So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Analitik Zorman: Googlova poteza nakazuje na bolj pregleden način vodenja

Čas branja: 1 min
11.08.2015  09:50  Dopolnjeno: 11.08.2015 12:51
Ameriški spletni velikan Google je naznanil obsežno prestrukturiranje.
Analitik Zorman: Googlova poteza nakazuje na bolj pregleden način vodenja

Tako ustanavlja krovno podjetje Alphabet, ki ga bosta vodila soustanovitelja Googla Sergey Brin in Larry Page. Slednji bo glavni izvršni direktor Alphabeta, Brin pa bo predsednik.

Namen prestrukturiranja je, da se bodo lahko posamezna podjetja znotraj Alphabeta samostojno in neodvisno razvijala skupaj s svojimi znamkami.

Google bo le ena od hčerinskih družb, ki se bodo lahko samostojno razvijale. Vodil ga bo Sundar Pichai. Google se bo pod abecednim dežnikom še naprej osredotočal na spletne produkte, iskalnik, pod njim pa ostajata Android in Youtube.

google-ss.1434390480.jpg.s.960px.jpg

Pod Alphabetom bodo poleg Googla še Nest, Calico, Fiber ter Google X, katerega največji ponos je avtomobil brez voznika. Pod dežnikom bosta tudi finančni veji Googla Ventures in Capital, ki financirata startup podjetja.

»Naše podjetje dela za dobro, a mislim, da je lahko še bolj čisto in odgovorno,« je na blogu zapisal Page.

Google z novim podjetjem odgovarja tudi na kritike Wall Streeta oziroma vlagateljev, češ da v zdajšnji organiziranosti ni jasno, katere ideje prinašajo denar.

Trgi so se očitno odzvali pozitivno, saj je delnica Googla po zaključku trgovanja zrasla za šest odstotkov.

Zorman: Reorganizacija spominja na Buffetov način vodenja

Za odziv na Googlovo prestrukturiranje smo vprašali Davida Zormana iz KD skladov. Povedal je, da je ameriški gigant pripravljen na trende in da investiranje ostaja privlačno, cene delnic pa so odreagirale zelo pozitivno.

"Podjetje Google bo po novem podjetje znotraj holdinga, ki se bo imenoval Alphabet. Reorganizacija spominja na Buffetov način vodenja več različnih podjetij. Razlika je samo ena, da so skoraj vsa preostala podjetja, ki bodo v holdingu, finančno odvisna od Googla. Verjetno pa se bo to v prihodnosti spremenilo, saj večina podjetij stavi na prihodnje mega trende.

Google bo preko holdinga lažje in bolj pregledno lahko obvladoval več različnih podjetij, ki so se v zadnjih letih razvila v skupini Google. Lažje in hitrejše bo tudi investiranje in prodajanje novih podjetij. Prav tako bodo optimizirali tudi davčni vidik.

Googlova poteza nakazuje na večji fokus in bolj pregleden način vodenja vedno bolj zapletene strukture podjetij. Zdi se tudi, da so pripravljeni na prihodnje trende, ki prihajajo. Investiranje v njihove delnice pa na daljši rok ostaja privlačno."

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...