So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Lesena igrača, pametni telefon in Kickstarter. Recept za uspeh?

Čas branja: 1 min
16.10.2015  12:50
Niko in Urša Popović sta razvila igračo, ki na zabaven način spodbuja otroke, da so fizično aktivni.
Lesena igrača, pametni telefon in Kickstarter. Recept za uspeh?

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Niko dodaj
Urša Popović dodaj
Kickstarter dodaj

Ideja, da lahko moderno tehnologijo izkoristimo kot orodje za spodbujanje gibanja pri otrocih, je mlada slovenska starša vodila pri razvoju pripomočka Swingy.

»Najina fantka (danes stara tri in šest let) sva želela spraviti s kavča, ne da bi jima pri tem onemogočila igranje njim tako ljubih digitalnih iger,« pravita Niko in Urša Popovič.

swingy.1444991824.jpg.n.960px.jpg

Vadba za ravnotežje

Swingy je namreč lesena igrača za trening ravnotežja. Po besedah sogovornikov gre za prvo ravnotežnostno desko, ki je opremljena s senzorji (mimogrede, te so razvili pri ekipi Chipolo) in brezžično povezana z aplikacijo na pametnem telefonu ter tako na zabaven način spodbuja otroke, da so fizično aktivni.

»Otroci z lovljenjem ravnotežja igro igrajo z nogami. V prvi igri, imenovani Swing-Pong, vsaka deska upravlja en drsnik na zaslonu. Med njima se odbija žogica, vsak odboj pa prinese točke. Z nihanjem naprej in nazaj otroci krepijo mišice, ki so pomembne za pravilno držo, izboljša se koordinacija, ravnotežje igra sama pa spodbuja gibanje,« pojasnjujeta.

Swingy1.1444991915.jpg.s.960px.jpg

Na Kickstarter po 20 tisoč dolarjev

Z razvojem izdelka sta se Popovićeva ukvarjala dobro leto dni, ali obstaja zanimanje na trgu pa bo pokazal Kickstarter. Na platformi za množično financiranje starša zbirata 20 tisoč dolarjev, ki bi jih v primeru uspeha namenila za zagon proizvodnje, obratna sredstva in nadaljevanje razvoja iger.

Swingy na Kickstarterju stane 122 dolarjev, najhitrejši ga bodo lahko kupili za 88 dolarjev. Ustvarjalca poleg slovenskega v prvi fazi ciljata na angleško govoreče trge, nato še na ostale evropske. Projekt lahko podprete na [www.kickstarter.com] .

Kids-playing-2-002-.1444992213.jpg.n.960px.jpg

Vzemite si dovolj časa za priprave

»Na kampanjo smo se aktivno začeli pripravljati približno tri mesece pred začetkom. Edino, kar lahko zaenkrat z gotovostjo svetujemo, je to, da naj se bodoči Kickstarterjevci na kampanjo začnejo pripravljati dovolj zgodaj. Praktično vsi podcenimo, koliko časa nam bodo priprave vzele,« še dodajata Niko in Urša Popović.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...