So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Klanšek ponovno na Kickstarterju, tokrat s pametnim skirojem

Čas branja: 1 min
14.10.2015  17:32
Smart Ped se na platformi za množično financiranje prodaja od 699 evrov. Tehnologija, ki poganja skiro, je sicer podobna tisti iz pametnega kolesa Smart Wheel, s katerim je FlyKly požel prvo slavo.
Klanšek ponovno na Kickstarterju, tokrat s pametnim skirojem

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Niko Klanšek dodaj
Kickstarter dodaj
Smart dodaj

Niko Klanšek, slovenski Kickstarter guru, je po dveh letih in uspehu električnega kolesa FlyKly, ponovno udaril.

Danes je namreč svetu na priljubljeni platformi za množično financiranje predstavil novo pogruntavščino - električni (in pametni) skiro Smart Ped.

»Ko poženemo skiro, se aktivira električni motor in podaljša vožnjo,« pravijo ustvarjalci projekta. Elektroniko, baterijo in pa sam motor so pri FlyKlyu sicer že uporabili pri kolesu Smart Wheel. Spomnimo, za kolo so predlani na Kickstarterju zbrali 700 tisoč dolarjev. To je še vedno najuspešnejša slovenska kampanja na Kickstarterju do zdaj.

flkykly3.1444836376.jpg.n.960px.jpg

Smart Ped doseže hitrost do 25 kilometrov na uro, težak je 11 kilogramov in povezljiv z istoimensko aplikacijo, s katero lahko uporabnik skiro zaklene, hkrati pa spremlja svojo zgodovino vožnje ali pa koliko denarja in časa je privarčeval z alternativnim prevoznim sredstvom.

Pametni skiro sicer izdelujejo v italijanskem Milanu. »Razvili smo ga, prav tako stestirali, sedaj čakamo na proizvodnjo," pravi Klanšek.

klansek-niko10-ih.1410599484.jpg.n.960px.jpg
Niko Klanšek je na Kickstarterju uspel s pametnim kolesom FlyKly - predlani je zbral 700 tisoč dolarjev

Cena: od 699 evrov naprej

Njegova ekipa od danes na Kickstarterju zbira 100 tisoč evrov. Za najhitrejše podpornike je cena skiroja 699 evrov, za ostale 749 evrov, predvidena maloprodajna cena pa se giblje okoli 1250 evrov. FlyKly obljublja, da bo prve skiroje razposlal že decembra, ostale pa februarja oziroma marca naslednje leto.

Klanšek še trdi, da je že zdaj pripravljen na masovno proizvodnjo, a bi izdelek raje najprej predstavil Kickstarter skupnosti.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...