So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Mladi Korošci snemajo predstavitvene videe in športne tekme

Čas branja: 2 min
29.06.2015  09:29
Voda na njihov mlin je povečanje števila videov, v katerih podjetja predstavljajo svoje projekte in novosti v ponudbi
Mladi Korošci snemajo predstavitvene videe in športne tekme

Obveščaj me o novih člankih:  

V soboto je ekipa mladih koroških filmarjev doživela drugo premiero svojega filma. Po celovečercu izpred dveh let Tu se piše življenje so tokrat v Slovenj Gradcu prvič predvajali kratki igrani film Rezbar. V snemanju filmov, komercialnih predstavitev podjetij in različnih športnih tekem so snemalca Miha Kolar in Tine Lenart ter scenarist in režiser Tomo Novosel najprej videli le zanimiv konjiček, zdaj pa že postaja vse bolj resen posel.

sloenduro.1435513301.jpg.o.600px.jpg
Miha Kolar, Tine Lenart in Tomo Novosel med drugim snemajo gorskokolesarske dirke SloEnduro.

Miha Kolar se slabo leto preživlja s snemanjem komercialnih videov za podjetja, za kar je registriran kot samostojni podjetnik. »Naročil imam toliko, da že ves mesec bolj malo spim, zadnje dni zlasti zaradi montaže kratkega igranega filma Rezbar, ki je v soboto doživel premiero,« pravi Kolar.

Naročila pridejo sama

Nima svoje spletne strani in se ne promovira na Facebooku. Kljub temu ga naročniki sami poiščejo po priporočilu. »Za zdaj mi gre v redu, kmalu bom posnel promocijski video za dve podjetji, julija pa si bom privoščil malo dopusta,« pojasnjuje Kolar. Za naprej že ima nekaj naročil. »Videi postajajo priljubljeni, saj v njih podjetja nazorno predstavijo svoje izdelke in storitve, možne kupce pa z njimi obveščajo tudi o novostih,« dodaja Kolar. Med svojimi največjimi referencami omenja predstavitveni video za Elanovo jahto impression, ki je nastal v produkciji Aljoše Rebolja.

Mikavna Avstrija zaradi dvakrat višjih cen

V prihodnjih treh letih si želi novih naročnikov po Sloveniji in tudi v tujini. »Najprej jih bom iskal v Avstriji, kjer so cene dvakrat višje kot pri nas,« napoveduje Kolar, ki nam svojih cen ni razkril.

Tine Lenart se je snemanja, ki ga je zasvojilo pred dobrimi tremi leti, naučil od Mihe Kolarja. »Fotoaparati so že tako zmogljivi, da snemam kar z njimi in dobro nadomestijo veliko težjo kamero,« razlaga Lenart. Sam ima dva fotoaparata prirejena za snemanje videa, nekaj kamer gopro, drone in cable cam (kamero na kablu), ki so ga izdelali s kolegi.

Snemajo tudi dirke v gorskem kolesarjenju

Za SloEnduro, ki vsako leto organizirajo šest gorskokolesarskih dirk v več etapah po Sloveniji, snemajo tudi te. »Snemanje je zahtevno, saj gre za dvodnevna tekmovanja v navadno štirih etapah, ki jih posnamemo v gozdu,« pravi Tine Lenart.

Prvo podjetje, ki jih je najelo za predstavitveni video, je bil slovenjegraški ponudnik potiskane kartonske embalaže GEP Štalekar. Predstavitvena videa so posneli še za družinsko podjetje Duler, ki razvija, proizvaja in strojno obdeluje zvarjence, konstrukcije, izdelke in stroje, ter za AMZS center varne vožnje na Vranskem.

Poleg podjetij delajo videe tudi za start-upe

Hkrati so za start-upe posneli videe, v katerih so predstavili svoje ideje, izdelke in storitve, z njimi pa so na platformah množičnega financiranja iskali kupce ali vlagatelje med skladi tveganega kapitala in drugimi vlagatelji.

»Za prvi projekt v Avstriji smo se dogovarjali z enim od tamkajšnjih podjetij, a so snemanje zamaknili, tako da na prvi projekt čez mejo še čakamo,« pojasnjuje Tine Lenart. Letos bo končal študij elektrotehnike, potem pa bo imel več časa za snemanje. Z ekipo ga želi razviti v resen posel, s katerim bodo zaslužili dovolj za preživetje in nakup nove opreme.

Televizijskega oglasa še niso posneli, in da bo slika vrhunske kakovosti, bi morali dokupiti opremo. Za poleti imajo več naročil, med katerimi je tudi snemanje novega izdelka za eno od znanih slovenskih start-up ekip, ki je nekaj časa živela in razvijala ideje v tujini, za konec pravi Tine Lenart.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...