavila nov prostor za razvoj podjetniških idej in kreativnosti mladih. Prostor, namenjen delu, druženju, izmenjavi in uresničevanju idej, so poimenovali Kovačnica.

Eden izmed glavnih ciljev Kovačnice je zmanjševanje brezposelnosti predvsem med mladimi s spodbujanjem samozaposlovanja in aktivnega povezovanja z gospodarstvom. "Kranj potrebuje nove podjetniške ideje, novo kreativnost, pogumne mlade. Tudi gospodarstvo in industrija potrebujeta izobražen in smel kader," je poudaril kranjski župan Boštjan Trilar.

Start-up središča tudi v Škofji Loki in na Jesenicah

Vse več ljudi je samozaposlenih in projekcije kažejo, da se bo delež tovrstne delovno aktivne populacije še povečeval. Zato narašča povpraševanje po takšnih prostorih, prilagojenih novodobnemu uporabniku. Regionalna razvojna agencija tudi v strategiji razvoja načrtuje vzpostavljanje tovrstnih središč in povezovanje z že obstoječimi v Škofji Loki in na Jesenicah.

Za uspešen razvoj coworkinga kot nove oblike gospodarstva je ključno tudi vključevanje večjih podjetij in podpornih organizacij. Številni so sodelovali že pri sami vzpostavitvi Kovačnice, ki deluje v prostorih nekdanje Trgovske šole in zaenkrat lahko zagotavlja prostor za delo 20 posameznikov, kasneje pa bi se kapacitete lahko še povečale.

kov1.1448444833.JPG.n.960px.jpg

"Že ob pripravljanju prostora se je začela ustvarjati skupnost," je zadovoljen mentor v Kovačnici Domen Dolenc. Kot pravi, bodo v njej organizirali predavanja, delavnice in izobraževanja ter nudili mentorstva. Organizirali bodo tudi poslovna srečanja, namenjena združevanju izobraževalnih institucij, mladinskih organizacij in gospodarstva.

Finančna samostojnost

Do novega leta bodo aktivnosti brezplačne, v prihodnje pa bo v Kovačnici mogoče najeti svoj delovni prostor oziroma mizo ali sejno sobo. Sčasoma naj bi se namreč Kovačnica v čim večji meri financirala sama. Občina je za njeno vzpostavitev zagotovila 11 tisoč evrov, v letu 2016 Kovačnici namenja 20 tisoč evrov, v prihodnjih letih pa naj bi se proračunska sredstva zniževala.

kovacnica1.1448444372.jpg.n.960px.jpgNapišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Kako daleč so podjetja pri razvoju in uporabi tehnologije blockchain?

Leta 2030 naj bi na novi tehnologiji veriženja blokov temeljilo od 10 do 20 odstotkov svetovnega gospodarstva. Kakšna pa je trenutna...

Posel 2030
Telekomunikacije
Telekomunikacije Protekcionizem ali ne, 5G prinaša nove poslovne modele

5G bo poleg močno izboljšane odzivnosti omogočil predvsem nove poslovne modele in tudi tehnološke preboje. Samovozeča vozila bodo...