So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Airbnb zmagal na volitvah v San Franciscu

Čas branja: 1 min
04.11.2015  13:33
Eden najbolj vrednih start-upov na svetu je prepričal prebivalce San Francisca, da ohranijo obstoječo zakonodajo na področju najemanja stanovanj.
Airbnb zmagal na volitvah v San Franciscu

Več iz teme:  
Airbnb >
Obveščaj me o novih člankih:  
Airbnb dodaj

Prebivalci kalifornijskega San Francisca na volilni torek niso odločali zgolj o političnih vprašanjih; s 55 odstotki so tudi zavrnili ukrep, ki bi skrajšal dovoljen čas za kratkoročne najeme nepremičnin.

Tako imenovani Predlog F bi namreč omejil uporabnike Airbnbja, spletne platforme za oddajo in najem prenočišč, in ostalih podobnih strani na 75 dni dovoljenega kratkoročnega oddajanja sob, hiš ali apartmajev na leto.

Pravila, ki veljajo sedaj, to mejo postavljajo na 90 dni, razen, če najemodajalec tudi sam živi v stanovanjski enoti. V tem primeru časovne omejitve za oddajo ni, medtem ko pa bi po novem predlogu najemodajalec lahko oddajal zgolj prej omenjenih 75 dni, ne glede na njegovo prisotnost v stanovanju.

san-francisco-th.1428860915.jpg.n.960px.jpg

Za in proti

Pobudniki predloga - združeni hoteli in njihovi sindikati -, ki jim je uspelo zadevo spraviti v odločevanje volivcem, so namreč prepričani, da Airbnb s svojo storitvijo dviguje cene nepremičnin v mestu, ki se sooča z resnim pomanjkanjem stanovanj.

Nasprotniki pa po drugi strani trdijo, da možnost kratkoročnega oddajanja stanovanj omogoča dodatni zaslužek za srednji sloj, ki lahko na ta način lažje preživi v vse dražjem mestu.

Draga kampanja

Boja za volilne glasove se sicer ne bi sramovali niti trenutni kandidati za ameriškega predsednika. Airbnb, sedem let staro podjetje, ocenjeno na 25 milijard dolarjev je za kampanjo - ta je vključevala elektronska sporočila, TV oglase, jumbo plakate, številne obiske na domu in aktivacijo nekaterih mestnih politikov - namenil osem milijonov dolarjev. Njegovi nasprotniki so svoj propagandi stroj naoljili z veliko manj, »zgolj« okoli 800 tisoč dolarji.


Več iz teme:  
Airbnb >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...