So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Kickstarter: Seksi slovenski aparat za sladoled v dveh dneh do 100 tisoč dolarjev

Čas branja: 2 min
20.08.2015  11:41
Gorenjci so na platformi za množično financiranje zbirali 50 tisoč dolarjev, a cilj dosegli že po nekaj urah
Kickstarter: Seksi slovenski aparat za sladoled v dveh dneh do 100 tisoč dolarjev

Aparat za pripravo sladoleda, ki ga je razvila ekipa IM Vizija, spin-off uveljavljenega gorenjskega podjetja Iskra Mehanizmi, se je izjemno dobro znašel na Kickstarterju.

Zgolj v nekaj urah po začetku kampanje v torek je ekipa namreč dosegla zastavljeni cilj 50 tisoč dolarjev, ob objavi članka pa je 156 podpornikov za projekt iScream namenilo dobrih 106 tisoč dolarjev.

»Tako hiter uspeh nas je presenetil,« je na kratko pokomentirala Nina Knežević, članica ekipe, ki jo sestavljata še direktor Janez Ambrožič in Boštjan Mulej.

iscream-03-xx.1430678210.jpg.w.960px.jpg

Zakaj je aparat poseben

Domač aparat za pripravo sladoleda deluje tako, da čez noč v zamrzovalniku pustite njegovo enoto za zamrzovanje, naslednji dan jo vložite v aparat in vanj dodate sestavine za sladoled. Aparat jih zmeša in ohladi. V čem je nov aparat drugačen? »Iscream je oblikovno zelo dodelan, povedano po domače - nov aparat je lep. Je pa tudi inovativen v več stvareh. Tako v nasprotju z dozdajšnjimi tovrstnimi aparati lahko hkrati naredi dva različna okusa sladoleda,« pravijo v ekipi.

Povezljiv z internetom

Je tudi povezljiv s pametnim telefonom. »Mlajše generacije ne brskajo več po knjigah za recepti in jih tudi več ne pišejo in prepisujejo s svinčnikom. Zdaj so glavni tablice in telefoni. Naš aparat bo mogoče upravljati prek pametnega telefona, ta vas bo tudi lahko vodil skozi recepte, ki jih boste lahko delili s prijatelji, na koncu pa vas bo telefon obvestil, da je sladoled pripravljen. Zdajšnji aparati te funkcije nimajo,« nam je pred tedni povedal Janez Ambrožič.

Cena na Kickstarterju 170 evrov

Aparat na Kickstarterju stane 189 dolarjev (170 evrov). Dobavili ga bodo, tako trdi ekipa, julija naslednje leto. Z aparatom po besedah Ambrožiča ciljajo predvsem na mlade družine iz Evrope in ZDA.

iskra-mehnizmi.1429781436.jpg.n.600px.jpg
Družba Iskra Mehanizmi je razvoj novega aparata za izdelavo sladoleda zaupala mladi tričlanski ekipi, ki jo vodi Janez Ambrožič (levo), z njim pa sta še Boštjan Mulej in Nina Knežević.

Proizvodnja bo najverjetneje v Lipnici

Denar bodo zbirali za to, da bi lahko vzpostavili proizvodnjo aparata. Ta bo najverjet¬neje potekala v prostorih Iskre Mehanizmov. Kako pa ga bodo prodajali? »Po končani kampanji na Kickstarterju računamo predvsem na spletno prodajo. Prepričani pa smo, da se nam bodo odprle tudi kakšne druge nove možnosti, če bo kampanja uspešna,« nam je še povedal Ambrožič.

Nov koncept aparata

V Iskri Mehanizmih sicer že nekaj časa delajo tudi aparate za sladoled. Tega ne ve nihče, ker so proizvajalci za tujo blagovno znamko, ki aparate trži in prodaja končnim kupcem. »Ker ta izdelek že poznamo in vemo, kaj je do zdaj ponujal, kaj pa bi končni kupci še želeli dobiti, smo se odločili za razvoj novega inovativnega aparata za pripravo sladoleda v domači kuhinji. Hoteli smo tudi narediti aparat, podprt s programsko opremo ter povezljiv z internetom in internetom stvari,« je pojasnil Ambrožič.

Pa to ne moti njihovih dozdajšnjih kupcev aparatov za sladoled? »Ne. Gre za povsem nov koncept izdelka in zdajšnjim kupcem aparatov ne bomo neposredno konkurirali,« je še povedal.

Več v članku na [www.startaj.si] .

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...